Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 716
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Хъм аз ги нямам тези изследвани а и при мен кръвотока е много слаб в матката и задължително съм на АП+НМХ

# 496
Имам основен пакет само.. Там имам 4g/5g хетерозиготен.

# 497
А не пусна ли АСЕ и фактор 13?
Vegfa u Tafi също е хубаво след аборт да се изследват,точно при лош кръвоток ..

# 498
Не, не съм пускала тъй като реално не съм имала проблеми при предишната бременност, а и загубата не се дължеше на това.... Но ще си взема бележка и ще ги пусна.
П.С. След консултация със Савов пуснахме основен пакет.

# 499
  • София
Ако са ти пускани в Геника, можеш само да идеш и да платиш без да ти взимат кръв, ще ти пуснат допълнителни фактори.

# 500
  • Sofia
И аз нямах проблеми с първите две бременности. Е, бебетата бяха малки, но това можеше и да е просто генетично обусловено.
След това последва мисед (който можеше да се дължи и на генетична грешка). Все пак предпочетох да се изследвам за тромбофилия и там свят ми се зави.

# 501
  • Варна
Е в крайна сметка що ми се струва, че извънматочна няма общо с тромбофилии? Смисъл, да, изследвай и другия път бъди на терапия щом се налага, ама нещо аз не успявам да направя връзката в случая. Иначе аз също не съм имала абсолютно никакви индикации с първата бременност.

Katstyr, ако не си пробвала с Better you, пробвай с него. Аз само от него успявам да вдигам нивата. По въпроса с инжекциите...според мен, ако ти е притеснено, няма лошо да започнеш инжекции и ако не се развият добре нещата да ги спреш до следващия път. Чувала съм, че понякога и няколко дни закъснение може да са фатални.

# 502
А Tafi и Vegfa кога е хубаво да се изследват? Имат ли явни клинични прояви? Че аз се чудя дали да пусна още, тъй като съм така междинна и според някои лекари е за терапия, а според други не е и не знам дали така ще потвърдят нуждата тези.

# 503
  • На изток от Ада
Генетик  за какво според вас.

# 504
Е в крайна сметка що ми се струва, че извънматочна няма общо с тромбофилии? Смисъл, да, изследвай и другия път бъди на терапия щом се налага, ама нещо аз не успявам да направя връзката в случая. Иначе аз също не съм имала абсолютно никакви индикации с първата бременност.

Ами няма, не може да се открие причината.. Реално и аз още не проумявам как стана като няколко месеца преди това бях бременна вътрематочно.

# 505
  • София
Генетик  за какво според вас.

Кой те праща Наси? Кариотип правили ли сте?

Ами Няма смисъл, да с ИМБ няма общо, ама при бъдеща трябва да е минимум на терапия от + тест, даже мен ми казаха от след О

# 506
  • На изток от Ада
От Надежда.  Не сме правили капиотип

# 507
  • София
От Надежда.  Не сме правили капиотип

Значи за това ви пращат Наси, да ви се определи генетични изследвания какви да пуснат.

# 508
  • Замък сред облаците
Минавам да се отчета, че кухото яйце изпадна. Споделям в скрит текст преживяването, в случай че на някоя някога й предстои и се интересува как протича.

Скрит текст:
Вчера започна зацапване, което днес се усили до менструално кървене. Коремът ме боля около час надвечер като беше леко основно, може би едни 20мин по-осезаеми спазми, изпаднаха няколко по-едри парчета лигавица и на поредното ходене до ВЦ видях и кухото яйце - парче кръгло прозрачно желе в сферична форма, колкото 50ст в диаметър. (Отговаряше на 7гс по размери от УЗ преди 5 дни). За сравнение плодния сак от първия ми аборт бе хм… като сварено пингвинско яйце в общи линии и като визия, и като размер. Така че не е страшно изживяване въобще, просто по-обилен цикъл.

Ако на някоя дама някога й се налага да направи аборт на кухо яйце категорично препоръчвам да изчака спонтанен или медикаментозен и чак в краен случай да прибегне до кюртаж, ако се налага.

# 509
Hoaxy, аз имам вегфа. Тази мутация пречи на развитието на плацентата. Терапията при нея е аспирин. Това си спомням аз.
А Tafi и Vegfa кога е хубаво да се изследват? Имат ли явни клинични прояви? Че аз се чудя дали да пусна още, тъй като съм така междинна и според някои лекари е за терапия, а според други не е и не знам дали така ще потвърдят нуждата тези.

Общи условия

Активация на акаунт