Дубай /Тема 16/

• 57 290
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • Anywhere
Не ви трябват имена, гишетата са в дясно на терминала на пристигащи и се забелязват лесно. Сравнявате офертите и си избирате оператор Simple Smile По спомен бяха 3 различни оператора.

# 286
  • Някъде там на юг...
Много съм доволна от организацията им. Самата Дари е страхотна.

# 287
Здравейте! Предстои ни пътуване през декември - 4 възрастни и едно дете. Кацаме след полунощ в Абу Даби и мисля да останем до сутринта в Premier Inn на летището. Няколко въпроса имам, ако може за малко помощ:
1.На кой терминал каца самолета , лесно и бързо ли се стига до хотела?
2.Смятаме  на сутринта да посетим Джамията и Qasr al Watan, след което да продължим за Дубай - някакви идеи за транспорт по този маршрут? Дали е ОК да разнасям багажа (един голям куфар, другото са раници на гърбовете) по пътя или да го оставя в хотела и след това да се връщам, за да тръгнем към Дубай? Дали има къде да го оставя около джамията?
3. Колко ще ни излезе таксито до Ibn Batutta и има ли смисъл да хващаме шатъл или автобус, при положение, че сме 5 човека? Какво такси препоръчвате?
Засега е това, благодаря Simple Smile

# 288
  • Sofia
Дали е ОК да разнасям багажа (един голям куфар, другото са раници на гърбовете) по пътя или да го оставя в хотела и след това да се връщам, за да тръгнем към Дубай? Дали има къде да го оставя около джамията?

Има. Ние оставихме куфарите си във фоайето на джамията. Имаше специално място за целта, към което ни насочиха служители.

# 289
Здравейте. През 2021г мислехме да пътуваме до Дубай. Поради ред причини пътуването не се състоя. Живот и здраве от 28.11 до 03.12 планираме да отидем с мъжа ми и детето на 6г. Запазили сме нощувки близо до Бурж Халифа и ако всичко е наред на 28 вечерта ще сме в Дубай. Реших да не се обвързваме с екскурзия, набелязала съм местата които искам да посетим. Имам притеснения: - относно времето -дали ще става за плаж - според accu weather температурата на въздуха е 28-29 градуса и на водата 27-28 ако е вярно добре звучи; - не знам на закрито колко градуса е чета че в моловете и хотелите 20 градуса което ми се струва студено, колебая се какви дрехи да взема; - въпроса с лекарствата - търсих в интернет сайта със забранените лекарства не ми се отваря; в предишни теми срещнах противоречиви мнения - че никой не проверява багажа, както и че ако решат проверката е много стриктна. Искам да взема най необходими лекарства+ 2 които вземам за нерви и за сън; нямам рецепти. Искам да взема и витамини и пробиотик които пием аз и дъщеря ми, също и магнезий, селен (за мен). Опаковката е сто таблетки, мисля да сложа 5-6 хапчетата в кутийка, но не знам дали ще е проблем като не са в блистер. Много се вълнувам защото от години искам да посетя Дубай и сега е на път да се случи (само да сме живи и здрави). Ще пътуваме от Букурещ, ще кацнем в Дубай късно вечерта. Избрахме за нощувка Dunya Tower заради местоположението. Четейки отзивите имам противоречиви чувства но се надявам всичко да е наред. Моля за мнения. Искам да посетим зоологическата градина и аквариума, Бурж Халифа и фонтаните, рамката, градините; евентуално и още нещо ако имаме време. Държа поне един ден да отидем на плаж, приемам мнения и препоръки 😊

# 290
Дали е ОК да разнасям багажа (един голям куфар, другото са раници на гърбовете) по пътя или да го оставя в хотела и след това да се връщам, за да тръгнем към Дубай? Дали има къде да го оставя около джамията?

Има. Ние оставихме куфарите си във фоайето на джамията. Имаше специално място за целта, към което ни насочиха служители.

А каква беше цената?

# 291
  • Sofia
Не сме плащали нищо.

# 292
  • Anywhere
Ако е слънчево ще е чудесно за плаж, но миналата седмица имаше много дъжд и множество наводнени райони Simple Smile. За плаж препоръчвам GBR, там има платени шезлонги, както и безплатна част. Има съблекалня с бани и всички удобства! Ако обичате аква парк, Wild Willy е чудесен и сравнително бюджетен Simple Smile
В молове, магазини, хотели е студено, да. Поне шал или жилетка ще Ви трябва. В хотела можете да отваряте прозореца ако ви е студено 😁, аз така се стоплях...

# 293
  • Sofia
На мен в моловете не ми беше студено. Ходих си с къс ръкав. Simple Smile Само споделям моя опит, не оспорвам чуждия.

# 294
Ние посетихме Дубай и Абу Даби миналата година декември месец. Времето ставаше за плаж, но някак не си заслужава да си в Дубай за 5 дни, за пръв път и да ходиш на плаж, има толкова много места за разглеждане, затова сега мислим екскурзия за 7 дни и този път с децата и основно релакс-зоопарк, аквапарк, такъв тип преживявания.
В моловете не беше толкова студено, бяхме си по тениски цялата компания и ни беше ок.

# 295
В Дубай сме в момента. Времето е чудесно - около 28-30 градуса, не е валяло. Става за плаж водата беше около 28 градуса. Посетихме Бурж Халифа, фонтаните, мола, Дубай Марина, Глобал вилидж. Имаме още два дни, определено съм много доволна.

# 296
В Дубай сме в момента. Времето е чудесно - около 28-30 градуса, не е валяло. Става за плаж водата беше около 28 градуса. Посетихме Бурж Халифа, фонтаните, мола, Дубай Марина, Глобал вилидж. Имаме още два дни, определено съм много доволна.

Здравей! Ние пътуваме след две седмици Simple Smile Кой от обществените плажове посетихте? Кой ще ни препоръчате? Вярно ли е, че в някои от дните не се допускат мъже и са предвидени само за жени?

# 297
Да препоръчате хотел с хубав плаж пред него?

# 298
seg
Някой някога да е получавал подобно съобщение???Rolling Eyes
Това нормално ли е? Не ми дава да се чекирам, въпреки, че съм закупила места. Изписва да се явя на летището 3 часа преди полета за чекиране.... моля за помощ, какво се прави в този случай?

# 299
  • Beyond the Frontiers
seg
Някой някога да е получавал подобно съобщение???Rolling Eyes
Това нормално ли е? Не ми дава да се чекирам, въпреки, че съм закупила места. Изписва да се явя на летището 3 часа преди полета за чекиране.... моля за помощ, какво се прави в този случай?
Да. Случва се.
Звъните им на телефон и решавате проблема.

Имах такъв казус. Закупени места, защото съм с деца. Смениха самолета, дадоха ми пръснати места.
Звъннах, обясних, оправихме местата

Общи условия

Активация на акаунт