Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 643
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • На изток от Ада
Благодаря Аа, да не съм ходила при хематолог.
Абе аз не бърдам за опити.  Уж пих хапчета Регулон и Летрозол/фемара и утре май  ме чака офис хистероскопия....
Ще дам известно време на Надежда 1г или год и нещо. Оз искам при Станулов,  но все пок да дам шанс на Надежда....
От друга страна з Надежда мн се мотаме ., нама план Тъмна Индия,  звъниш да питаш док от кол.  център не я намерили..... прегледа 5м няма време за ума и дума...

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 17:33 от nasito8988

# 271
  • Варна
Мацето, може ли малко инфо за тоя колан? Той няма ли баш там  където е бебето да ме натиска? И ако е подходящ все пак, имаш ли някакъв конкретен предвид?

# 272
  • Замък сред облаците
Е, точно… знам че финансово са зависими нещата, просто не им давай да те мотаят Simple Smile

Благодаря Аа, да не съм ходила при хематолог.
Абе аз не бърдам за опити.  Уж пих хапчета Регулон и Летрозол/фемара и утре май  ме чака офис хистероскопия....
Ще дам известно време на Надежда 1г или год и нещо. Оз искам при Станулов,  но все пок да дам шанс на Надежда....
От друга страна з Надежда мн се мотаме ., нама план Тъмна Индия,  звъниш да питаш док от кол.  център не я намерили..... прегледа 5м няма време за ума и дума...

Диди, коланът няма да натиска бебето, разбира се ❤❤ Мацето дава добри съвети, тя има опит с нейната шийка, дето не е изкарала висше Simple Smile

# 273
АА, утре ще прочета тези статии. Благодаря!
А това вливане се прави превантивно или при самото кървене,ако стане? И как разбират кое да ползват,ако жената няма изследвания генетични? Защото май при единия случай от ТВ,който скоро даваха, четох из фейса, че май не е имало наносевън в болницата. Та се чудех не е ли задължително? И как ще разберат кое се ползва точно....
Гагова ми е едната опция да ...но самата Вита като база ме колебае....

# 274
  • София
Мацето, може ли малко инфо за тоя колан? Той няма ли баш там  където е бебето да ме натиска? И ако е подходящ все пак, имаш ли някакъв конкретен предвид?

Споки не натискат, те придържат корема нагоре, за да не натиска матката шийката като си в движение, а пък кръста ще ти благодари хиляди пъти. Аз съм много доволна от тези, много лек, не ме е стягал никъде, не е типичните колани които се слагат под корема, разгледай на тази марка. Ще вметна че съм го давала на приятелки, не им бил удобен, не знам дали е от изгъзица или наистина не им е бил. Има различни можеш да поръчаш два вида и да си прецениш.  https://slingoteka.com/bg/shops/produkt/carriwell-bezsheven-podd … -bremenni-cheren/

Различните видове на тази марка:
https://carriwell.com/product-category/support-belts/

A в амазон има даже специално тиксо Simple Smile

https://www.amazon.com/Pregnancy-Tape-Cozy-Bump-Maternity/dp/B07M62D8GF

# 275
  • Sofia
Какво те притеснява във Вита? Неонатологията ли?

# 276
  • Замък сред облаците
АА, утре ще прочета тези статии. Благодаря!
А това вливане се прави превантивно или при самото кървене,ако стане? И как разбират кое да ползват,ако жената няма изследвания генетични? Защото май при единия случай от ТВ,който скоро даваха, четох из фейса, че май не е имало наносевън в болницата. Та се чудех не е ли задължително? И как ще разберат кое се ползва точно....

За вливане според статиите в зависимост от фактора може и по време на бременност да има необходимост, НО това ми е тъмна материя, хематолог е важно да ти даде разяснение.

Базата е топ (е, не е Хотел Маринела), ридилните екипи също. Неонатологията са чудесни към бебетата, но им е трудно да си говорят с майките. 😅 Специално четох в другите големи болници в София - навсякъде е така, даже в държавните като Шейново трябвало ти да идеш в определен час да искаш инфо - ако ти е лошо или си секцио - късмет, което ми се струва ужасно отношение.

# 277
  • Sofia
Аз съм много доволна от базата във Вита. Ако не беше така, нямаше да родя там 3 пъти. Че и кюртажът ми беше там.
Единственото, което ме притесняваше е нивото на компетентност на отделението по неонатология. Към персонала нямам забележки.

# 278
  • Варна

Споки не натискат, те придържат корема нагоре, за да не натиска матката шийката като си в движение, а пък кръста ще ти благодари хиляди пъти. Аз съм много доволна от тези, много лек, не ме е стягал никъде, не е типичните колани които се слагат под корема, разгледай на тази марка. Ще вметна че съм го давала на приятелки, не им бил удобен, не знам дали е от изгъзица или наистина не им е бил. Има различни можеш да поръчаш два вида и да си прецениш.  https://slingoteka.com/bg/shops/produkt/carriwell-bezsheven-podd … -bremenni-cheren/

Различните видове на тази марка:
https://carriwell.com/product-category/support-belts/

A в амазон има даже специално тиксо Simple Smile

https://www.amazon.com/Pregnancy-Tape-Cozy-Bump-Maternity/dp/B07M62D8GF

Благодаря ! И аз си помислих че тия безшевните биха били по-удобни. А такива лепенки си лепя по лицето, що не и по корема Grinning

# 279
Да,неонатологията специално. Чела съм,че и храната е зле. Не знам..между нея и Токуда се чудя ,но е малко тъпо, защото дори не съм бременна. Не се знае кога,дали и как.....и нямам много смелост да мечтая все още...само чета къде биха се справили с тежки раждания...събирам си инфо,пък другото не зависи от мен ....

# 280
  • Замък сред облаците
Офтопик:
Скрит текст:
Повярвай ми, никак не е зле храната, просто е без подправки като за родилки. Да, не е като на ресторант, но не е боклук.
В Тина Киркова и МД дават наденици с кисело зеле и боб на родилки, за сравнение.

# 281
  • Sofia
Храната е въпрос на вкус. Има доволни и недоволни. Аз съм от доволните, всичко си изяждах и ми беше вкусно. Сега ме е яд, че не я снимах.

Зависи какво разбираш под тежко раждане. Ако имаш много или тежки усложнения, може би Токуда е по-добрият вариант.

# 282
  • Замък сред облаците
Аз снимах, качих снимките в тема 9 за Вита 😁

За тежките раждания, реално са най-добри в МД.

# 283
Аз съм писала преди,че на раждането стана атония на матката.Също така са ме зашили лошо и имам болки при преглед и се*с и ми казаха, че трябва пластика някаква или при следващо раждане да се коригира. Хич не знам къде и кой може да го направи,чувствам се в омагьосан кръг вече..

# 284
  • София
Едвам ви изчетох 😁 Бая съм изпуснала!
По отношение на тромбофилиите,може да нямаш нито една мутация и пак да имаш проблем ,както и обратното ,не е гаранция че с Протромбин или Фактор 5 ще имаш грижи.Просто трябва да се следят нещата и да се действа превантивно.Всички приятелки,на които им предстои бременност,ги съветвам да си пускат тромбофилии,хубаво е да се знае ...
Гените,които отговарят за кръвосъсирването са страшно много,я това,което изследваме ние е една част от най-често срещаните.
Примерно 2015 година изобщо не предлагаха Геника TAFI/VEGFA и.т.н.,сега гледам че доста са разширили обхвата.
Имам приятелка (съфорумка от априлската тема 2016 г),която без никакви мутации беше с много лош кръвоток и показатели и се наложи да е на  Фракси 0.6.

За шийката,това с коланите не го знаех,а и моята е от нискоинтелигентните.Диди,почивай си повече в хоризонтално положение,има значение и с какъв ехограф я мерите и как.Пуснете задължително микробиология и црп ако не сте.

Yan25 ,ако ти трябва лекар за хистеро,според мен д-р Калчев е човека.

Общи условия

Активация на акаунт