ВИНА - тема 2

• 39 274
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
заплатата на келнерка - защото Антония е такава - не вярвам да надхвърля с много минималната заплата. Един апартамент си излиза бая скъпо. Не знам как е в Сандански, но в София аз съм съ-собственик на един  апартамент около два пъти по-голям от този на Антония и само моите сметки са за 300 лева. Ако нещата са подобни, Антония трябва половината си заплата да отделя всеки месец само за данъците, а отделно има и ипотека.

# 256
  • Другата България
Не е “келнерка“. Управител/хостеса е.

# 257
Добре - управител. Ама от това голяма печалба няма. минималната заплата на такава позиция е 870 лева. или някъде там.

https://www.zaplatomer.bg/zaplati/menidzhmnt/menidzhr-na-restorant

# 258
Може ако е сервитьорка даже да има по-голяма печалба, заради бакшишите.

# 259
Сюжетът с Тонито май свърши, сега ще дават повече Бончев.

# 260
Принципно в Ахтопол съм виждал да няма голяма разделение между тези две длъжности. Управителката на един определен ресторант понякога се включва в сервирането ако има твърде много хора. Да тя отчита парите и има отношение към това кой да бъде назначен, ама не вярвам някакви страхотни премии да взима за това.

На всичкото отгоре действието се развива в Сандански, т.е. в провинцията там заплатите са по-малки. Сега вярно е, че Сандански е курортно селище, но не вярвам заплатите да надхвърлят софийските или варненските да речем.

При Бончев ме дразни, че много провлачиха опасносттас мафиотите. Още в началото като изчезна Цвета очаквах да са я отвлекли. Друг вариант бе като я намери да ѝ каже че е в опасност и се е притеснявал за нея и да се помирят.
Бончев и като баща не го разбирам!. Хайде към съпругата си е изстинал, ама мафиотите като нищо могат да отвлекат Елина, а той нито ѝ слага охрана, нито я предупреждава за опасността! Anguished
Отделно - не го разбирам и като мъж. Хайде жена си вече не я трае, намерил секси мацка (и то-доста по-млада от жена му) ,ами като стана явна аферата за зареже жена си и да се пренесе при любовницата. Оправданието "децата са малки" тук не минава, Елина е голяма.
Цвета пък съвсем не я разбирам, знае че той ѝ изневерява и то-нееднократно, т.е. не е било някакво моменто увлечение. И пак се правеше на умряла лисица с години. За мен нейното е мазохизъм и просто не разбирам, как изведнъж стана толкова "оперена"

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 13:33 от Лорд Сняг

# 261
  • София
Сега поразрових обяви в интернет. Стартовата заплата в ресторант е 1200-1300 лв. С бакшишите и тапите може да го докарва до 1500 лв.
Цените на апартаментите в Сандански са около 45-50 000 евро за двустаен и около 100 000 евро за тристаен.
Ако е двустаен в случая - по груби сметки под 600-700 лв. на месец няма как да е вноската (без лихви и такси). Отделно са сметките и режийните. "Подарък" от Цвета, за който Тонито ще плаща минимум 1000 лв. всеки месец през следващите 15 г. И ще живее с има-няма 300-400 лв. Голям келепир.

# 262
  • Пловдив
Ма много сте подробни...

# 263
  • София
Ми да, защото някой писа, че било едва ли не печалба получаването на апартамента. Точно обратното е. Много ми харесва като "награда" за подобни на Тонините очаквания.

# 264
А толкова лесно ли се дарява имот в ипотека?

# 265
  • Пловдив
Ми сигурно и печалба е трябвало да е в кавички и всичко е точно.

Блу...гледаме филм все пак.

# 266
  • София
А толкова лесно ли се дарява имот в ипотека?

Щом получателят го приема. Wink
С подписа си приема и ипотеката.

# 267
Ми сигурно и печалба е трябвало да е в кавички и всичко е точно.

Блу...гледаме филм все пак.
Покрай политкоректните изгъзици,почна да ме дразни във филмите и най-дребното несъответствие с реалността...Yum

# 268
Щом получателят го приема - да.
Може да откаже имота и тогава отказва всички задължения към него.
Или да го приеме и приема задълженията.

Аз точно затова след 2 епизод спрях да гледам "войната за буквите". Разбирам че искат да го направят съвременен ама постоянно използваха думи като "византийските митничари" "ще влезем в Шенген", "искам администрацията ни да се приведе във вид" и пр. които ме дразнеха.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 14:45 от Лорд Сняг

# 269
  • Бургас
Ох, аз пък,  да си призная, че обичам дадо Станко. 😉 Прекрасен, земен актьор! 💓

https://bnt.bg/news/oshte-za-seriala-vina-na-vrah-trifon-zarezan … 6-314965news.html

Не знам защо водещият винаги се държи като клоун!? Още повече се набива на очи при сравнение с този интервюиран...

Общи условия

Активация на акаунт