Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 466
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте! Излязла ми е една пъпка на лицето, отстрани под окото. Малка, розова, не набира, няма връх и отвреме навреме ме сърби, но не постоянно, нито много силно. На пръв поглед нищо не е и не ми пречи, но ме притеснява, че от много време не минава. Вече около месец. В началото не обърнах внимание, но сега се чудя от какво е. Една единствена е, няма други такива нито по лицето, нито по тялото. Чудя се да ходя ли на лекар или се шашкам за нищо.

# 136
Иди на дерматолог. Може да е алергия към грим/козметика.

# 137
  • София
Аз не бях сигурна дали може да е алергия, защото е само една пъпка, не е обрив, но може и да е. Най-добре да ида на дерматолог наистина.

# 138
Здравейте!
В събота и в понеделник пих микомакс 150 мг и вчера рано сутринта около 3-4 ч започна да ме сърби много кожата около деколтето и от лява на пъпа. Имам не толкова добре изразени червени петна, но вечерта и сутринта ме сърбеше ужасно. Едва се сдържах да не се разчеша.
Прочетох листовката на микомакс и една от нежеланите реакции е: ако получите тежки кожни реакции (сърбеж, зачервяване на кожата или затруднено дишане).

Остава ми още една капсула микомакс, но не знам дали да я изпия? Не ми се струва чак толкова тежка кожна реакция. Или по-добре да попитам лекуващия ме АГ?

# 139
Консултирайте се с АГ.

# 140
Здравейте, момичета помагайте! Незнам какво да правя! Преди две седмици ме оперираха,махнаха ми надбъбречната жлеза. От както ме изписаха ми е лошо и обикалям по дежурните кабинети и всички ми викат че съм стресирана. Имам треперене,мравучкане на пръстите на ръцете и краката,среднощно събуждане със изпотяване и сърцебиене,замаяно ми е. Четох някъде че след ендокринна операция пада рязко калция,може ли това да е причината. Погледнах си епикризата,при изписването ми е бил на долната граница 2,19. Някой имал ли е такъв проблем,помагайте,много ми е лошо,а не ми обръщат внимание!

# 141
Трябва да се консултираш с ендокринолог. Не можеш ли да се свържеш с доктора, който те оперира? С личен лекар?
Ако нямаш опции за посещение при ендокринолог или личен лекар, най-малкото може да пробваш с платена консултация в Healee.

# 142
Момичета как започва скарлатината? Работя в училище, имаме много болни деца от грип и скарлатина. От нощес не се чувствам никак добре, днес едвам работих. Потя се, нямам сили, нямам апетит никакъв.

# 143
С болки в гърлото.
Но тези симптоми са по-скоро на грип.

# 144
Трябва да се консултираш с ендокринолог. Не можеш ли да се свържеш с доктора, който те оперира? С личен лекар?
Ако нямаш опции за посещение при ендокринолог или личен лекар, най-малкото може да пробваш с платена консултация в Healee.

Доктора който ме оперира каза да пия вода,да ям и това е. Отидох на дежурния кабинет във Каспела. Дежурната лекарка сметна че съм за ендокринолог. Обади се да дойде ендокринолог да ме консултира,но ендокринологията по телефона каза че съм за невролог и изобщо не ми видя очите. И ме отпратиха че няма животозастрашаваща ситуация и това е. Незнам вече какво да правя. Утре ще отида на невролог да видим какво ще каже.

# 145
  • пустинята Гоби
Не карайте грип на крак, хич не е шега този вирус.

# 146
Малката на 1г8м в понеделник вдигна висока Т и я държа 2 дни,от вчера следобед е с диария. Давам ентерол и ленодиар,но нищо не иска да вкуси. Взехме и банка рингер. Изпила е от вчера следобед 1 банка и 1/2,има ли опасност ? Нищо не желае да яде,само солетки и някой макарон със сиренце. Вода и р-а от банката пие,сокове и чай не желае. Притеснявам се.

# 147
  • пустинята Гоби
За толкова малко дете е добре лекар да каже. Но е хубаво, че детето приема течности и все пак хапва нещо.

# 148
Здравейте, ще си задам въпроса и в тази тема. Искам да попитам на какво може да се дължи завишаване на тромбоцитите. На изследванията преди месец бяха 456 при норма до 440, а от вчера 498 при норма до 450. В две различни лаборатории са правени изследванията. Еритроцитите също са завишени 5.3 при горна граница 5.1.
Не пия много вода, мисля, че има отношение това.
Родих преди 5 месеца, през цялата бременност правих изследвания през  2 седмици поради нисък хемоглобин /с бета таласемия съм/, в 34 гс  ми правиха кръвопреливане заради хемоглобин под 80. Никога до сега не съм имала проблем с високи тромбоцити.
Дали е възможно да е от кръвопреливането? И също има ли отношение, че кръвта за пробата е дадена по време на цикъл?

# 149
Да, пиенето на вода т.е. хидратацията има отношение принципно.
Преди години при моя син го имаше този проблем, вечно беше над горна граница, не много, но все пак...и никой лекар не обръщаше внимание. Четох, четох и открих, че има доста причини за това, като някои от тях са - ендокринни проблеми, анемии, проблеми с черва (възпаления, непоносимости) той имаше от всичко това. Когато регулирахме щитовидната жлеза, мина на хр.режим за оздравяване на черва и попълни дефицитите на желязо и В12 и тромбоцитите са оправиха.

Ето в скрит коментар, възможни причини
Скрит текст:
Повишени нива на тромбоцити могат да се дължат на:

Болести на кръвта, кръвотворните органи и отделни нарушения, включващи имунния механизъм - атрофия на слезката, отстраняване на далака (спленектомия), анемия (хемолитична анемия, желязонедоимъчна анемия).
    Болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата - недоимък на желязо и витамини.
    Новообразувания - миелопролиферативно заболяване, полицитемия вера, миелофиброза, хронична миелогенна левкемия, остеосарком, сарком на меките тъкани, рак на белия дроб, рак на гърдата, рак на яйчниците, рак на стомаха.
    Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан - болест на Кавазаки (Kawasaki disease), артрит, ревматоиден артрит, септичен артрит.
    Болести на храносмилателната система - възпалителни заболявания на червата (цьолиакия, улцерозен колит), панкреатит.
    Болести на органите на кръвообращението - васкулит, инфаркт на миокарда.
    Болести на дихателната система - пневмония.
    Травми, отравяния и някои други последици от въздействието на външни причини - травма, алергична реакция, изгаряне.
    Болести на пикочо-половата система - хронична бъбречна недостатъчност, инфекции на пикочните пътища.
    Инфекциозни и паразитни болести - туберкулоза, сепсис, менингит.
    Фактори, влияещи върху здравното състояние - химиотерапия.
    Външни причини за заболеваемост и смъртност - хирургична операция.
    Други - остра кръвозагуба, голямо физическо натоварване.

Завишени еритроцити обикновено има при дефицит на витамини В - фолиева или В12, изследвайте се най добре.

Общи условия

Активация на акаунт