Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 674
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Замък сред облаците
Брин, нали знаеш АГ и хематолози….

# 571
Ще пуснем и тромбофилия, то е едно на ръка. Не са изключили това, просто каза, че по-често към 10-11 седмица е миседа, а не че е закон да е така. Не знам защо сте така настроени към лекарите, които са учили това, за което вие имате бегла представа и си мислите, че лекарите са некомпетентни.
Писах тук за морална подкрепа, а не да чувам критики за “професора ми” (който не е професор и никой не го е твърдял, ама както и да е).
Благодаря на всички, които ми отговориха! А заядливи коментари не съм в състояние да понасям, защото не ми е до заяждане в момента.

# 572
  • Замък сред облаците
Не са заядливи, Дениз, а базирани на опит. АГ грешат често за тромбофилиите, за разлика от хематолозите. Да не говорим че ефекта върху бременността на мутациите се изследва само последните 20-30г, което не е много като проучвания. Затова АГ стъпват най-често на хипотези.
Дотук нямаме оплакване от хематолог, но виж от АГ по-често. Затова поне едно зрънце съмнение е здравословно.

# 573
Не са заядливи, Дениз, а базирани на опит. АГ грешат често за тромбофилиите, за разлика от хематолозите. Да не говорим че ефекта върху бременността на мутациите се изследва само последните 20-30г, което не е много като проучвания. Затова АГ стъпват най-често на хипотези.
Дотук нямаме оплакване от хематолог, но виж от АГ по-често. Затова поне едно зрънце съмнение е здравословно.
Ще видим какво ще излезе от изследванията.
И след това каквото е нужно това ще се направи.

# 574
Извинявай, че ще бъда по-рязка, но това е форум, в който се изказват всякакви мнения, в това число и негагивни. Точно в тази тема сме минали през това, което минаваш и ти и говорим от собствен опит и гледна точка. В това число опит с некадърност на лекарите и да, аз смятам, че изказването на АГ-то ти е нелепо. Не мисля, че някой е изказал мнение с цел да те засегне, но аз ако съм на твое място бих се замислила сериозно. Ти решаваш какво да вземаш под внимание и която информация не ти е нужна, можеш да я отсяваш. Оказването на морална подкрепа няма общо със съветите за ТВОЕТО репродуктивно здраве. Затова са съвети, а не факти.
В заключение ще ти кажа, че ако не бяха съветите на момичетата тук, а се вслушвах в заръките на едно прехвалено АГ, не само можеше да остана без фалопиева тръба, но и въобще да не ти пиша днес.
Поздрави

# 575
Тук е момента аз да се извиня за тона си, предполагам ме разбирате, все пак сте преминали през това. Всичките тези хормони, разочарования и т.н.
Благодаря за съветите! Изследванията тепърва предстоят. Всичко ще се нареди!

# 576
Точно, защото те разбираме искаме да ти помогнем, защото сме минали през това... за разлика от голяма част от лекарите, за които сме просто част от статистиката..

# 577
  • Замък сред облаците
Особено мъжете 😅

# 578
Здравей, Дениз. Съжалявам за загубата и също се включвам към мненията на останалите да не се доверяваш много ,много на един конкретен лекар. Повярвай ми, форума ми е помогнал повече от Х на броя лекари,които съм обиколила. Аз също съм от изпатилите от известен ,уж добър лекар.
Пусни си тромбофилията, моя съвет е да изследваш още и витамини, желязо,, фолат, щитовидна жлеза...

# 579
  • Sofia
DenIzSa, не съм целяла да се заяждам. Ни най-малко. И аз съм минала през същото - същите чувства, била съм в същата дупка.
Но не говоря от "бегла представа". Предадох ти думите на професор - хематолог (един от най-добрите). А по отношение на тромбофилията хематолозите са по-компетентни от АГ-тата, защото точно това им е специалността/професията, това са го учили и работили.

# 580
  • Замък сред облаците
Да допълня Брин, Лисичков е не сред просто най-добрите, а е и национален консултант по хемофилии.

# 581
И на мен АГ ми обясни варианта с микротромбчетата точно както Brin de muguet го е описала. При мен беше мисед.
Също така си знаех кога е била овулацията, но имаше изоставане в началото. Първо 3 дни, после 5, после седмица. В 7+0г.с бях на преглед за пулс. То отговаряше на 6+1 и имаше пулс. На следващия преглед в 8+1г.с. вече беше спряла сърдечната дейност и то отговаряше на 6+3г.с... Изследвахме витамини, щитовидна, инсулин и захар, тромбофилия, хламидия, уреа- и микоплазма. Следващата бременност ми беше успешна, но имах назначена терапия.

# 582
  • Sofia
Ще пуснем и тромбофилия, то е едно на ръка. Не са изключили това, просто каза, че по-често към 10-11 седмица е миседа, а не че е закон да е така.
И това не е точно така. Зависи от мутациите, на които си носител.
Ще ти предам думите на един друг професор : проф Паскалева (хематолог), пак от най-добрите. Каза, че моята тромбофилия създава проблеми най-вече в третото тримесечие. С последната бременност (успешна) ми предписа инжекции с НМХ чак след 12гс, когато кръвосъсирването започна да се повишава.

# 583
Да допълня, че забравих - изследвахме и кръвна група при мен и мъжа ми. Важен е резус фактора при жената.

# 584
И на мен АГ ми обясни варианта с микротромбчетата точно както Brin de muguet го е описала. При мен беше мисед.
Също така си знаех кога е била овулацията, но имаше изоставане в началото. Първо 3 дни, после 5, после седмица. В 7+0г.с бях на преглед за пулс. То отговаряше на 6+1 и имаше пулс. На следващия преглед в 8+1г.с. вече беше спряла сърдечната дейност и то отговаряше на 6+3г.с... Изследвахме витамини, щитовидна, инсулин и захар, тромбофилия, хламидия, уреа- и микоплазма. Следващата бременност ми беше успешна, но имах назначена терапия.
По същия начин стоят нещата при мен. От самото начало изоставаше, имаше пулс като всеки преглед изоставаше с ден два повече, но 8+2 вече беше спрял и отговаря на 6+6.
Аз съм 0+ имам картонче.

Общи условия

Активация на акаунт