Черен списък - Пловдив

• 1 093 168
  • 2 041
  •   2
Отговори
# 1 965
  • Пловдив
Като няма ни един достоен за лекар в Пловдив и ви убиват, защо продължавате да се навирате да ходите?

# 1 966
Като няма ни един достоен за лекар в Пловдив и ви убиват, защо продължавате да се навирате да ходите?

Вече спрях да ходя.

# 1 967

Хубава работа! Що за изказване е това?! Много ясно че не ходим от кеф! Ей така ни е приятно да си обикаляме по лекари! Или сте лекар или сте неадекватна! А може би и двете! Как реши някой да си каже болката и веднага отваряте едни усти като на махленски баби! Като не ви се работи тая работа,идете във някой завод,никой насила не ви е направил лекар! Отстъпете мястото на някой кадърен,дето ще си върши работата с любов и грижа към пациента! Ако пък се имате за кадърен лекар,разграничете се от некадърните си колеги! Вие сами трябва да ги изхвърлите от системата,за да запазите доброто си име! Покрай сухото гори и мокрото!
И като сме във черния списък да добавя към него и д-р Станчев,ендокринолог в Свети Георги и има кабинет във Света Каридад. Преди четири години пред десет човека стажанти обясняваше как аденом на надбъбречната жлеза се появява когато си тревожен и изчезва когато се успокоиш!!!! След това ми казваше да забравя че може да имам феохромацитом. Не само че го имах,но го и оперирах! Днес случайно се видях със него и пак започна да ми обяснява че ако имам надбъбречна недостатъчност трябва да имам гадене и повръщане. Аз му казах какво ми е казал преди четири години и че е лош диагностик. Той ми отговори,че не всяка диагноза е вярна!!!!
Имах лабораторни изследвания,образни изследвания,симптоми и пет скенер. Хората го доказаха че го имам. Оперирах се и хистологията го доказа също! Но щом не е казано от д-р Станчев,диагнозата е грешна! Пазете се от този лекар,може да ви обърка непоправимо диагнозата!

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 14:15 от Silvia Toncheva 642426

# 1 968

Хубава работа! Що за изказване е това?! Много ясно че не ходим от кеф! Ей така ни е приятно да си обикаляме по лекари! Или сте лекар или сте неадекватна! А може би и двете! Как реши някой да си каже болката и веднага отваряте едни усти като на махленски баби! Като не ви се работи тая работа,идете във някой завод,никой насила не ви е направил лекар! Отстъпете мястото на някой кадърен,дето ще си върши работата с любов и грижа към пациента! Ако пък се имате за кадърен лекар,разграничете се от некадърните си колеги! Вие сами трябва да ги изхвърлите от системата,за да запазите доброто си име! Покрай сухото гори и мокрото!
И като сме във черния списък да добавя към него и д-р Станчев,ендокринолог в Свети Георги и има кабинет във Света Каридад. Преди четири години пред десет човека стажанти обясняваше как аденом на надбъбречната жлеза се появява когато си тревожен и изчезва когато се успокоиш!!!! След това ми казваше да забравя че може да имам феохромацитом. Не само че го имах,но го и оперирах! Днес случайно се видях със него и пак започна да ми обяснява че ако имам надбъбречна недостатъчност трябва да имам гадене и повръщане. Аз му казах какво ми е казал преди четири години и че е лош диагностик. Той ми отговори,че не всяка диагноза е вярна!!!!
Имах лабораторни изследвания,образни изследвания,симптоми и пет скенер. Хората го доказаха че го имам. Оперирах се и хистологията го доказа също! Но щом не е казано от д-р Станчев,диагнозата е грешна! Пазете се от този лекар,може да ви обърка непоправимо диагнозата!

Благодаря ви за подкрепата! Както казвате, не ходим от кеф! Стигаш до момент, в който ако не ходиш, няма как да ти помогнат, обаче ако ходиш, ти вредят... задънена улица.

# 1 969
Подкрепям мнението!
Лекарят може да е много способен,но не е Господ,че да очаквате чудеса от него!
Задължение на лекарите е да направят всичко възможно да помогнат,излекуват и да спасят човека и те го правят.Но, въпреки това, не винаги успяват.И тогава със сигурност са виновни и оплюти.И вместо да им благодарите,че са положили усилия, вие ги хокате,обвинявате,заклеймяйвате и какво ли не още им пожелавате!
Така че, Магдена е права с това изказването по-горе.

# 1 970
  • Пловдив
Даже и това нямах предвид. Лекари некадърници има, незаинтересувани грубияни също. Обаче когато в цял немалък град за тебе няма ни един свестен (че и пациентите, гадовете, те гледат с присмех), почва да прилича на вица "всички карат в насрещното". А дори наистина всички да са некадърници и убийци, чий го дирите при тях, по-добре да разчиташ на съдбата, отколкото зорлем да ходиш да те убиват.
Иначе успех в лечението.

# 1 971
Даже и това нямах предвид. Лекари некадърници има, незаинтересувани грубияни също. Обаче когато в цял немалък град за тебе няма ни един свестен (че и пациентите, гадовете, те гледат с присмех), почва да прилича на вица "всички карат в насрещното". А дори наистина всички да са некадърници и убийци, чий го дирите при тях, по-добре да разчиташ на съдбата, отколкото зорлем да ходиш да те убиват.
Иначе успех в лечението.
Свестни лекари има! Точно за това казах,че ако имате самочувствие на свестен лекар,трябва да се разграничите от некадърниците! Но начинът ви на изказване е груб и арогантен и не подхожда на лекар! Ако ни нямаше нас болните от къде ще си вадите заплатите?! Но тази професия отдавна не е хуманна,а търговска! Но и търговска не е,защото всеки търговец се стреми клиента да е доволен за да се върне. А на вас не ви пука пациента да е доволен,той ще не ще,ще се върне! Къде ще ходи,като е болен?! Това е шантаж,даже изказването ви " като ви убиват защо ходите по лекари"! Арогантен шантаж! Може да избягвате правосъдието за момента,но Божието правосъдие няма как да избегнете! Хубав ден!

# 1 972
Защо да трябва да се връщате, когато не сте доволни? Одрин е на час и половина път, много хора от Пловдив, Хасково, Кърджали и Бургас ходят в университетската болница там. Няма да ви излезе по- скъпо.

# 1 973
  • Пловдив
Аз не съм лекар, излагам общи разсъждения за карането в насрещното.
Че и с божие правосъдие ме заплашиха.

# 1 974
Верно ли предлагате на болни хора да тръгнат по други градове, че и в Турция да търсят за всяко нещо лекари? Това ли е начина за лечение?

# 1 975
  • Пловдив
В Турция не съм ходила, но от това което съм чувала оставам с впечатление , че нещата са много , много комерсиални,дори при раково болни пациенти.Мисля, че българското здравеопазване не е оценено.Едва когато се отиде в чужбина и при неотложност се чака шест месеца за преглед може да се направи равносметка.

# 1 976
Щом тукашните не се справят. Дали до София или Одрин пътят е същия. За онкоболни поне имат отношение.

# 1 977
Аз не съм лекар, излагам общи разсъждения за карането в насрещното.
Че и с божие правосъдие ме заплашиха.

Като не сте лекар защо ги защитавате толкова яростно! Какъв е вашият опит с лекарите?! Не говорим за излекувано зачервено гърло! Или само си пишете за да дразните хората! Да обобщим. Значи не сте лекар,нямате сблъсък със системата! Значи си пишете за забавление и на гърба на страдащите хора!

Синеочка,повярвайте ми разликата между тяхното здравеопазване и нашето е от тук до небето! Друг е въпросът,че е много скъпо и всеки не може да си го позволи! И не е вярно че се чака шест месеца за специалист! Аз имам лични впечатления от Турция,а познавам хора които са се лекували в Англия, Германия и Италия. И там има забележки,но в никакъв случай не да такива като тука! Да не говорим за самочувствието на нашите лекари тук и там! Нашите са със самочувствието на богове,а са пълен фуш( както казах има и изключения)! Там лекарите се държат нормално,като нормални хора и нямат божествен синдром!

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 17:54 от Silvia Toncheva 642426

# 1 978
  • Пловдив
За УНГ препоръчвам д-р Халиде Саидова.
Иначе, да, като се "наядат" и ги научат хората и масово се превръщат в арогантни типажи.

# 1 979
Здравейте,

Реших да пусна този списък като директен потърпевш на здравната система в Пловдив, за да съм полезна на други, които тепърва ще се сблъскват с този проблем. Никога до сега не бях ходила по лекари, но така се случи, че тази година развих външен отит и ми се наложи да сменя куп УНГ "специалисти" в Пловдив, повечето от които дори известни, но вместо да се оправя, само ме влошиха още повече. Омръзна ми да ме третират като прасенце-касичка, от която само измъкват пари от прегледи, а отношение- отвратително и резултат- никакъв. За това споделям пълния си черен списък от УНГ лекари в Пловдив и се надявам да мога да съм полезна. (Ако имате свой такъв, добавяйте в коментарите.)

1. Бойко Димов. Първоначално прави впечатление на добър лекар, но всъщност голям материалист. Записва веднага, само ако си платиш 70лв за първичен, 50 за вторични, а ако искаш с направление има да чакаш. Медицинската сестра, която му е жена, е изключително груба и нечовечна, дразни се като задаваш въпроси към прегледа, макар че си плащаш и то не малко. Праща те на тест за алергии, който струва 160лв и със сигурност взима някаква комисионна от лабораторийката. Третия път, когато ми направи преглед, ми направи аспирация на вече оздравели уши (той не пита дали искаш аспирация, нито те информира какво е състоянието на ушите ти, просто започва). От тази аспирация ушите пак започнаха да ме болят и се върнах назад в лечението по негова вина! Обадих се да го питам дали е нормално да ме болят ушите вече 3-ти ден след аспирация, при положение, че ми бяха минали преди прегледа му. Той каза да дойда на място, нищо не можел да каже. ( Тоест дай още 50лв., нищо, че аз те влоших. ) Аз му казах, че нямам възможност да дойда, защото не съм от Пловдив и трябва пак да пътувам специално. Той просто затвори телефона.

2. Светослав Георгиев. Най-посредствения лекар, при когото някога съм била! Първичен преглед от солените 80лв. , който бе направен с най-обикновен отоскоп като при личния. Остарял аспиратор. Направи ми впечатление, че аспирацията се плаща допълнително 30лв... Искаше да ми почисти ушите с някаква метална пръчка, от която лошо ми стана, като я видях и добре, че не се съгласих. Прегледа ме и с някаква камера, която ми сложи в ушите и я свърза към телефона да гледам и аз. После си я сложи в неговото ухо, да съм видела разликата, и после пак я върна в моето. Без да дезинфекцира!!! Пълен потрес. Така и не ми изписа диагноза , понеже съм имала много ушна кал. 80 лв. за нехигиеничен преглед и без адекватно заключение, чист обир ! Да не говорим, че ми изписа едни капки, които ме влошиха и отделно самият той има много странно поведение- много сприхав и буквално хвърли пръчката, когато отказах да ми чисти ушите с нея!

3. Проф. Дойков, Каспела. Даде ми грешна диагноза- гъбички в ушите. Много надменно отношение и след прегледа ми започна да пуши цигара. Да не говорим , че бях записана при Милинич и трябваше тя да ме прегледа, но той просто ме пое без никакво обяснение и тя гледаше отстрани като ученичка.

4. Янков, Хирургиите. От тези хирургии ще сънувам кошмари! Пак грешна диагноза- остър гноен среден отит, а гной никога не съм имала, нито пък среден отит. Вкараха ме в болница на системи, за да точат здравна каса, плюс още други тежки лекарства. Искаше и да ми пука тъпанчето, да се видело какво има вътре! Чиста касапница!! Добре, че не се съгласих. В крайна сметка се оказа, че никога не е имало нужда нито от операция, нито от системи. От толкова антибиотици развих и кандида, да не говорим, че и бъбреците, и черният дроб ми се замърсиха. Всичко това, за да изкарат още някой друг лев от едно младо момиче без никакъв предишен опит в болници! Ако влезнеш там, със сигурност ще те съсипят.

5. Йорданов, МЦ Тримонциум. Отново грешна диагноза, плюс отвратително отношение. Бях го попитала нещо на вайбър, при което той буквално се разяри, че му пиша (в съвсем нормален час и съвсем възпитано). Каза да не го притеснявам повече и ми отмени часа за контролен преглед.

Това лекари ли са, кажете ми?? По-нечовешко и унизително отношение не съм срещала в живота си. Буквално трябва да се молиш да те излекуват като най-долния просяк! Плащаш си за всичко и получаваш само лошо отношение, припряни прегледи и неадекватно лечение. Би трябвало да направя и бял списък, но за съжаление такъв не мога да дам, защото нито един лекар не успя да доведе лечението до задоволителен резултат. В най-добрия случай мога да дам само неутрален списък. Но добри УНГ специалисти в Пловдив- НЯМА!

Жалко че сте се сблъскали със толкова много болка и неволи,но в Пловдив няма никакви специалисти по никаква специалност,не само уши нос и гърло! Щом не могат да разрешат един на пръв поглед лек проблем,представете си какво биха направили със по сложен! Аз обикалям по лекари вече седма година,направиха ми три операции и още не съм добре. Та заключението ми е че същото е положението и при ендокринолозите,кардиолозите,невролозите и др! Господ да ни пази да не ни убият,докато експериментират върху нас!
Днес отново имах сблъсък със поредния лекар и няколко пациента отстрани се подхилкваха грозно на протестите ми да бъда вкарана в болница за поредната пътека! Докато има такова отношение на хората,ще има и такива нагли,алчни и арогантни лекари!

Като потърпевша с дъщеря ми си изгубихме цялата 2023 година с специалисти по УНГ, от опит в сферата мога да кажа, че само ЕДИН единствен УНГ специалист има в област Пловдив и това е #Д-р Христо Петров! Останалите само точат пари от Вас и от здравната каса. Преди да се вредя при д-р Петров на дъщеря ми и направиха 9 парасинтези и това не са само лекари от една болница, а от няколко болници... Св. Георги,  Каспела, Пълмед, Окръжна болница къде ли не бяхме. Последните и спешни възпаления  на ушите я закарах в Каспела, и все ми повтаряха че трябвало да и сложат някакви си тръбички в ушите за да източват по лесно гнойта, но трябвало да се заплати. НО НИКОЙ не ти казва риска от тези тръбички, накрая отидох до д-р Петров той ми обясни риска, много любезен лекар и преди всичко ЧОВЕК! Държи се много добре с децата и хората! Вече една година ми наблюдава детето, нито един отит не е направила БЛАГОДАРЕНИЕ НА Д-Р ПЕТРОВ!!!

Общи условия

Активация на акаунт