ВИНА - тема 2

• 39 295
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Да, точно Асеновградския ми е любим, но тук в темата едно момиче ми препоръча Мавруда на Вила Мелник и ще го пробвам Simple Smile

Аз обичам и бяло вино - Совиньон блан, Ризлинг, както и някои Шардонета. Харесвам много и розе, Лорде, трябва да пиеш сухо, то не сладни, на Черга , Кабиле и Quantum, Мидалидаре, Angel  са хубави

Само вино пия и то постоянно за вечеря, даже имаме шкаф за вино, който  си беше тук и като се нанасяхме, (без хората да ни познават) бяха оставили една бутилка вино подарък хаха

# 376
Мелник също е добър при това цената му е съвсем нормална. Ходил съм и в самия Мелник, имаше промоция и ни ни разведоха дори из винарната. Личеше си че с много любов е правено всичко. после пихме в Мелник, Мелнишко вино.
Аз освен Мелник ти препоръчвам и хан Крум - като за средна цена е доста добро. А ако правиш подарък на човек, който обича историята е безценно.

Знаете ли каква е разликата между траките и древните елини? Траките не са разреждали виното, а елините - да.
Затова в легендите Херакъл и разни подобни изпиват цели бъчви с вино, а траките са се "натрясквали". Елините са смятали траките за пияници.

Теодора, за Совиньон блан няма да ме спечелиш. Пий си го щом ти харесва, бялото не е за мен. Пил съм Совиньон блан и ми е леко. Qantum съм пил не ме впечатли особено, но моите скромни възможности - става. Виж Maxima е супер. Кабиле май опитах веднъж в Казанлък и ми хареса. Признавам - не сладнеше. Аз се бях настроил негативно към розето. Ама ако не бъркам Кабилето не беше розе? Правилно, поверих не е розе - мерло е.
https://villayambol.com/produkti - е такова съм пил.
И да, като няма Мавруд минавам с Мерло.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 14:48 от Лорд Сняг

# 377
Честита Баба Марта. ❤️
В неделя разцъквах НВО да си търся нещо и видях, че е качен този филм.
С почти същият актьорски състав е.

Извинявайте, ако назад е коментирано.

# 378
и готини песни имат. В духа на 80-те и 90-те. На мен ми хареса изпълнението на Ирини Жамбонас в "Грозна"

Билалов, Лиля Ларавиля и Ирини Жамбонас съм ги гледал във "Връзки". Явно са си екип. За Лиля Маравиля и Ирини  Жамбонас знам че и в живота са приятелки

https://www.youtube.com/watch?v=XI7at_RS30I Грозна

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 15:09 от Лорд Сняг

# 379
  • Мюнхен
Банда, Мелник са много далече от недотам квалитетна марка Sweat Smile Ако говорим за Вила Мелник, те са в топ 50 на най-добрите винени дестинации. И вината им редовно са отличени на международни конкурси, включително присъстваха и на ProWein.

Хан Крум не съм ги опитвала, но е доста несполучливо име точно за вино от историческа гледна точка. Laughing Кабиле са серия, имат и розе от сира.

Колкото до белите вина - едно хубаво "надъбено" шардоне или поотлежал гевюрцтраминер могат да стоят като олио в чашата, вискозни и тежки вина. Даже за любимия ми италиански гевюрцтраминер съм си писала в бележките, че е "вино за повод, по малко и за наслаждаване" заради процента алкохол (14,5%) и тялото. За сметка на това алпийско небиоло мога да си фиркам до 101 и обратно Grin

Айде да идва утре вече...Frowning1 И така като гледам, май го гласят сериала да има и втори сезон, понеже доникъде не са още със сюжета. Нямам против, бих гледала още с кеф.

# 380
Не виждам защо да е несполучливо име хан Крум - хан Крум кока кола ли е пил в черепа на Никифор? И тогава е имало едни закони за бедните и за богатите.

за Мелник може би не се изразих правилно. Квалитетна марка са, но цените на виното, което предлагам по магазините са доста по-ниски спрямо тези на други вина.

# 381
  • Мюнхен
Не виждам защо да е несполучливо име хан Крум - хан Крум кока кола ли е пил в черепа на Никифор? И тогава е имало едни закони за бедните и за богатите.

Един от законите на хан Крум е наказвал пиянството и го е приложил, като е изкоренил масата лозя по нашите територии тогава. И е било забранено отглеждането на грозде, та затова Simple Smile А в чашата не се знае какво е имало.

# 382
Пък аз мислех, че винарната е Хан Крум, защото е до село Хан Крум. Както са винарните Мелник, Асеновград, Карнобат, Търговище...

# 383
На една екскурзия до Мелник купих някакво прехвалено  мерло, което в къщи като отворихме се оказа все едно домашното ни, с добавена на наполовина още вода. И след едно сладко от диви ягоди пак от сергия, в което си бяха култивирани и един тракащ боб съм приключила с изнесените пазари.
Мавруда на винарната препоръчах, повече харесахме от асеновградския. Харесвам и бели, и червени и розе. Но ММ прави страхотни бяло, червено и розе, сменя си бъчвите на 3,4 години и основно тях пием, ако не купуваме директно от винарна след дегустация. Тук включвам и снежното вино.

Дано няма друг сезон. Имат достатъчно време да развият нормално.
Жигули и аз излових миналата седмица, хареса ми.

# 384
Вкъщи сме ценители. Дори се смеехме, че преди време детето ни помириса една чаша и каза, че това не е добро вино. Опитахме го, наистина не беше Satisfied Аз много обичам докато готвя да си пийвам винце и да си мезя. Дори по- вкусно ми се получава Simple Smile Белите сортове също имат своя чар, но са ми по- коктейлни. Специалистите казват, че хубавите бели сортове стават в северна БГ, а червените в южна. Затова Търговище, Русе се славеха (поне преди) с Шардонето си, а Асеновград с Мавруда. Интересни са ми вината, които се развиват при консумацията им- да ги развъртя в чашата, после вкус, послевкус. Едно надъбено няма как да ме спечели, ни бяло, ни червено. Розето е от червено грозде по бяла технология, т.е. ферментира само гроздовия сок, без люспите. Има добри попадения и там Simple Smile  като по- свежите ми допадат повече, тези към "цвят лук" вече се отдалечават от мен.

# 385
  • България
Пия само червено домашно вино.
И лятото, и зимата. През студените вечери може и малко бренди.
Аз съм юнак (Сигурно сте чували въпроса дали си ахмак или юнак.) и само го пия, но производителят се съобразява с вкуса ми и прави все по-тъмно вино.
Преди да се запознаем смесвал всичко и се получавало някакво розе.
Сега има доста мерло, маврудът за съжаление не става по нашия край.
Заради предпочитанието ми към виното гледам сериала, обичам да гледам лозя, винарни и т.н.

# 386
  • Галифрей
Честита Баба Марта. ❤
В неделя разцъквах НВО да си търся нещо и видях, че е качен този филм.
С почти същият актьорски състав е.

Извинявайте, ако назад е коментирано.

Да гледала съм, филма не е зле. В филма Билалов и Джукелова играят съпрузи,но връзката им не е токсична. Голям талант са в единият проект играят обичана подредяща двойка, а тука в сериала го играят  лоши и отмъстителни.

# 387
От достъпното бяло вино много харесвам стълената бутилка Шардоне на Търговище. Розе - Шато Карнобат.

# 388
и аз пих днеска шато Карнобат, ама Мавруд
https://www.superbagplovdiv.bg/mavrud-shato-karnobat-3l.html

# 389
Хайде, сега всички да си напишем кой какво е консумирал.
Знам, че по серия на седмица е малко и няма ккаво да се пише, но стана досадно.
Чета и пиша в има няма  две, три теми и наистина три страници кое е най - хубавото вино е досадно.
Благодаря за вниманието.

Общи условия

Активация на акаунт