Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 13

• 83 686
  • 726
  •   1
Отговори
# 540

Йеееее 🎉🎉 Най-сетне нещо забавно да дават. Дали лятото ще го дават по бтв?
Никой да не се обижда, ако има фенове, но ми втръсна от Yasak elma, едно и също, та едно и също, не знам колко сезона вече.. 😅🤯
Дано по-скоро да пуснат Senden daha güzel по ТВ 😄

# 541
Здравейте, момичета! След ''Шахмаран'' ми се ще да гледам Бурак и в нещо друго, ама са ми достатъчни сериалите за момента (ако има някой добър и не много дълъг и протяжен, ще си запазя предложението), та хвърлих око на филма "Каl/ Don't leave", дали го има с бг суб някъде?

# 542
Здравейте, група! Hug
Днес нали не се работи и сме смирени, та от нямане какво да правя се загледах в "Гюлджемал".
Сега сериозно ще попитам- това да не е някаква пародия? Наистина си задавам този въпрос, макар и риторично. Защото- да, виждали сме такъв тип филми- насила омъжена, пък после се влюбват и т.н. Но това нещо, което видях в Гюлджемал, макар и с мишката, надмина очакванията ми. Такова преиграване в сценария- то заплахи, коленичене,  заключване и т.н., направо изплискаха легена. И режисурата ми е странна- играят много особено.
 Ясен ми е жанра, но, честно казано, заприлича ми на пародия точно на този жанр.
Моля да не се обиждат феновете на главния герой- да, хубав мъж и от него просто крещи сексапил. Чудя се как се е навил на такова нещо. Очевидно може повече.
Проблемът както винаги е най-вече в сценария, донякъде и в режисурата. Но основно- сценарий, който не защото е клише- ако е хубаво поднесено, няма лошо в клишето. Ама това е пародийно написано клише.
Добре че  току що излязоха субтитри на последната серия на "Жар птици", да гледам нещо стойностно.

# 543
Онче , жалко след като е така в Гюлджето.
Доверявам се на мнението ти. Преди питах за отзиви. 
Жалко и за добрите актьори.
Явно са харесали нещо в историята.

# 544
  • Кърджали
Само на една сцена попаднах на Гюлджемал и го отписах.

# 545
Не са успяли да се преборят с аман лицемерите.
Шербета няма да се излъчва пет седмици.
Тая вечер също няма да има епизод.
Така разбрах от превода дано не съм ви подвела.
Политиката се намеси , толкоз сериали има с насилие даже и брутално и нищо не им правят.

# 546
Шербета няма да се излъчва тази вечер! Понеделник ще обжалват решението във Върховния съд. Но във всеки случай тази вечер и другата седмица няма епизод.

# 547
Ами какво да кажа... думи нямам!
Но идва, идва Видовден за ердоганистите!

# 548
Знаех си, че има причина, за да не се излъчва сериала, а заради това, че попитах, бях блокирана във фб група, а тук "наругана" за въпроса си 😄
Благодаря, че писахте, мили момичета ♥️

Не са успяли да се преборят с аман лицемерите.
Шербета няма да се излъчва пет седмици.
Тая вечер също няма да има епизод.
Така разбрах от превода дано не съм ви подвела.
Политиката се намеси , толкоз сериали има с насилие даже и брутално и нищо не им правят.

# 549
Не мога да разбера какви са тези филмови ФБ групи, в които ругаят хората. Да, ФБ се превърна в нещо много проблемно, да не кажа грозно. Но чак пък дотам да изпаднат... Какво ли се чудя всъщност.
Ясно е защо спряха Шербета- не се хареса, ама никак на управляващата върхушка. Същата тази върхушка както знаем дърпа назад, разрушава постиженията на Ататюрк, върна забрадките и т.н.
Ами точно показването на лицемерието на т. нар. традиционни семейства е едната причина за спирането на сериала. Другата- че показа наистина силни и подкрепящи се жени. Жените в сериала всъщност победиха насилниците. Ето това също е засегнало дълбоко някого.
Всичко е ясно. както казах- идва Видовден. Ще паднат на изборите и страната лека- полека ще започне да се завръща към това, което беше преди Ердоган.
Извинявам се, че пиша за политика тук, но спирането на сериал е изцяло по политически причини.
Стискам палци на кандидата на обединената опозиция по принцип, сега добавих един палец и за Шербета. Hands V

# 550
  • Кърджали
Fyute, малко не сте разбрала.
Превода на сериала върви с няколко серии назад, защото започна да се превежда по-късно.
Сериала няма да се излъчва от от тази вечер, за следващите 5 седмици.
Едното няма нищо общо с другото .

А относно решението - много лицемерно, угодничестко и откровена цензура. Ако този сериал е наказан така, то тогава има друго сериали, които дори не мога да си представя какво наказание би трябвало да "заслужават". Но в един свободен свят съдбата на сериалите трябва да се решава от зрителите - случва се нещо неприемливо, вижда се че зад това няма някакви логични причини или действия след случката и спираш да гледаш. Но така да вадим голямата секира от страна на властта  ... 21ви век бяхме последно като гледах календара....
Не съм фен на сериала, макар че се улавям напоследък че преглеждам доста от сцените в ютуб. Но несправедливото си е неспрсведливо

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 20:33 от Aлекcандрa

# 551
  • София
Онче, съгласна съм с всичко, кото си писала, относно предстаящите избори и Ердоганската партия. Като подкрепа на това, което пишеш ще кажа, че сериала, който гледам с интерес "Сърдечна болка"и който бих казала има доста жестокост, побой и унижение на жените не е спрян.
НО, унищожиха най-човешкия и благороден образ - убиха го, защото артиста изпълняващ ролата - Мехмет Асланту
ще се кандидатира за депутат от Работническата партия, която я водят "кемалистка"  . Опозиция на Ердоган.

# 552
Някой беше писал по-рано, че чака да види нов проект с Бурак Дениз. Късмет, желанието точно съвпада с новият му пост. Нов проект идва, надявам се да е на ниво, както беше Марашлъ.

Визията на Бурак на снимката е много добре 😃 дано така да е и в сериала

# 553
Страхотен е Буракджъм. Фенка съм му. Талант и чаровност. Опитаха се да го прецакат заради пиянската случка с колежката, но на видеозаписа се видя истината.  
Сериала ще е за Фокс Турция.
Ще му партнира Ханде Ерчел за втори път. Заради нея не съм сигурна дали ще гледам сериала.
Не я понасям. Известна е повече с личния си любовен живот отколкото, като талантлива актриса. Пресата обича да пише за нея. Заради Бурак може и да се прежаля поне в началото.
Ханде ще играе прокурорка ,Бурак журналист.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 20:51 от femmi2

# 554
''Гюлджемал'' е разочарование и за мен, загледах го, защото го качиха в групата, в която гледам "Семейство". Главният ме впечатли, мъж с тежко излъчване, но има и нещо топло в погледа, страхотен глас. Ще потърся нещо друго с него.

С Бурак ще пробвам "Маршалъ'', щом има добри отзиви, филмите с него май не се намират с превод.

Общи условия

Активация на акаунт