Дубай /Тема 16/

• 57 038
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Резервирах може би 2 месеца по-рано, не си спомням точно. Платих я 2-3 дни преди самия тур, вече като бяхме в Дубай. Хубавото на GetYourGuide е, че можеш да анулираш резервацията без проблеми.

Супер, много Ви благодаря! Ще се възползваме и ние от едно круизче Blush

# 616
Здравейте,

може ли да ми споделите с какво се предвижвате от Абу Даби към Дубай? Колко излиза цена на такси в посока?
Полета е София Абу Даби и мислим да спим в Абу Даби, но искаме да отидем и до Дубай.
с Какво е най-добре да се отиде до там ? Има ли влак, автобус или такси?>

# 617
Здравейте,

може ли да ми споделите с какво се предвижвате от Абу Даби към Дубай? Колко излиза цена на такси в посока?
Полета е София Абу Даби и мислим да спим в Абу Даби, но искаме да отидем и до Дубай.
с Какво е най-добре да се отиде до там ? Има ли влак, автобус или такси?>

Ние вчера се прибрахме. Кацнахме в Абу Даби и купихме билети срещу 9 изход вътре преди да излезете от летището. 15 лв. на човек автобуса е на един час и пристига за около час в Дубай на гарата Ibn Battuta. Бяхме в Ibn Battuta Premier hotel пред гарата и мола. Мисля, че там е най-удобно, после пак от там хващате за връщане същия автобус - денонощен е през един час. Последния ден като освободите хотела може цял ден да се разхождате в мола до вас - те са един до друг - мола, хотела и гаричката и метро станцията.

# 618
  • София...........

Ние вчера се прибрахме. Кацнахме в Абу Даби и купихме билети срещу 9 изход вътре преди да излезете от летището. 15 лв. на човек автобуса е на един час и пристига за около час в Дубай на гарата Ibn Battuta. Бяхме в Ibn Battuta Premier hotel пред гарата и мола. Мисля, че там е най-удобно, после пак от там хващате за връщане същия автобус - денонощен е през един час. Последния ден като освободите хотела може цял ден да се разхождате в мола до вас - те са един до друг - мола, хотела и гаричката и метро станцията.

ionika, сега съм резервирала 2 хотела и се чудя кой да оставя ... и ако може инфо.
Единия е AVANI Ibn Battuta (до вашия), другия е един в Al Barsha. Притеснява ме Ibn Battuta не е ли прекалено извън града далече от всичко и там района не е ли три хотела , МОЛ , автогара и пясъци?
За Шатъла не сте купували онлайн билети, а директно на летището? Има ли проблеми и опашки с качването на Шатъла ?
Колко часа ви е бил полета Абу Даби-София, че сте напуснали хотела и сте имали време цял ден ?, нашия е 11 сутринта и мислим на напуснем хотела 6-7 часа.
Благодаря

# 619

ionika, сега съм резервирала 2 хотела и се чудя кой да оставя ... и ако може инфо.
Единия е AVANI Ibn Battuta (до вашия), другия е един в Al Barsha. Притеснява ме Ibn Battuta не е ли прекалено извън града далече от всичко и там района не е ли три хотела , МОЛ , автогара и пясъци?
За Шатъла не сте купували онлайн билети, а директно на летището? Има ли проблеми и опашки с качването на Шатъла ?
Колко часа ви е бил полета Абу Даби-София, че сте напуснали хотела и сте имали време цял ден ?, нашия е 11 сутринта и мислим на напуснем хотела 6-7 часа.
Благодаря

Благодаря

Ние летим от Букурещ затова полета ни беше 21:45. Авани е до нашия хотел да. От метро станцията, която е на 3 минути пеша от хотела ви слизате на първата спирка на метрото, там правите смяна на метро линията - едната заминава за Експото, другата за центъра - и двете са червената линия на метрото, но там се разделя. Има упътване навсякъде и разни костюмари за разяснения на неразбиращите Ние пътувахме около 30 минути до станция Бурж Халифа. Като слезете на Бурж станцията тръгвате по един коридор право към Дубай мол - малко е дългичък има няма 10 минути вървене и сте в огромния мол. Аз бих избрала Авани, сутринта закусвате и спокойно отивате за автобуса, билети се купуват от една сглобяема конструкция от сандвич панели където ви спира автобуса, няма опашка за билети. Билетите и самия автобус са пред Премиер хотела, от към вашия хотел са другите 10 - 20 автобуса на гарата, вашия е син на цвят няма да го объркате отделен е от другите, а може и да питате някой - ще ви упътят без проблем. Чак пясъци няма, но е на възлово място - в мола има ресторанти на първия и втория етаж, сладолед, голям Карфур със сувенири, различни храни.  Една вафла ако ви се дояде и в магазина 30 минути не може да си изберете Simple SmileSimple Smile За шатъла директно срещу изход 9 на сградата има две гишета за билети, излизате в коридора преди изходите и тръгвате на дясно към 9. После автобуса е отпред син на цвят, за 70 минути сте в Дубай. Питайте някой, ако не го намирате - нашия дойде 15 минути преди да тръгне.

# 620
  • София...........

ionika
, Благодаря Flowers Hibiscus
Ние бяхме миналата година в Дубай (в апартамент в Downtown) и повечето неща са ми ясни, но не сме ходили в този район на Ibn Battuta и ме притеснява дали не е прекалено отдалечен и в нищото. Имаме карти за метрото, но сме го ползвали само веднъж и по-скоро предпочитаме такси, а случая не знам дали си заслужава това ежедневно пътуване от Ibn Battutа или да сме в Al Barsha, не че и там е уникалния квартал, но поне е по-централно разположен.

# 621
Ал Барша не е толкова далече от т.нар. централна част, на 6-8 мин. с кола е, на 25 мин. с метрото, точно до емирати мола. Ние бяхме в хотел точно до мола и беше ОК. Батута мол е много приятен и хубав и не е лудница, но като цяло си е доста далече от централната част и според мен не е ОК за ежедневно пътуване от там.

# 622
Ал Барша не е толкова далече от т.нар. централна част, на 6-8 мин. с кола е, на 25 мин. с метрото, точно до емирати мола. Ние бяхме в хотел точно до мола и беше ОК. Батута мол е много приятен и хубав и не е лудница, но като цяло си е доста далече от централната част и според мен не е ОК за ежедневно пътуване от там.

Така е, но всеки си решава къде да нощува. До фонтаните е най-добре, но......Само, че който отива за първи път в Дубай като нас, може би се притеснява за връщането си да не изпусне полета, все пак разстоянията не са малки. От собствен опит знам какво можеше да стане един път във Виена, ако не бяха отложили полета за 60 минути.....

# 623
Можем ли самостоятелно и на място да си организираме круиз с вечеря по Дубай Марина?
Има подобно опция към фирмата към която све но се чудех не можем ли и сами да си я букнем?

# 624
  • София...........
Затова точно се замислям за хотела в Ал Барша - Time Asma 4*, горе долу на еднакво отстояние от всичко с изключение на Дейра. Но пък Avani  4* хотела е почти ниво 5*, по-добър от всички 4* в Ал Барша , а го букнах отдавна на цена по-ниска от 3*...и хубавото, че шатъла спира пред хотела. Още ще умувам

# 625
ionika в конкретната ситуация не знам какво трябва да стане, за да си изпуснеш полета и от двете локации, така че според мен това не трябва да е определящо. От Ал Барша си с метрото за 30 мин до Ибн Батута, с кола за 10мин.. Определящото за мен конкретно е начина, по който искам да усетя пътуването, дали искам място с повече туристи и да го играя на сигурно или искам място с повече местна култура. В Дубай, моето виждане за местна култура е може би в Дейра. Там има един страхотен Хилтън точно на Dubai Creek.

divna_ колко време ще прекарваш в хотела? Ако си за почивка и ще ползваш благините на хотела избери по-високия клас, ако ще го ползваш само за да спите - Ал Барша е твоето място.  Имай предвид, че в Дубай не се шегуват с разстоянията.

Dara20 можеш разбира се да си организираш всичко сама, и ще ти излезе в пъти по-евтино. Ние си букнахме корабче с напитки, нямаше вечеря. Може да ползваш Headout, там може да комбинираш посещения и излизат на супер цени.

# 626
  • София...........
.Там има един страхотен Хилтън точно на Dubai Creek.

divna_ колко време ще прекарваш в хотела? Ако си за почивка и ще ползваш благините на хотела избери по-високия клас, ако ще го ползваш само за да спите - Ал Барша е твоето място.  Имай предвид, че в Дубай не се шегуват с разстоянията.

Знам, че само ще спим и закусим, но все пак обичам да се чувствам добре Wink
За разстоянията там се убедих миналата година. Докато не отидеш не можеш да си го представиш ...
Моля те сподели кой е страхотния Хилтън до Creek?

# 627
# 628
  • София...........

Нещо странно се отваря, но предполагам е този Al Seef Heritage Hotel Dubai, Curio Collection by Hilton, на Creek в автентичен стил?, заглеждах го Blush
Благодаря Flowers Hibiscus

# 629

Общи условия

Активация на акаунт