Септември 2022 Тема 3

• 20 739
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
По принцип след 4-5 месец спира буйният растеж. Бебка е качила само 400гр за месец и около 1 см. Абе върви много дребна, а се роди 51см с 1 см по-висока от сестра си . В 5 месец каката ми е била 70см, а бебенцето сега е 61 см. Сериозна разлика.
Днес яде с удоволствие морков, тиква и сладък картоф. Засега ѝ давам по малко.
Някой спомена за овулация. Понеже ми дойде за първи месец и сега не знам как да се ориентирам кога ми е овулацията. Имам едно приложение, но много странно ми изчислява овулацията 5 -7 дена след края на цикъла. А до преди винаги ми е било в средата на цикъла. Защо сега ще ми измества така овулацията нямам идея.

# 181
Относно секса ние гледаме 3-4 пъти в седмицата. Аз съм по-сексуална от двама ни, и като цяло съм по инициативната. Но е факт, че с това недоспиване е ЗОР 😭😭😭
Кати вече е на 5 месеца, мисля да захранвам и аз след седмица, две.

# 182
Жълтъка кога го въвеждате и по колко. Гледах, че се дава всеки ден по 1/4, но не става ли през ден да се дава по 1/2, демек то ще е същото количество, но да не се занимавам да варя всеки ден яйца.

# 183
Слагам по 1/4 през 1-2 дни, редувам с месни пюрета.

# 184
По мойта схема жълтъка се дава две седмици след започването на захранването, ако детето е достигнало заместено хранене.
Слага се яйцето в студена вода, като започне да ври се задичат 13 минути, за да умре ако има салмунела или нещо друго и същевременно да не е преварено.
Педиатърката ми каза да давам по половин жълтък през ден.
Като понеже жълтъка е алерген, да бъда внимателна с него, започвам от 1/ 8 в зеленчуковото пюре, и през ден увеличавам, докато се стигне половинка.  Две седмици след жълтъка въвеждам месото и започвам да редувам.
Първи ден - зеленчуково пюре с месо + една лъжичка рапично масло, ако няма в пюрето мазнина( в повечето има някаква мазнина)
Втори ден - зеленчуково пюре с жълтък  + 1 лъжица АМ
И така редувам!
Слагам по една лъжица АМ, винаги когато няма месо в пюрето.
И слагам мазнина (рапично масло на хип +5 месеца) винаги, когато няма жълтък, мазнината и протеина са  важни за развитието на мозъкя

# 185
А от началото на захранването кога може да се започне с безглутенови каши?

# 186
Според нашата педиатърка, най рано три седмици след като сме заместили обяда, може да се замести и второ хранене. Ако искаш гледай "алгоритъм на захранването" в you tube, жената там говори само по ппследни препоръки на СЗО и институт по гастроентерология.
А ако искаш мога да ти пратя схема, мои записки които съм ги направила на файл. Но ми трябва вайбър или имейл, ако решиш ми пиши на лично.

А от началото на захранването кога може да се започне с безглутенови каши?

# 187
Ох това захранване ми е мъка от 4 дни захранвам и то със зор .Първо пробвах с картоф пълна греда много и се гадеше.Сега захранвам с тиква еми по добре е обаче пак не е с много желание. Тя след 4 дни прави 6 месеца и няма за кога да и давам почивка. Друго което мисля е направо да пробвам ЗВБ направо парчета и да я оставям тя да си избира от различни зеленчуци.

# 188
Само не насилвай детето , колкото иска толкова, все някога ще прояде.
Защото според мен аз бях много настоятелна с това захранване и след месец и половина, още не искат да ядът пюре и двамата!
Не съм сигурна дали е от това, щото са си малко злояди, но поне да не се обвиняваш, като мен Joy

Ох това захранване ми е мъка от 4 дни захранвам и то със зор .Първо пробвах с картоф пълна греда много и се гадеше.Сега захранвам с тиква еми по добре е обаче пак не е с много желание. Тя след 4 дни прави 6 месеца и няма за кога да и давам почивка. Друго което мисля е направо да пробвам ЗВБ направо парчета и да я оставям тя да си избира от различни зеленчуци.

# 189
  • София
Аз моя го захранвам от 2 мес вече ще стане-никакъв успех и спирам като почне много да стиска. Вчера взех каша от елда и мисля,че имаше някакъв интерес- готиното е че е на прах и поне не хвърлям бурканчета и храна като идиот. Ще продължа с нея,после банан- зарязвам зеленчуците. Ще ги лешам с плод по- натам. Аз си карам по моя идея, никакви списъци не следвам вече. Само алергени не давам толкова рано и пърдящи неща,че още е с колики...

# 190
Аз намерих цаката да не хвърлям бурканчета. Каката налита да ги яде и ѝ ги давам Grinning

# 191
Момичета, ползвалили сте тези коректори за уши при бебетата? Дали има смисъл изобщо от тях? Подвива си ушичките моето момче докато спи, оправям ги всеки път, но са си му щръкнали 😬

# 192
Ох, при мен момичето си подвива ушите постоянно, те са и някак много меки, не искам да е с щръкнали уши, все пак е момиче.... Ако някой има отзиви и аз бих взела. Пробвах да и слагам лента за глава, за да държи ушите, те и под лентата се прегъват, отделно и тя не търпи ленти и  си ги сваля на лицето.
 Редактирам : тези коректори се лепят, което значи, че ще ги скубят и местото дето се лепи, най вероятно трябва да е обръснато Thinking

Момичета, ползвалили сте тези коректори за уши при бебетата? Дали има смисъл изобщо от тях? Подвива си ушичките моето момче докато спи, оправям ги всеки път, но са си му щръкнали 😬

# 193
  • София
Аз ги ползвам- за ефект- има,докато е с тях, за дългосрочен- няма как да има- това хрущял и той не може да се променя. Пресиян стои непрекъснато с такъв просто, докато му порасне косата и не се вижда вече щръкналото (само едното е засега).
За мен някой да ги яде не е цака,защото финансово ми излизат доста скъпо. А домашно не успявам да смеля толкова добре, защото количестото е малко и не го хваща пасаторът.
Лизи, за момиче е екстра- тя ще е с дълга коса,ако има такъв комплекс въобще. За момче е кофти- аз ненавжидам органически момченца с дълга коса, просто ми се обръщат червата, и то затова ми се върна сега така с това ухо. Ама ако никой не му създаде комплекси, надали ще има значение.
Едната ми дъщеря е с такива уши, тя е смаоуверената, ходи само вързана и грам, ама грам не и дреме!

# 194
Моята се роди с хубави, малки и прибрани уши. От месец започна обаче да си го хваща и да ги огъва, съответно връхчетата  им клюмват. Слагам лента, търся си обаче от по-дебелите, но те намирам. Иначе сега хрущялите  са им много меки и се огъват лесно, затова се надявам да има ефект.
Иначе, продължава  да не иска да яде много пюре. Аз и правя домашни, но пащърнак и морков дадох и купешки, и по ги хареса. От пащърнака изяде половин бурканче наведнъж, чак се изненадах.
Минахме ДК днес 7320г.  67см . Порастнала е с 2 см и е качила 470г. Струва ми се много малко предвид, че обикновено си изяжда 5х180мл с 6 лъжички.

Общи условия

Активация на акаунт