Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 737
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Е щом сте правили първи март значи има шанс сега да тръгва, ама пускай чхг и стискаме палци

# 481
Благодаря много, надявам се!

# 482
Момичета, знам, че може би групата за тромбофилия е по-подходяща, но тук ви чувствам някак по-близки Simple Smile Та, направо на въпроса, с тромбофилия съм и АГ, и хематолог ми казаха от положителен тест да започвам инжекции, съответно си имам и рецепти. Това, което се чудя е че трябва да ми дойде на 23 март, но днес пусках тест за скарлатина на дъщеря ми и реших да си пусна и ЧХГ, за да знам как да процедирам, ако излезе положителен при нея. Та, така де излезе 57,98, но още не смея да се зарадвам, след загубата миналата година. Ще пусна в понеделник пак, за да проследя покачването, но се чудя кога да започна инжекциите?

Ходих миналия месец при хематолог и тя ми каза, че след положителен тест добавям към аспирин/нетаспин инжекции и пускам д-димер и аптт фибриноген. Как мислите в понеделник, ако ги пусна рано ли е? Защото все пак още нямам закъснение.

И другото което се чудя е че пуснах и вит Д, и ми е 18, а приемам добавки от септември, когато беше 22 Disappointed Relieved С какъв доктор трябва да се посъветвам, за да повиша количеството вит Д при бременност?

Хем се радвам страшно много, защото вече половин година правим опити, хем ми е доста притеснено, защото миналата година по същото време разбрах, че съм бременна и 2 месеца по късно всичко приключи. Та, благодаря предварително за помощта! Simple Smile

# 483
  • Замък сред облаците
Кат, понеделник не е късно за почването на инжекциите. Ако ЧХГ расте нормално, стартирай тогава. Няма да си закъсняла.
Хематологът ще ти помогне и за вит Д и др витамини. С какви мутации беше ти, че инжекции с аспирин или натаспин не се комбинират ей така.

# 484
Много благодаря! Мутациите са: Factor V Leiden - Хетерозиготен носител, PAI-1 4G/5G Хомозиготен, генотип 4G/4G; Factor XIII - Хетерозиготен носител; И Аг, и хематолога казаха, че се водят високорискови, въпреки че при първата бременност не съм имала никакви проблеми.

Значи, ако всичко е наред, ще си взема час за хематолог отново Simple Smile

# 485
  • Замък сред облаците
А, добре, Лайден си е за АП, пък 4Г си е за инжекции. Но изчакай до понеделник за АП ако включваш и него с инжекциите че гадта разрехавява лигавицата. Нека поне се закрепи хубаво яйцеклетката Simple Smile

# 486
  • На изток от Ада
Ендометриална биопсия за имунологично изследване и   Имплантационен потенциал това от днес и ме ходя на генетик.

# 487
Кат, витамин Д е за ендокринолог,не хематолог.

# 488
  • Sofia
Katstyr, не всеки хематолог взима отношение специално към вит. Д. Хематолозите са най-вече за вит от група Б.
С Д-то се занимават повече ендокринолозите. Но зависи и от лекаря, може примерно и АГ да ти го изпише.

Аз след аборт открих, че съм с дефицит. Моето вит Д  беше 12. Ендокринолог ми предписа прием от 5000 IU (което си е висока доза) и каза да си избера сама формата и марката. Аз препочетох капсули, а не капки или спрей. Знам, че всяка жена усвоява различно различните препарати. Аз се спрях на вит Д на Natural Factors и при мен за около 2-3 месеца Д-то стигна до 60. Но тогава не бях бременна.

Сега ще е хбаво да се консултираш И със следящото АГ, за да ти препоръча и той/тя дозировка и евентуално форма (капсули, капки, спрей) съобразно състоянието и нуждите ти.

# 489
  • Замък сред облаците
Аз явно съм с обратния опит, моята хематоложка взима всички витамини под внимание 😅

# 490
Здравейте, да се отчета и аз с преглед от вчера. Всичко изглежда наред уж, малко не разбрах какво ми обясняваше и дали беше конкретно свързано с извънматочната ама то беше станало 21:30 докато дойде моят час... да, правилно прочетохте 21:30 (часът ми беше за 20:00).
Тъй де, прегледа ме и с доплер и според него съм имала не добър кръвоток и съм била "подозрителна" за някакви мутации (TAFI, VEGFA, УЖ) Така и не разбрах дали това е била причината за ИМБ или всъщност каква точно е била причината.. Като цяло малко се обърках от нещата, които ми говореше.
Та, изписа ми Флебодия по една таблетка на ден. Някой приемал ли е, за какво точно ви е бил изписан и как сте се повлияли?

# 491
  • Замък сред облаците
Флебодия е за разширени вени и хемороиди. Подобрява кръвотока, укрепва вените. Кой лекар това?

# 492
Вецев. Той за кръвотока го изписа.

# 493
  • София
Ти за вродени тромбофилии имаш ли изследвания?

# 494
  • Sofia
Вецев. Той за кръвотока го изписа.
Хаха, тъкмо щях да попитам дали това не е Вецев. Мен ме е викал и в 23-23:30 и докато ми дойде часът ставаше 0:30.
На мен при бременността след миседа  ми следеше кръвотока още от самото начало. Аз съм хомозигот ТАФИ и го взе под внимание. Но, не, няма връзка с ИМБ. Има връзка с кръвоток, имплантация, износване.

Общи условия

Активация на акаунт