Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 666
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
pinitos да, с доста тежко ИР си. Колко кг си? Писах вчера, високия инсулин скапва яйцеклетките, отделно си с риск от гестационен диабет. Аз не бих препоръчала забременяване докато не смъкнеш инсулина и килограми

Лъки да ти е жив и здрав!

# 616
pinitos да, с доста тежко ИР си. Колко кг си? Писах вчера, високия инсулин скапва яйцеклетките, отделно си с риск от гестационен диабет. Аз не бих препоръчала забременяване докато не смъкнеш инсулина и килограми

Лъки да ти е жив и здрав!
71кг съм на 165 височина. След късния аборт бях 77 -78 кг смъкнах до 71 и край не мърдам.
За проследяването на инсулина всеки път ли ще трябва да правя обременяване с глюкоза или мога да го хвана и с друго изследване.
От Глюкофажа смъква ли се инсулина?
Защото ендокриноложката каза че с глюкофаж ще сме смъкне захарта, но не я разбрах кръвната захар ли или инсулин. Оф много съм зле, нищо не отбирам от тази ИР

# 617
  • София
Моя съвет е да смъкнеш поне 7-8 кг, аз съм 162 см и в момента съм 61,5, и мъча още да смъкна.

Не е нужно всеки път натоварване, ще пускаш само кр захар и инсулин на гладно и се гледа ХОМА индекs,твоя ХОМА индекс в момента е 3,78, целиш хома индекс 2,5 или под това, кр захар ти е ок, но инсулин на гладно ти е над 17, това поне под 10 трябва да го смъкнеш, аз съм го докарвала и до 5 .

Да, глюкофажа помага за кр.захар, но когато ядеш примерно вредни храни, тя се повишава, от там панкреаса бълва инсулин, клетките не го приемат, защото имаш резистентност и тръгва още инсулин. Глюкофажа помага да го балансира. Но не става само с хапчета, трябва диета + движение ( не силов спорт)

# 618
Моя съвет е да смъкнеш поне 7-8 кг, аз съм 162 см и в момента съм 61,5, и мъча още да смъкна.

Не е нужно всеки път натоварване, ще пускаш само кр захар и инсулин на гладно и се гледа ХОМА индекs,твоя ХОМА индекс в момента е 3,78, целиш хома индекс 2,5 или под това, кр захар ти е ок, но инсулин на гладно ти е над 17, това поне под 10 трябва да го смъкнеш, аз съм го докарвала и до 5 .

Да, глюкофажа помага за кр.захар, но когато ядеш примерно вредни храни, тя се повишава, от там панкреаса бълва инсулин, клетките не го приемат, защото имаш резистентност и тръгва още инсулин. Глюкофажа помага да го балансира. Но не става само с хапчета, трябва диета + движение ( не силов спорт)
Опитвам да се храня по 1 път на ден
Ти на каква диета си, ако не е тайна

# 619
  • София
Ааа как един път на ден...

Аз съм на моя си кето диета, трябва да се храниш високо протеиново ниско въглехидратно

# 620
  • Варна
С тия стойности бих спазвала стриктна диета докато не е станала работата за инсулин директно. Не е въпросът просто да не ядеш пасти и торти, а да внимаваш с всички въглехидрати. Спри хляба, замествай с нисковъглехидратни хлябове с бадемово брашно и тем подобни, избягвай ориз, картофи, готови сосове. Яж въглехидрати, но  под формата на зеленчуци и по малко горски плодове.

# 621
Изобщо не очаквах такива резултати и направо се шокирах като ги видях

# 622
  • София
Няма да се стряскаш, открит проблем, решен проблем. Знаеш какво е и го действаш, далече си от диабет за сега, но  само си помисли, ако не знаеше за ИР, щеше да стигнеш до диабет, а сега можеш да го отложиш за старини. Отделно чисто от суетна гледна точка, тъкмо ще отслабнеш за лятото, пък после като забременееш ще започнеш с по-малки килограми. Има страшно много заместители за сладкото, аз ей го, подмятам един шоколад без захар 2 седмици

# 623
  • Замък сред облаците
Толкоз и става щом го подмяташ 2 седмици 😅

Аз не знаех че инсулина може да стигне такива стойности и още да е ИР. Ще направя и аз едно ОГТТ скоро да мирясам.

# 624
Опитвам, опитвам да смъкна, следящия ми АГ не му обърна много внимание на ИР каза " ммм да малко по -височко е", толкова ми се иска пак да пробваме за бебче, прекалено много време мина от аборта, а и на мен много ми писна да изследвам какво ли не, честно казано изморих се вече

# 625
  • На изток от Ада
Иди на ендокринолог!  То и аз трябва да ида .
И на хематолог и на генетик от Надежда..

# 626
Иди на ендокринолог!  То и аз трябва да ида .
И на хематолог и на генетик от Надежда..
Всички ги обиколих нямам драма там
само това чудо излезна

# 627
  • Варна
Опитвам, опитвам да смъкна, следящия ми АГ не му обърна много внимание на ИР каза " ммм да малко по -височко е", толкова ми се иска пак да пробваме за бебче, прекалено много време мина от аборта, а и на мен много ми писна да изследвам какво ли не, честно казано изморих се вече
Е сега като започнеш да ядеш правилните храни и ще почнат да влизат нещата в норма и ще слабееш. Не е номерът да гладуваш, а да нямаш резки пикове. Както казват момичетата, щом знаеш за проблема, решение има. Аз съм споделяла и друг път, че бях с брутална поликистоза допреди 10на години и лекарите изразяваха съмнение, че изобщо ще мога да имам деца. Както казваха "яйчниците не се виждат от кисти". Ами промених си храненето и кисти няма вече и дете имам и забременявам без проблем. Лятото само един задържан фоликул направих, но минах само на малини и боровинки за сладко и се оправих още същия месец.

# 628
Почти няма хора без мутации, просто не знаят за тях а според спецификата имат отражение или в бременността, или в по-късна възраст (високо кръвно, инфаркти, инсулти, двт).

На SGC точно пусках панела в другата тема, ето тук е, води се пълен, 320лв https://assets.website-files.com/61e042dedb0befc679393260/627025 … 0-%20brochure.png

Точно този бях пуснала аз.

# 629
  • София
Толкоз и става щом го подмяташ 2 седмици 😅

Аз не знаех че инсулина може да стигне такива стойности и още да е ИР. Ще направя и аз едно ОГТТ скоро да мирясам.

абе вкусен е да ти кажа, има го във Фантастико, с бадеми е и е млечен, просто нещо хич не ми се яде сладко напоследък... Мда направи!

Общи условия

Активация на акаунт