Септември 2022 Тема 3

• 20 669
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Може ли да ме добавите в фб групата? На кой да пиша?
Алегра, моята уж проявява интерес към нашата храна ама не знам сега какво и стана. Все пак хапна малко и не изглеждаше отвратена, ще видим утре.

# 121
Аз още не съм захранла малката тя е на 5++ и не проявява грам интерес към нашата храна .Каките и и двете на тази възраст направо щяха да ме изядат мен.Дърпаха покривката ,дърпаха вилицата от ръката ми . Имитираха ни докато ядем ,а това не проявява грам интерес. Може би ще изчакам още 1 седмица и ще я пробвам тя е на кърма.

# 122
Аз ги захраних на 5++, момчето мляскаше, доста време преди това, като ни гледаше как се храним , а момичето никаква реакция... До момента 6++ още не реагира, като ям срещу нея ми се смее.
И двамата са злояди и не искат да си отварят устите за пюре, вече съм въвела всички зеленчуци, еми нищо не им харесва.

Аз още не съм захранла малката тя е на 5++ и не проявява грам интерес към нашата храна .Каките и и двете на тази възраст направо щяха да ме изядат мен.Дърпаха покривката ,дърпаха вилицата от ръката ми . Имитираха ни докато ядем ,а това не проявява грам интерес. Може би ще изчакам още 1 седмица и ще я пробвам тя е на кърма.

# 123
Лизи, започна ли с месото? Дали няма да им се услади повече с малко мръвка вътре? Joy

# 124
Още не съм, в това ми е надеждата Joy сега вкарвам жълтък и другата седмица ще започна и с месо.
И каши

Лизи, започна ли с месото? Дали няма да им се услади повече с малко мръвка вътре? Joy

# 125
  • София
Едва ли месото ще им се услади. По- скоро плодовете и кашите.
И при нас не върви много- нали преди месец пробвах картоф и тиква, не стана и чаках да направи 5 мес- от тая седмица давам и стм въвела картоф, тиква и морков-аз не съм от търпеливите. Обаче яде по 50 мин 30 гр...а тр да изяжда 80. Неам нерви и го отсвирвам накрая... тив дни ще вкарам и тиквичка и минавам на плодовете.

# 126
Аз днес дадох месо, яде го. Но той яде всичко. А каша с плодово пюре изяжда по цяла купичка. Започнах да взимам 190 гр пюрета, но още не съм давала от тях. След 125 гр пюре изяжда и 4 лъжици АМ.
За сега поне няма ядове с храненето, обича да яде явно. Особено в началото, като започна да го храня, зяпа като птиче и крещи, ако забавя лъжицата.
Вашите как са със сядането. Борис се напъва да сяда от легнало положение и като му подадем ръка се набира и сяда. Подпира се напред или на страни и се задържа известно време. Но не му идва изобщо на акъла още как да седне сам. Опитваме се да го изправяме настрани, но той сам дори не опитва. А постоянно иска да сяда и се нервира. Освен това иска да се изправя и прав. Понякога е голямо мрънкане да го държим прав, направо без ръце оставаме.
Извадих и квадратната кошара за игра, често го държим там, търкаля се като пумпал из нея. Опитва се и да пълзи, но за сега само назад опитва.
Направо не се спира, не помня Филип на тази възраст да е бил толкова подвижен.

# 127
На мен каката беше много подвижна на тази възраст. Това бебенце не се движи особено. Обръща се от корем по гръб и от гръб по корем, но го е направила 2-3 пъти. Обикновено си седи по корем и гризе някакви играчки.
С яденето няма напредък. Миналата седмица предложих лъжичка тиква. Вчера още една и няма интерес. Днес ще пробвам по-течно да я предложа. После ще пробвам с пащърнак.

# 128
  • София
Нирмална е разлика в поведението на децата през няколко години- всяко по- ново поколение е много по- бързо напредващо от старото. Иначе няма да оцелее. При моите разликата от 9 г е осезаема, но помня и боизначките как всички казваха, че са много по- напред от предишните поколения,а сега Пресиян е в пъти пред тях на тези месеци. И със сигурност ще е още по-- труден като характер. Децата вече не са сервилните робчета, каквито ние сме били преди 40 г. И тук таме някой ребел.
Пресиян втори ден ака до врата от тъпата ваксина за ротата. И всичко перем и хвърляме,че нали е мега заразно. Да приключва вече, че...

# 129
Питах личната за рота ваксина. Каза, че не може сега на 6 месеца да се слага… Късно било?

# 130
Да, и аз така знам. До 5 месец най-късно трябва да е сложена и втората доза.

# 131
  • София
Питах личната за рота ваксина. Каза, че не може сега на 6 месеца да се слага… Късно било?
Да, така е' - ние отменихме 2 доза защото я нямаха налична и подле се разболя и я дадохме оня ден в последния възможен от диапазона

# 132
Хм... Нашата педиатърка нищо не каза, на 7 месеца ще им бие двете последни ваксини,после чак на годинка имат, едната не е ли ротавирусната?

Да, така е' - ние отменихме 2 доза защото я нямаха налична и подле се разболя и я дадохме оня ден в последния възможен от диапазона

# 133
Шествалентна и Синфлорикс са вероятно. Ротавирусната е на капки през устата.

# 134
Ами не съм давала такава, сигурно сме я пропуснали.

Шествалентна и Синфлорикс са вероятно. Ротавирусната е на капки през устата.

Общи условия

Активация на акаунт