Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 13

• 83 661
  • 726
  •   1
Отговори
# 570

Цитат
Селин Шекерджи, която играе ролята на Зейнеп в новия сериал на Kanal D "Кралицата", бе забелязана в Нишанташъ със своя приятелка. Селин призна: "Много съм доволна да играя в нов проект, благодарение на Зейнеп мога да изразя това, което не мога да кажа в реалния живот. Моите герои никога не страдат. Като мен, те винаги стоят прави." На въпрос дали й е трудно да работи, Селин отговори: „Ние сме като роднини, много сме близки и се забавляваме заедно. Снимаме сериала на място далеч от града, така че всичко, което можем да правим, е да прекарваме време един с друг и снимам с удоволствие" .

Утре няма да има Сърдечна болка по нац . канал . Ще се излъчва предизборно предаване .

# 571
https://www.facebook.com/wazlaw/posts/6449067978479398
Да се появя и аз в тази тема. Къщите на Бахар и Асия от Мрежа от лъжи".

# 572
Къщата на Бахар съм я гледала в други два сериала: Не пускай ръката ми(къщата, в която живееха Сумру и Джансу) и Лявата ми половина (къщата на Идил).

# 573
Не знам дали някой следи "Семейство", но двама от героите в епизода тази вечер си говориха за "Шербета". Единият искаше да си свършат бързо работата, защото щял да си изпусне сериала, и като сподели с другия, се разбързаха! 😀

Как да не ти стане приятно ❤

# 574
ThankYou, не гледам "Семейство", но видях много постове в Туитър по повод тази сцена. Много колегиално, а и много оригинално са поднесли подкрепата си, браво! Hands Clap

Но облаците над Шербета се сгъстяват. Frowning1 Прочетох информация от Съна Кологлу, журналистка доколкото знам.
Според нея скоро ще се изясни съдбата на сериала "Боровинков шербет". Ако съдът каже „нека сериалът продължи“, тогава ще има финал на сезона- епизод 32. Ако съдът каже: "RTÜK е прав", сериалът ще приключи излъчването си в края на 27 епизод."  Frowning

Какво да кажа... думи не останаха. Rage Frowning

# 575
Онче, съдът е на ердоганистите. Остави Сина какво казал /мъж е/, прессъобщението на президентството директно посочва какво да е решението на съда: "Телевизионните услуги не могат да съдържат програми, които противоречат на равенството между половете, насърчават насилието срещу жени и експлоатират жени.

RTÜK също така наложи наказание за спиране на сериала, съдържащ сцени на насилие срещу жените."

Надявам се Ердоган да изгуби изборите, но встъпването в длъжност на новия президент ще е около две седмици след избора - някъде през юни. А до прочистването на съдилищата, на цензора RTÜK ще мине още много време. И вероятно промяна на законодателството от новия Меджлис.

# 576
Това си е жива демагогия и само служи да "покрие" истината за спирането на сериала. А и показването на филма "Ислямофобия" на мястото на Шербета е показателно. Има ли турски сериал, изключвам тези "по-лъскавите", направени с про-европейска насоченост, където да няма насилие - физическо, психологично насилие и жените да са равноправни с мъжете? Да не забравяме, че говорим за 80-милионна Турция, не само за големи градове, а и за забутани селца и паланки, където мъжът - баща, брат, съпруг, е Господ. Без значение дали са твърди ислямисти, или просто манталитетът на нацията е такъв. Не съм гледала филм или сериал, създаден от други страни /без арабските/, където думата "чест" има само едно значение - девственост и това да е издигнато в култ, в името на което и човешкият живот няма ценност.

# 577
Онче, съдът е на ердоганистите. Остави Сина какво казал /мъж е/, прессъобщението на президентството директно посочва какво да е решението на съда: "Телевизионните услуги не могат да съдържат програми, които противоречат на равенството между половете, насърчават насилието срещу жени и експлоатират жени.
RTÜK също така наложи наказание за спиране на сериала, съдържащ сцени на насилие срещу жените."
/color]
Лу, и на фона на това идва новина, че прокуратурата иска действаща 2-годишна присъда за Хазал Кая заради "обида" Trollface на онзи насилник, заради когото се самоуби жена. Заради "обида" към същия бяха глобени Езги Молла и Фарах Зейнеп Абдуллах. Rage
Да, положението на Шербета  очевидно е много мрачно. Не знам дали могат да минат на платформа, предполагам ще е трудно. Най-вероятно ще направят финал. Но даже по-кратък, този сериал ще се запомни- и заради острите теми, които повдигна, и заради първата реална жертва на цензурата в Турция. Силно се надявам да е последна.  
И също силно се надявам Ердоган да падне- заради всичко, което причини на държавата си.
От дъното на душата си ненавиждам тоталитарни диктатори.

# 578
Аршина е двоен колкото и да се пънат да обясняват.
Заради политика е всичко. На други сериали нищо не им правят.
Браво на Айлето че показват колегиалност и подкрепа. И двата сериала се излъчват по шоу тв.  Рейта е спаднал на Айлето не е фатално.  И аз не го гледам по причини.

За обвинението на Хазалка съм безмълвна.  Тая държава вместо да се оправя затъва още повече. Close
Съсипаха Шербета,сега и с Хазал Кая се занимават че е подкрепила колежката си заради психопата.
Най опасното и несправедливо е че тоя насилник е на свобода.
Хазал се е защитила ,тя е силен характер, но си е стрес такова обвинение.
Адвокатите й няма да остават нещата така.  Мисля че преди време беше извикана да дава показания в полицията с адвоката й.

# 579
ThankYou, не гледам "Семейство", но видях много постове в Туитър по повод тази сцена. Много колегиално, а и много оригинално са поднесли подкрепата си, браво! Hands Clap

Но облаците над Шербета се сгъстяват. Frowning1 Прочетох информация от Съна Кологлу, журналистка доколкото знам.
Според нея скоро ще се изясни съдбата на сериала "Боровинков шербет". Ако съдът каже „нека сериалът продължи“, тогава ще има финал на сезона- епизод 32. Ако съдът каже: "RTÜK е прав", сериалът ще приключи излъчването си в края на 27 епизод."  Frowning

Какво да кажа... думи не останаха. Rage Frowning

Сина, жена е между другото, освен журналистка е и писателка!

Ужас, чесно не виждам как ще спасят сериалчето ни 🥺

# 580
Сина е мъж.

Сина аби - 26-та сек.

https://twitter.com/TvDunyasii/status/1648595335755845634

# 581
Съжалявам, LU4IQнаистина е бил мъж, незнайно защо си мислех, че е жена.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 16:52 от ThankYou

# 582
# 583
Същият Сина Колоолу е.
Има колонка в Миллиет.

https://www.milliyet.com.tr/cadde/sina-kologlu/uc-turk-dizisi-ay … a-tutuyor-6191912

https://www.instagram.com/sinakologlu/?hl=bg

Спирам. Щом и "аби" не е достатъчно.

# 584
Същият Сина Колоолу е.
Има колонка в Миллиет.

https://www.milliyet.com.tr/cadde/sina-kologlu/uc-turk-dizisi-ay … a-tutuyor-6191912

https://www.instagram.com/sinakologlu/?hl=bg

Спирам. Щом и "аби" не е достатъчно.
Извинявай, после видях, че е мъж.

Общи условия

Активация на акаунт