Термин март 2023 тема номер 8

• 40 611
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Аз тази седмица влизам в 36 седмица, кога се очаква бебето да слезе надолу, тези дни ли ще е? Или това се случва непосредствено преди раждането?

# 526
Здравейте от мен. Днес лежа в една клиника на изследвания - имам обременяване с глюкоза.
За слизане надолу на бебето е индивидуално.
За сърбящ или зачервен пъп пробвай промивка с кислородна вода или тампонада със спирт и после крем против подсичане.

# 527
Моето беше надолу с главата още към 7-8 месец,вече не помня.Но може и непосредствено преди раждане да се завърти.Индивидуално е .

Аз тази седмица влизам в 36 седмица, кога се очаква бебето да слезе надолу, тези дни ли ще е? Или това се случва непосредствено преди раждането?

# 528
  • В твоето съзнание...
Моето беше надолу с главата още към 7-8 месец,вече не помня.Но може и непосредствено преди раждане да се завърти.Индивидуално е .

Кукличка май по-скоро пита за падането на бебето към таза Simple Smile И аз знам, че е индивидуално и че това, че е ниско не е никаква гаранция, че ще се роди утре, примерно. Има момичета, които и повече време носят бебоците ниско.
Аз съм в 35+6 и също не е паднал още надолу коремът. Може би една идея, ама може и да си въобразявам само... така че има време.

Мер, стискам палци всичко да е окей с изследванията.

Lucie, ако ви е останал от кремът на Лансинох, аз бих се намазала с него Grinning Нали е вълшебен... иначе моят пъп в момента се бели... мажа уж с някакви кремчета, ама мн не се повлиява.

# 529
Аа за падането корема надолу,не съм разбрала да.Моят си е вирнат високо а съм в 38 г.с вече,всеки ден го гледам дали се е смъкнал 😀

# 530
Здравейте, мами.
Позачезнах малко, но се радвам да прочета, че имаме нови бебенца тук. Да са здрави и много щастливи!

Вече споделих на march23, да си изплача болката и тук. С моя мъж сме с Ковид от 3 дни, единия имах ужасна температура, тресеше ме и много се притесних. Сега се боря с хрема, кашлица и обрив (странен симптом). Дано бебчо е добре. Толкова се пазих и баш в 9 месец да се разболея....

Кукличка, слизането долу в таза е индивидуално. При мен слезе още в 8 месец и не е променяло позицията си, главата е много ниско, почти до срамната кост. Имам приятелка, при която бебето така и не слезе, а тя преноси. Стискам палци при теб да слезе скоро.

# 531
И аз съм на вълна "кога ще се намести бебе в таза" ...
В 38+5 съм. На последния преглед преди няколко дни не беше "слязал" надолу бебчо.  Шийката беше дълга, твърда .... никакви индикации за наближаващо раждане. Надявам се всеки момент да се намести надолу бебо, да се изглади шийката и да си тръгнат естествено нещата 😊

So close, пожелавам бързо оздравяване и да мине леко! Аз изкарах Ковид в края на Декември, мина леко и не се наложи да приемам антибиотик. Пожелавам го и на теб 😘

# 532
До колкото знам не е задължително да се смъкне корема надолу , всичко било индивидуално . Аз съм в 39 г.с. и за момента е една малка идея по надолу не е кой знае какво .

# 533
Кукличка, падането в таза на бебето го усетих съвсем осезаемо точно в началото на 37 г.с. Имах контракции цяла вечер на около 5-10 минути. Стягаше се целият корем за около минута и след 10 минути пак. Не са били болезнени, но се уплаших. След 2 дни на преглед АГ каза, че главата вече е много ниско. Аз започнах и да в усещам долу - придърпване при ходене, дори пристъпване, болка. Много неприятно . От тогава почти не се движа, максимум пейката пред блока. Сега съм в края на 38 г.с.

# 534
мислите ли да съхранявате стволови клетки?

гледах, че основните банки са Cells4Life, Биорегенерация и FutureHealth - като според представителите на 3-те банки е хубаво да съхраняваме

но човек се чуди, все пак те са търговски представители и трябва да представят услугата и да я продадат

в България, това съхранение сякаш не е много разпространено и съответно аз се чудя заслужава ли си? нямам никаква представа дали съхранението и транспорта са на ниво

освен това не познавам хора, които съхраняват.... или може и да познавам, но да крият, защото примерно ги е срам или не искат да кажат, да не би роднини и приятели да им кажат, че си хвърлят парите на вятъра Thinking

тези от вас, които са решили да съхраняват, коя банка са избрали?

# 535
  • В твоето съзнание...
Ние ще съхраняваме, избрахме Future Health. Доста от моите приятелки са съхранили, някои даже вече за по две дечица. Има такива избрали Future Health има и други.
Истината е, че е доста скъпо и доста хора го смятат за ненужно, защото самите лечения ползващи стволови клетки още не са популярни, а и на никого не му се иска да мисли за болести...
Ние преценихме, че ще направим този разход и ще се надяваме никога да не ни се налага да се възползваме от клетките. Ако искаш пиши ми на лично, ако мога да съм ти от полза с повече информаия.

мислите ли да съхранявате стволови клетки?

гледах, че основните банки са Cells4Life, Биорегенерация и FutureHealth - като според представителите на 3-те банки е хубаво да съхраняваме

но човек се чуди, все пак те са търговски представители и трябва да представят услугата и да я продадат

в България, това съхранение сякаш не е много разпространено и съответно аз се чудя заслужава ли си? нямам никаква представа дали съхранението и транспорта са на ниво

освен това не познавам хора, които съхраняват.... или може и да познавам, но да крият, защото примерно ги е срам или не искат да кажат, да не би роднини и приятели да им кажат, че си хвърлят парите на вятъра Thinking

тези от вас, които са решили да съхраняват, коя банка са избрали?

# 536
Ние няма да съхраняваме, но имаме приятели, които съхраниха към Селена целс. Българска тъканна банка, което е за предпочитане от чуждестранни, съхранение за 18г като в следващите 2г след това мисля, че вече решението се взима от детето. До колкото знам трябва предварително да се каже, че ще се съхранява за да може да дойде човек от банката, както и вероятно някаква подготовка. Да си кажа за нас е скъпа инвестиция, макар че много бих искала, който има възможност.

# 537
Здравейте дами,

За слизането на корема и аз смятам, че е индивидуално, с първата ми бременност (преносих 6 дни) до последно си ми беше високо корема и така и не слезе, сега в 35+3 все още си ми е горе високо, но бебка е Главично и е заела добра позиция според АГ, надявам се и да се запази.

За съхраняването на стволови клетки, ние също не сме съхранявали с каката и сега не мислим да го правим - да не дава господ на никой да опира до това... Но да, доста е скъпо и не ни е много по джоба, а и както каза някоя от Вас - никой не иска да мисли за болести..

Сега едно мрън от мен... Днес страшно много се уплаших..
С малката бяхме на разходка и стъпих нещо на криво, капачката на коляното ми се извади и едвам я върнах, но междувременно от силната болка паднах.. Добре, че само по дупе, а не по корем, но все пак ме е страх за беба... Дали да ходя на преглед.. На 01.03 съм принципно.
Аз много патя от колена, още от ученичка, слабо място са ми и дори имам една операция именно на този крак през 2010 година - счупи ми се едно от хрущялчетата, които държат капачката и тогава преминаха през обездвижване, физиотерапия, рехабилитация и т н - слава богу се оправи напълно, но за съжаление това "вадене" ми се случва вече за 3 път от тогава, като последно беше преди 3 години, докторите не давам логично обяснение защо се случва, само казват "слабо място", няма как да се застраховаш да не се случва и толкова...
Стреснах и детето, както се досещате... Абе ужас
Сега капачката ми е леко подута и накуцвам, сложих компрес и легнах, но изпитвам ужас просто...
Бебка слава богу я усетих от тогава няколко пъти...
Оф извинявам се за дългия пост, ама наистина съм ужасена...

# 538
so close, Цвети бързо възстановяване 🤗🤗
Благодаря за идеите за мазане на пъпа, имам Лансинох крем много - взехме допълнителна опаковка, почвам го веднага 🥰😘

# 539
Цвети, скоро и аз бях паднала. Ако всичко е наред и нямаш някакви контракции или болки… няма нужда да ходиш. Но ако си притеснителна и ще ти олекне иди на преглед.
Аз днес съм доста зле след обременяването с глюкоза. Всеки момент че излезнат резултатите. Лежа обаче и едва шавам 😒 Утре съм на женска консултация -последна. Ще ме гледат пак за разкритие. Започва да ми става напечено, защото със сигурност няма да изчакаме до 30.03. Толкова болки имам, че баща ми чак се чудя дали ще изтраем до 10.03, което още повече някак ме притесни.

Общи условия

Активация на акаунт