Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Личен опит с Плевенската болница "Сърце и мозък" нямам, но леля ми беше оперирана там преди 4 месеца, за смяна на тазобедрена става. Въпреки проблемите със сърцето, лекарите се отнесоха много сериозно, операцията мина успешно и вече ходи без никакви помощни средства.
Но за прешлен би трябвало да проучите добре. За Св.Иван Рилски съм чувала добри отзиви, за гръбначни увреждания и дискови хернии.

# 286
Здравейте,отново имам въпроси. Взимам спрей на Бетър Ю вит Д + К2 вече една седмица. Появи ми се една стрелкаща болка във гърдите. Не е постоянна,но доста често през деня. Снощи имах голямо напрежение във главата и направо чувах във ушите си как минава кръвта - фу,фу,фу.Притеснява ме,може ли да е от този спрей. Аз имам дефицит на вит Д,а във спрея има и К2,а аз нямам представа във какви норми ми е този витамин. Някой имал ли е такъв проблем при ползването на този спрей. Видях че се предлага спрей на Бетър Ю само вит Д. Пак ли е със ментов вкус.

# 287
И аз го ползвам спрея и сина ми също, нямаме такива оплаквания.

# 288
Здравейте,отново имам въпроси. Взимам спрей на Бетър Ю вит Д + К2 вече една седмица. Появи ми се една стрелкаща болка във гърдите. Не е постоянна,но доста често през деня. Снощи имах голямо напрежение във главата и направо чувах във ушите си как минава кръвта - фу,фу,фу.Притеснява ме,може ли да е от този спрей. Аз имам дефицит на вит Д,а във спрея има и К2,а аз нямам представа във какви норми ми е този витамин. Някой имал ли е такъв проблем при ползването на този спрей. Видях че се предлага спрей на Бетър Ю само вит Д. Пак ли е със ментов вкус.
Да не би магнезий да ти липсва? Особено ако забелязваш и да е скоро след хранене това дето чуваш странно в ушите, си струва да пробваш. Ти едно че с магнезий много трудно да се предозираш, то ако прекалиш ще ти е едно разхлабително и ще се усетиш, друго че той си е ко-суплемент за витамин Д, та не губиш нищо ако почнеш да вземаш.

# 289
Да не би магнезий да ти липсва? Особено ако забелязваш и да е скоро след хранене това дето чуваш странно в ушите, си струва да пробваш. Ти едно че с магнезий много трудно да се предозираш, то ако прекалиш ще ти е едно разхлабително и ще се усетиш, друго че той си е ко-суплемент за витамин Д, та не губиш нищо ако почнеш да вземаш.

Благодаря ти за отговора. Не не е след хранене. Снощи пак го имах и освен това имах и сърцебиене,гадене и ужасни киселини. Магнезия ми е изследван. Казаха че е добре. Референтните стойности са 0,80 - 1,00,а мойте показатели са 0,86.

# 290
Беше просто предположение, аз бих опитала все пак.
Серумният магнезий по принцип е едно от най-безсмислените изследвания. Тялото по поддържа в норма в кръвта, дори ако трябва за целта да изтегли магнезий от кости и органи, но това не значи че е достатъчно.

# 291
Това между пръстите на ръката гъби ли са? Само между два пръста е но и на двете ръце. Не ме сърби.
Ако да как се лекува?

# 292
На екзема прилича.

# 293
Не прилича на гъбичка, щеше да е по-зачервено. Естествено - добре е да го види дерматолог, но в този сезон - гъбична инфекция, освен, ако не седиш нон-стоп с ръкавици и да ти се потят в тях ръцете (имам предвид гумени ръкавици) - едва ли. А пък от студа много често се получават разни кожни проблеми, да не снимам моите колко зле изглеждат.
Пробвай на първо време с някакъв добре хидратиращ крем за ръце, но не от типа на Здраве, ако не мине - бегом при кожен, за да види какво е точно.

# 294
Някой има ли скорошна информация за доц. Петко Кабакчиев, УНГ?
Все още ли практикува в болница "Лозенец"?

# 295
Аз имам атопичен дерматит, който за няколко години беше изчезнал напълно. Но не ми прилича на лезиите, които получавах. Пък гъби по кожата не съм виждала.

# 296
  • Пловдив
Може ли раздразнен стомах (от чипс) с повръщане да бъде причина за температура (не висока) или да се търси и друга причина?

# 297
Всичко може, но времето ще покаже. Ако няма други прояви-разстройство или отново повръщане с лека диета бързо ще се възстановите. Ако ли не- вирус.

# 298
Някой има ли скорошна информация за доц. Петко Кабакчиев, УНГ?
Все още ли практикува в болница "Лозенец"?

Гърненце,
Звънях в болницата преди година или 2, вече не помня, казаха ми, че се е пенсионирал.
Дали работи обаче на друго място - не съм проверявала.
Готин доктор е иначе.

# 299
Може ли раздразнен стомах (от чипс) с повръщане да бъде причина за температура (не висока) или да се търси и друга причина?

Температура не.
Едва ли е от чипса.

Общи условия

Активация на акаунт