ВИНА - тема 2

• 39 282
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Сетих се за една от репликите снощи...нещо от сорта на Искам промяна май каза Цвета, а Билалов вика- ами стани политик /или иди в политиката/ Simple Smile За мен беше препратка към ПП Продължаваме промяната Simple Smile

# 271
  • Димитровград
Няма как Цвета да дари апартамента на Антония без съпруга си. Или и неговия подпис са фалшифицирали?

# 272
  • София
kanesta, апартаментът е на някоя от фирмите на Цвета, доколкото разбрах аз, а не е СИО.

# 273
Да, официално е бил офис на някоя от фирмите, а те са на името на Цвета.

# 274
Да, във филмите често има препратки.
Билалов играе във Връзки.

Двамата  с Валери Йорданов се заканват един на друг. И Билалов?
-Ти май си гледал много "Под прикритие"?"
и чуждестранните актьори го правят. Ако сте гледали "Последният екшън герой" Дани убеждава Джек Слейд, че е филмов герой, иска да му покаже плаката с Терминатора на "Харлито"...и там на плаката е Сталоун.Stuck Out Tongue Winking Eye

Да, това че всичко е на името на Цвета е простотия. Вярно че така не плаща данъци Билалов, но пък става зависим от доброто отношение на Цвета към него.

# 275
Съгласна съм с много от вашите коментари. Епизодът беше силен и тъжен за мен.

Харесаха ми гледките! Имаше живописни сцени от манастира, от околностите, реката, и лозята. Наистина сериалът би бил добра реклама за България. Много хора днес се увличат по дегустация на вино и защо да не посетят този красив край?

Цвета тръгна в посока на отмъщение. Разбираемо, но какво постига от това? Получава ли каквото иска от Бончев?  Елина я попита защо не се разведе. Но Цвета не иска да изгуби позицията си на съпруга, фиктивна или не, което за мен продължава да е лицемерно защото това не е първото похождение на съпруга й и стана ясно, че е имало други, за които Цвета е знаела.

Филип продължава да не ми е толкова симпатичен колкото на повечето от вас. Да, безкрайно тъжно е, че е изгубил син. Но и Марта е изгубила син. И тя страда не по-малко. Филип наруши оригиналната им уговорка за продажба на винарната, за купуване на ново жилище. Сега, след няколко кратки реплики по телефона, той приключва окончателно нещата без дори да говори с нея за такова сериозно решение. Той се хвърля без дори да се опита да го обясни на жената,  с която досега е градил живот и дом,  в нов живот, в нов бизнес, в нова държава (България), на нов континент. Филип не е бил емигрант за кратко в САЩ. САЩ е по-скоро неговият истински дом.

Според мен, от чисто сценарийна гледна точка, Марта стана излишен, неудобен характер, и я разкараха бързо за да дадат "мегдан" на Филип да се разгърне на воля.

P.S. Една много емоционална реплика на дядо Станко беше, че няма гробища за спомени.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 17:53 от Cool_Cat

# 276
Няма как Цвета да дари апартамента на Антония без съпруга си. Или и неговия подпис са фалшифицирали?

Явно. Нали имаше разговор с нотариуса, в който става ясно, че са правили фалшификациите с Бончев. Даже Цвета я заплаши с прокуратурата. 😁

# 277
Съгласна съм с cool_cat за Филип и Марта. Аз и преди писах, че харесвам нея за негова съпруга.

# 278
  • Варна
Здравейте, хвалите и то с право, превъплъщението на Параскева Джукелова и образа, който създава. По този повод в съзнанието ми изплува, че тя през 90-те години водеше едно телевизионно предаване, но не мога да се сетя за името. Идеята беше да се разкаже за някакъв филм български, а и  не само, а самата тя всеки път  се превъплъщаваше в героиня от филма и пресъздавайки  сцена от него. Нещо такова беше. И много артистично се вмъкваше във всеки образ. Даже не знам защо съм запомнила, че веднъж беше  посветено на комедия дел арте и тя с едни маски и други атрибути - много ме впечатли.
 Сигурно някой ще си спомни за това, което говоря и ще сподели впечатление и спомени от това предаване.

# 279
Прекрасен сериал. Жалко, че е веднъж в седмицата.

# 280
Аз също никак не симпатизирам на Филип и отношението му към съпругата му.

# 281
  • Галифрей
В началото ми беше жал за Цвета, сега изобщо не ми е 😁
Параскева голям талант. Идеално пресъздава образът на Цвета една сложна набожна жена. Колкото и да се моли и да дарява и тн.  Се прави на Мария Тереза, отвътре  си е точно като мъжа си но може би по- жестока от него.
Сценаристите на сериала са гениални. ❤

# 282
Здравейте, хвалите и то с право, превъплъщението на Параскева Джукелова и образа, който създава. По този повод в съзнанието ми изплува, че тя през 90-те години водеше едно телевизионно предаване, но не мога да се сетя за името. Идеята беше да се разкаже за някакъв филм български, а и  не само, а самата тя всеки път  се превъплъщаваше в героиня от филма и пресъздавайки  сцена от него. Нещо такова беше. И много артистично се вмъкваше във всеки образ. Даже не знам защо съм запомнила, че веднъж беше  посветено на комедия дел арте и тя с едни маски и други атрибути - много ме впечатли.
 Сигурно някой ще си спомни за това, което говоря и ще сподели впечатление и спомени от това предаване.

“Понеделник 8 и половина” май се казваше.

# 283
  • earth
Няма значение дали може да изплаща апартамента или не. Има два варианта:

1. Ипотеката е по-голяма от пазарната цена на апартамента (малко вероятно). Остава апартамента на банката и е на нула.

2. Ипотеката е по-малка от пазарната цена. Ако не иска да го изплаща, го продава и е на плюс.

За какво заробване говорите??

# 284
И трети вариант - намира богат любовник и той ѝ дава пари, да изплати кредита предсрочно и да свали ипотеката.
Природата около вила "Мелник" е много красива. Всяко лято ходим, да се заредим с вино от там /оранжевото ми е фаворит/.

Общи условия

Активация на акаунт