НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 53 611
  • 666
  •   1
Отговори
# 495
  • В полите на Пирин планина
Някои линкове с времето се повреждат. Темата е отдавна.

# 496
  • Los Angeles CA
В първия пост пише "Ако сега започвате с нисковъглехидратно хранене и особено ако страдате от метаболитен синдром, инсулинова резистентност, диабет, СПКЯ или сте със сериозно затлъстяване, изберете първия или втория вариант от таблицата (по-добре втория, ако сте с щитовидно заболяване)"
Но таблица аз не виждам.
Какви са тия варианти и по специално за щитовидната ме интересува, че съм с Хашимото. Добре ли е да си правя малки фастове (половин ден) или това е стрес за щитовидната?

Горещо ти препоръчвам да прочетеш книгите на Исабела Уенц ( Izabella Wenz) преведени са на български там има протокол и начин на хранене и време за различните периоди на хранене. Книгите са великолепни , разбираеми и не много трудни за следване. Със сигурност има хора преминали в ремисия, които са били с хашимото, аз лично знам такива.
Проблемът тук е, че не може да стане по-лесният начин, трябва упоритост и спазване на режим в продължение на месеци. Ще се справиш!

# 497
вариант 1 е до 20 гр вх на ден,
вариант 2 - до 50гр

# 498
Благодаря ви на всички!
Слушам една от книгите на Исабела Уенц в  Storytel. Но още съм в началото.

# 499
  • София
Може ли да споделите коя?

Благодаря ви на всички!
Слушам една от книгите на Исабела Уенц в  Storytel. Но още съм в началото.

# 500
_krisinka,
Тиреоидит на Хашимото-първопричината, книгата Глюкозната революция  също я има там. На сайта на  Storytel се виждат всички книги, които ги имат.

# 501
  • Los Angeles CA
 Две от моите приятелки бяха с  хашимото. Едната се хвана и започна да чете и върви стъпка по стъпка и да спазва протокола -  вече е в ремисия. Другата реши, че едно "малко хапченце" не е проблем, а и не иска да си разрушава "стандарта " на живот със следване на диети и  протокол и ограничаване,  и си ходи така.
Това, че сме се събрали тук, казано условно и се опитваме да направим нещо добро за собственото си тяло е достойно дело. Така, че продължавайте момичета.

# 502
Здравейте!
Какви електролити и добавки е необходимо да се пият при което режим?
За електролитите можете ли да ми посочите марки?

# 503
  • Los Angeles CA
Марки не мога да ти препоръчам, но погледни какво  съдържат продуктите на пазара, най- важното е да няма захар, да няма глутен и боклуци. Сравнявай и ще си избереш ( така направих аз) . Не всички имат еднакъв вкус, така че опитай няколко вида, за да решиш, какво ти допада.

# 504
Здравейте!
Те са при нужда, а не необходимост. Най- лесно е да си направиш и у дома- вода+ сол.

# 505
От готовите повечето са овкусени и съм с големи резерви към такива, на доста места срещам че дори самият сладък вкус в устата предизвиква отделяне на някакъв инсулин, дори преди/без да е постъпила храна за усвояване в стомаха. А на такова хранене главната цел е инсулинът да стои нисък, все пак.
Иначе една от най-известните марки такъв продукт LMNT дето се хвалят че дори по време на фаст ставали, имат на сайта си и "рецепта" как да си смеси човек сам ако реши че иска същото. Самите електролити техните са скъпички и май и не навсякъде се намират, но поне там може като ориентир спрямо състав какво да гледаш при други ако държиш да си вземеш, а можеш и ти да си смесиш по сама.

Най-много е солта, така или иначе, ако сега започваш кето наистина си соли хранаат повече и особено в жегите и по щипка сол в бутилката с вода няма да ти е излишна.

# 506
  • Los Angeles CA
Здравейте!
Те са при нужда, а не необходимост. Най- лесно е да си направиш и у дома- вода+ сол.

Електролитите са жизненоважни!  Калий, магнезий, други микроелементи, соли  и минерали, са ти нужни, за да се чувстваш възможно най-добре  всеки  божи ден.

# 507
Мога ли да ги пия на хапчета вместо разтворени във вода?

# 508
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Мога ли да ги пия на хапчета вместо разтворени във вода?

За можене - може.
Идеята на това електролитните разтвори да се предлагат в разтворима форма е, че освен солите, водата е другото съществено вещество в картинката.
Та, винаги е по-добре с вода Blush

# 509
Здравейте момичета!
Бих искала да се присъединя към вашата прекрасна група!  От точно три месеца съм на НВ-ВМХ и за това време успях да се оттърва от едни 5 кг, които наистина ми бяха в повече. Зимата поради много стрес, обездвижване и прекаляване с вредни храни ( емоционално хранене) успях да си докарам 10 кг плюс. Това разбира се психически още повече ме натовари и април месец реших да се взема в ръце и да се погрижа за себе си. Този начин на хранене се оказа много приятен за мен, защото не изпитвам глад. А това е изключително важно за мен, тъй като ако съм гладна…. направо не мога да  функционирам и да си върша всекидневните задачи.
И така бавно и полека си спазвам режима, дори мисля че в момента съм в кетоза.
Лошото е, че днес  ми извадиха мъдрец, доста тежка операция и сега не знам как ще си хапвам месото 🙁 май няколко дни ще се наложи да е само зеленчукови крем супи при мен.
Другото, което малко ме притеснява е, че от три седмици съм в нещо като плато. Не мръдвам и грам надолу. Знам, че с този начин на хранене нещата се получават бавно и аз съм изключително търпелива. Но ми е странно как грам не свалям 🧐
Стана дълго, но много се зарадвах, че след толкова месеци четене в групата, събрах смелост да ви пиша.

Общи условия

Активация на акаунт