Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 686
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • На изток от Ада
Аз 1 ембрион занесах в държавното аг , 2 пъти там изхвърлям и уж ще ги изследват уж  взели съсерек от мен.  Мне най нагло ме излъгаха и в епикризата нищо.
Изследвах 1 ембрион в геника платихме бил здрав  .

# 556
Аз 1 ембрион занесах в държавното аг , 2 пъти там изхвърлям и уж ще ги изследват уж  взели съсерек от мен.  Мне най нагло ме излъгаха и в епикризата нищо.
Изследвах 1 ембрион в геника платихме бил здрав  .
В стерилен съд с физиологичен разтвор, до колкото разбрах, се слага съсирека, а стерилния съд от Геника ли го взехте или от някаква аптека и след това за колко време им го занесохте? Къде го държахте?

# 557
  • На изток от Ада
Съсирек нямах , в хладилника го държахме ембриона ,мъжа ми го занесе аз бях в Аг. В събота го изхвърлих ,в понеделник го носи. Контейнера от  аптеката.
От геника ти дават документи за попълване и поспис на жената. 400 и няколко лв

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 01:40 от nasito8988

# 558
Съсирек нямах в хладилника го държахме ембриона мъжа ми го занесе аз бях в Аг. В събота го изхвърлих в понеделник го носихме. Контейнера от  аптеката.
От геника ти дават документи за попълване и поспис на жената. 400 и няколко лв
Сега усещам колко глупаво ще прозвуча, но трябва да попитам - как така “съсирек нямах, ембриона го занесе”.. аз си мислех, че големия съсирек, който пада е ембриона. Ако не е това, как изглежда ембриона, който се изхвърля?! 🙄 (извинявам се, но наистина нямам представа).

# 559
  • Замък сред облаците
Ако плодният сак падне цял, е като сварено яйце в сивкави и червеникави отенъци.

А Наси има няколко аборта и говори за различни случаи Simple Smile

# 560
  • На изток от Ада
Аз в 10 седмица занесох плода ,плод си беше. Съсирек нямах, защото в Аг стоях, по едно време мъжа ми прагил контейнер отделен не с плода . Но чистачката не разбрала за какво го носи , не се влизаше свободно . И го остави жената, аз мислех за урина.  2 дни стоях и ми изпадна и съсирек . Тя уж на док трябвало да го даде и те като ми правят кюретаж да сложат ако имам.
АА , изследвах един плод в Геника, за него говоря.  Но и за другите ми аборти .

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 01:58 от nasito8988

# 561
  • Варна
Tuti, пусни си тромбофилии, не ги слушай. И на мен всичките ми казваха, че няма смисъл, но аз съм упорито магаре и се оказа, че е имало смисъл. Имала съм била здраво дете, ала бала. Ами не, това не е критерий. Генетикът ми обясни, че с моите мутации може и да изкарам без терапия, но няма гаранции. Е защо да го играя това тото... Тръгнахме с Натаспин само щото нали нискорисково, ама като прокървих пак без нищо видимо и се сетиха, че съм за инжекции. Да, 320лв не да малко, но за мен са едни от най-разумно похарчените ми пари. Понякога имам чувството, че тия лекари изобщо не я разбират болката... "Еми пробвай пак, ако пак не стане, изследвай, ко толкоз, малко напразни надежди, малко разочарование, едно кюретажче, малко болка физическа и душевна и си пак в играта".

# 562
  • София
Мда, Тути знаеш аз ти писах и в другата тема, твоето спокойствие че си направила нещо в по важно от това което мислят и казват лекарите...

Дениз съжалявам че се записваш тук. Казваш че си имала СПКЯ. Пусни ОГТТ трикратен + инсулин  за да се види за инсулинова резистентност. Високия инсулин скапва качеството на яйцеклетките . Отделно задължително и панела за тромбофилии които АА препоръчва. Аз съм подобен случай на твоя, след спиране на противозачатъчни със СПКЯ кухо яйце, след това биохимична, но с диета и корекция на инсулина + Ап и фракси, имам прекрасен почти 8 годишен момък. Сега се борим за второ, не коригирах инсулина и историята се повтаря... Та съм се стегнала с хапчета сега и диета.

# 563
Утре съм при Георги Амалиев и с него ще обсъдим нещата. По телефона ми каза, че според него става въпрос за аномалии в ембриона. Той си е правил дисертацията на тромбофилиите и точно това ми каза : Ако ставаше въпрос за тромбофилия щяха абортите да са към 10-11 г.с, т.е по-късно, а при теб са все в 6та.

Извинявай ама този твой професор... Имам приятелка, която в 7г.с. има загуба и проблема беше точно тромбофилия...
Боже, какви лекари. (Не, че не се нагледах последно време). Че и дисертация писал на тая тема FlushedMisc Gun

# 564
Благодаря за съветите. А във Варна къде да ги пусна? При кой лекар след това да отида? Четейки ви слушам само за София Геника. Четох и за пращане на плазма с еконт и спиди в хладилна чанта. Абе пълна каша ми е главата. 🤯

# 565
  • София
Благодаря за съветите. А във Варна къде да ги пусна? При кой лекар след това да отида? Четейки ви слушам само за София Геника. Четох и за пращане на плазма с еконт и спиди в хладилна чанта. Абе пълна каша ми е главата. 🤯

Ето за Варна, има си го на сайта, след това ще имате от Геника консултация от генетик и ако има нужда ще се насочите към хематолог

https://www.genica.bg/lokacii

# 566
  • Варна
Има Геника във Варна, в МЦ Младост е. Аз там ги пусках. И за мен е абсурдно твърдението на тоя лекар. Белите с тая тромбофилия могат да станат във всеки един момент,

# 567
Здравейте, момичета. По повод по горен коментар относно изхвърлени сак/ембрион. Някъде бях чела че е прозрачен, а сега някой беше писал, че като сварено яйце. Имах кухо яйце и изхвърлих сакче, което изглеждаше като пилешки дроб с малки кръвоносни съдове и сега се зачудих дали това всъщност е било сака. Как се разбира че има тромб, който запушва плацентата.

# 568
  • Замък сред облаците
Аз писах и двете. При наличие на ембрион е като сварено яйце. При кухо яйце е прозрачен. Като дробче - това е или съсирек най-вероятно смесен с лигавица, и аз такива имах преди да изпадне сака с ембриона при първия аборт (не можеш да ги сбъркаш), или е сака ако е в ранна 7-8 седмица.

Тромба го установи хистологията, не аз.

# 569
  • Sofia
Ако ставаше въпрос за тромбофилия щяха абортите да са към 10-11 г.с, т.е по-късно, а при теб са все в 6та.
Хм, странно.
След моя мисед в 9гс проф. Лисичков (хематолог) ми обясни нещо съвсем различно : В началото кръвоносните съдове, които свързват ембриончето за матката са тоооолкова фини, че и най-малките микротромбчета могат да спрат или влошат кръвотока. Последствията са изоставане в растежа и загиване на ембриончето, защото не може да се храни. И ето ти го мисед още в 9 гс, с ембрионче отговарящо на размер 6гс+4.

Общи условия

Активация на акаунт