Дубай /Тема 16/

• 57 026
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Миналата година бяхме с агенция, 4 нощувки за двама само ръчен багаж, закуска и вечеря, разходка нов Дубай, сафари и корабче по 1500 на човек. Останахме доволни. Тази година решихме сами да се организираме. Билети плюс спане 5 нощувки(наехме апартамент на Марина) ни излезе 1000 на човек. Останах неприятно изненадана когато видях цена за качване на Бурж халифа 80 лв., а екскурзоводката минала година там на място ни взе по 80 долара, за да ни купи билети. Така, че дори и с агенция, човек трябва да има едно на ум.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 16:53 от gk77

# 631
Здравейте ! Виждам ,че има различни цени за сафари от 60-70лв до 150-200 лв .Каква е разликата освен в цената ? Някой да си е наемал скоро кола ,нужна ли е международна книжка ?

# 632
Здравейте ! Виждам ,че има различни цени за сафари от 60-70лв до 150-200 лв .Каква е разликата освен в цената ? Някой да си е наемал скоро кола ,нужна ли е международна книжка ?

Според мен зависи от сайта къде запазвате, дали е директно в 1 компания или през търговец и също зависи в кой лагер. Горе бях споменала, че нашият лагер храната изобщо не беше вкусна, а дамата след мен сподели за 2 нови лагера, от които бяха много доволни. Предполагам, че това са основните разлики.

# 633
  • Горна Оряховица
Зависи от вариантите - може да наемете частен тур само за вас. Зависи от колите, храната и включените екстри в цената.
Преди 8 години наемахме кола, беше нужда. Сега пак сме извадили международна книжка, защото при резервацията ни предупредиха, че ще трябва. Бях чела някъде, че вече за Български граждани не се изисква, но си я искат навсякъде при наемане.

# 634
От къде се взима международната книжка ? В музея на бъдещето знаете ли дали може на място да се купят билети ?

# 635
  • Горна Оряховица
От къде се взима международната книжка ? В музея на бъдещето знаете ли дали може на място да се купят билети ?
Книжката  в CBA 25лв мисля, че беше.
ЗА МУЗЕЯ, не рискувайте на място, ако държите да го посетите. 2-3 седмици предварително е хубаво да се вземат билетите. Има безплатно анулиране до 48 часа в различните сайтове за билети.

# 636
ЗА МУЗЕЯ, не рискувайте на място, ако държите да го посетите. 2-3 седмици предварително е хубаво да се вземат билетите. Има безплатно анулиране до 48 часа в различните сайтове за билети.

Вчера бяхме и си продаваха билети вътре, въпреки че на сайта им всичко е букнато

# 637
Здравейте,може ли някой да ми каже във фрии шопа на летището в Дубай с каква валута се пазари ?Колко цигари могат да се вземат и евентуално дали са по евтини от Бг?Благодаря ви.

# 638
  • Anywhere
Цените са в Дирхами, но естествено може и с карта. 2 ст на човек е позволено и го спазват стриктно. Цената беше изгодна преди 3 г, дано се включи някой с актуални цени.

# 639
  • София
Здравейте, може ли да ме посъветвате дали има смисъл да нося дирхами от БГ или мога да разчитам само на банковата карта? С агенция сме, всичко сме си платили, даже и за бакшиши ни удържаха някакви пари предварително... Мисълта ми е, дали ще имам нужда от пари кеш или на всякъде може да се плаща с карта... Thinking Все пак те са по-напреднали от нас, преполагам имат и повече терминали от нас Grinning

# 640
Здравейте, може ли да ме посъветвате дали има смисъл да нося дирхами от БГ или мога да разчитам само на банковата карта? С агенция сме, всичко сме си платили, даже и за бакшиши ни удържаха някакви пари предварително... Мисълта ми е, дали ще имам нужда от пари кеш или на всякъде може да се плаща с карта... Thinking Все пак те са по-напреднали от нас, преполагам имат и повече терминали от нас Grinning

Ние ще пътуваме с Марбро Турс на 2-ри април от Варна. Заплатили сме някои от предложените от тях екскурзии. На други места ще ходим самостоятелно. Уважавам само парите в брой и ще носим само дирхами , които ще си вземем от Тавекс. Карти не ползваме.

# 641
Колежка се върна преди дни.Плащали са с карта ,но е носила евро и си е обръщала по малко , всеки ден,колкото и трябват.Каза че на всяка крачка има къде да обърнеш.

# 642
  • София...........
Навсякъде може да плащате с карта, дори таксита , сладолед от количка на улицата ..., но в Дейра си трябва кеш  и най-добре е дирхами.

# 643
Взех си билети докато бях там ,два дена преди да посетя музея,а имаше хора ,които и на място си взимаха

# 644
  • София
А горе долу за 5 дни колко дирхама да нося за 3ма души, имаме платени екскурзиите, закуски, някои вечери...

Общи условия

Активация на акаунт