НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

  • 53 616
  • 666
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 2 734
Скрит текст:
Здравейте. Преди доста години ( поне 4-5) бях редовна тук, но отдавна не съм влизала. Сега се налага отново да се завърна, надявам се да ме приемете. 😁

Какво съвпадение Grinning Помня те от темата, аз също бях редовна преди 4-5, даже 6 години, но покрай бременности и деца, фокусът ми се измести.

Аз идвам с едни резултати и с молба за разчитане... Имам супер нисък инсулин и ми се вижда притеснително. Каква може да е причината? Храня се безобразно... Само ще кажа, че денят ми започва с две капучинота с по две чаени лъжички захар... Идея си нямам как и защо холестерол и триглицериди са в норма... Дали се дължи на това, че ям боклуци, но и гладувам, защото или нямам време, или не ми е вкусно и просто замезвам с по някоя хапка нещо? Залитам основно по въглехидрати. Знам, че е лошо и е време да променя храненето си, защото не мога да продължавам така, но ми е ужасно трудно с две малки деца и боклучавата храна е най-бързото и лесно решение за някакво глезване Unamused

Та, какво ще кажете за резултатите? Може би трябва да направя обременяване с глюкоза? Изследванията са пуснати на 3-ти ден от цикъла.

Качвам ги и тук за всеки случай, ако форумът ги качи размазани:

https://i.postimg.cc/Qs5hVrwC/Screenshot-2024-04-06-15-17-36-917 … ndroid-chrome.jpg

https://i.postimg.cc/dwYvyxcB/Screenshot-2024-04-06-15-17-46-588 … ndroid-chrome.jpg

Скрит текст:



Аз съм впечатлена от тия хубави резултати, особено след забележката за безобразно хранене в някакъв период. Само гликирания може малко да се подобри, както и вит. Д задължително да се качи.
Любопитно ми е колко време сте се хранили "безобразно" и преди това колко време на режим? Аз също му бях отпуснала края последните около 1-2 години и резултатите си стояха прилични, но започнаха други проблеми, та си се върнах тук и усещам определено подобрение.
Тия темички тук ми действат много стимулиращо и вдъхновяващо Blush

# 526
  • Мнения: 4
Здравейте Simple Smile От съсвсем скоро се опитвам да спазвам кето режим. Опитвам се да го спазвам, но на моменти не успявам и имам леки прегрешение ,но в съвсем малки количества и не всеки ден. Това проблем ли е режима? Ще се старая да съм по-стриктна

# 527
  • Мнения: 1 561
За кого трябва да е проблем?И чак пък прегрешения.Това не е сектантска църква.Кетото е за кратък период.Изясни си разликите във различните варианти на нисковъглеходратно хранене.

# 528
  • Мнения: 1 276
здравейте, с какво мога да заменя брашното за паниране на риба в тази рецепта?

# 529
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
  • Мнения: 4 090
здравейте, с какво мога да заменя брашното за паниране на риба в тази рецепта?

Бадемово брашно.
Олиото също може да се замени със зехтин, или дори с мас. Риба с мас е адски вкусно Animal Pig
Аз и подправката за риба бих махнала - тия миксове обикновено бъкат от глутамат и разни други хубавини... И захарчица им слагат, да са апетитни. Вместо това - копър, девисил, сол, черен пипер и каквото още Ви харесва.

# 530
  • София
  • Мнения: 8 655
Аз ползвам оризово брашно, когато пържа риба. И определено е по-малко и от 1 лъжица.
Друг вариант е рибата да не се соли, а хубаво да се подсуши с хартия и да се оваля в подправки.
Филе от хек съм правила само с разбит белтък.

# 531
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 325
Аз ползвам хуск на люспи или бадемово брашно.

# 532
  • Мнения: 24 530
Аз ползвам хуск на люспи или бадемово брашно.
Смес от тези двете по равно е страхотна за паниране наистина, но заменя галета примерно, за шницел или кашкавал пане, за пилешки хапки...
А тая рецепта дето се търси да се пригоди явно е с паста за паниране, виж че не са само сухи съставки. Та точно в нея не знам и аз кое ще е по-добре, знаеш хуск на какво става в такива смеси...

# 533
  • Мнения: 2 734
Рибата на тиган и с масло е адски вкусна.

# 534
  • Мнения: 8 411
Кое от брашната е по-добро от гледна точка на режима - кокосово или бадемово?

По принцип се интересувам, няма връзка с последното питане.

Досега не съм използвала режимни брашна, но се замислям да ги включа в някои рецепти.

# 535
  • Мнения: 24 530
И двете са с доста ниски въглехидрати, като не броиш фибрите. Просто са различни и зависи какво искаш да правиш.
Кокосовото обикновено е обезмаслено и са сухи фибри, често се държи като едни много сухи фино смлени трици, дето миришат на кокос Grinning Бадемовото е по-неутрално и от режимните май с него най-близък вкус се получава до нещо тестено. То не е обезмаслено обаче, там са просто бланширани бадеми, смлени. Съответно си правиш сметката да не държиш по много, как ще го съхраняваш и т.н.
Консистенцията която се получава с едното и с другото е различна, затова писах че зависи какво правиш. Аз си правя едни гофрети от време на време, в които има и от двете, само с кокосово не ми харесват нещата. Тричави са. Но пък е добър "пълнеж" Grinning

# 536
  • Мнения: 5 136
Кое от брашната е по-добро от гледна точка на режима - кокосово или бадемово?

По принцип се интересувам, няма връзка с последното питане.

Досега не съм използвала режимни брашна, но се замислям да ги включа в някои рецепти.
Преди време съм ги сравнявала и помня, че бадемовото взимаше превес. С по-малко въглехидрати е и с повече мазнини. Кокосовото беше обратното - повече вгх и малко мазнини. От друга страна, то пък е много по-абсорбиращо и е нужно по-малко количество от бадемовото.
С други думи - което ти е кеф Laughing

# 537
  • Мнения: 2 455
Аз използвам и двете, често в комбинация. Това е така, защото в повечето рецепти е така. 😀 Иначе бадемовото малко повече ми харесва.

# 538
  • Мнения: 24 530
Има защо да е така... Кокосовото е по-бюджетно и от него и по-малко се слага по принцип, както и Шарпи спомена. Обаче с бадемово става по-хубаво Grinning Комбинацията и на текстура е прилична.
Стават си и двете, както има и други като за нас. Там вече всеки си решава дали иска ленено семе, сусам или друго подобно смляно или си има съображения и от тях да не яде кой знае колко. Така или иначе нито ще изяде голямо количество човек наведнъж, нито са за често и постоянно. Според мен не е голяма драма кое от двете е "по-режимно" при това положение. А и все пак се гледа на крайния резултат от кое колко съдържа, а не само в брашното.

# 539
  • Мнения: 8 411
Замислих се сега в сезона на тиквичките, че мога да си направя тиквички на кубчета, оваляни в зехтин, сол, подправки и някое от брашната.

То което и да ползвам, повече от лъжица - две няма да е, така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт