Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 669
  • 738
  •   2
Отговори
# 420
Диета, на своя глава, док не вярва в такива неща...

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 03:47 от Анонимен

# 421
Здравейте!
Вечер слагам по 1 глобула лактажин. Но снощи в последния момент докато слагах поредната усетих, че тази от предната вечер си стои там, т. е. не се е разтворила. Това до колко може да е проблем? Преди да сложа глобулата първо я мокря с топла вода, но явно това не е достатъчно. Сега се чудя дали изобщо вечерта да слагам нова или да изчакам 1-2 дни?

# 422
Здравейте.
Да ви попитам.
Още ли  е потребителската такса 2.90 лв при личния или вече е вдигната.

# 423
Толкова си е.

# 424
На мен защо ми обяснява за 5лв административна такса...

# 425
Питай го защо. Потребителската не е увеличена, но май те имат право да си слагат допълнителни такси.

# 426
От вчера имам чести позиви, които половината са истински... цяла нощ ме боля, на сутринта имах две ходения, без кръв, съвсем малко слуз този път, след което се успокоих. Сякаш при хапване се активира всичко пак - и сега отидох, фалшив позив, само газове, но по салфетката имаше кръв Sad видимо и ясно... много започнах да се притеснявам Sad тази седмица гастрото е отпуска, до другия петък ще се побъркам Sad личният също за днес вече го няма

# 427
Слузта е типичен пример за възпалителен процес в дебелото черво, така ми е казвала моята гастро. Много често се получава при СРДЧ. Кръвта, ако е ярка - значи, че е от долния сегмент, както ти писах, най-вероятно е хемороиди, които сега с толкова напъване и позиви са се раздразнили. Миналата година на колоното видяха ли някакви?
Вариант е да отидеш да те види проктолог с аноскопия, оглежда се с камера само ректума, тъй че е абсолютно амбулаторно и не е нещо кой знае какво, правила съм си няколко пъти, миналата година ми се цепна фисура. Ходих няколко пъти, докато зарастне и докторът накрая ми каза да не се шашкам от кръвта, защото е от хемороиди и се получава от напъването.
От София ли си? Ако искаш - мога да ти препоръчам моя проктолог, той прави и колоноскопии, тъй че може да ти е от полза и за чревния проблем. Преглежда във вторник и четвъртък, много е натоварен, но приема при спешни случаи и допълнителни пациенти.

# 428
Аз имам насрочена колоноскопия вече. Миналата година видяли много малки хемороидчета, слабо изразени. Но сега кървенето не беше след изхождане, а след фалшив порив, едно клокочене, само газове, и по салфетката видимо количество светла кръв. Не като зацапаното дето видях онзи ден като се бях запекла. А болките са високо вляво, като си сложиш ръката под ребрата, там става нещо. И миналата година там ме болеше, но пих трибутин за СРЧ може би два месеца, докато мине... и също ме притеснява, че един-два пъти ми прималя много леко. Извинявам се за дългия пост, толкова съм се паникьосала, че се наревах сега... ми аз нито пия алкохол, нито ям някакви пържени джънкове... може ли такова нещо да стане от нерви?

# 429
От нерви всичко може да стане.
Иначе - казваш и сама, че няколко пъти си ходила до WC и имаш силни газове.
Аз само от газове съм кървяла, при мен също са малки хемороидчета, не са за третиране.
Щом имаш час за колоно, изчакай, освен, ако не стане нещо ужасно брутално.
Чела съм по разни форуми, мъже с години кървят и не ходят по лекари, не е чак толкова фатално това, не се шашкай.
Кога ти е плановото колоно и гастро?

# 430
На 31ви март. Ами болката и спазмите ме притесняват, постоянните позиви... усещам затопляне и зачервяване на лицето, като ходя по нужда; дали не ме втриса леко, но термометърът ми не е точен. Страх ме е да не ми прималее. Утре непременно съм при личния

# 431
Да не си лепнала някакъв стомашно-чревен вирус?
Да, иди да видиш ЛЛ какво ще каже, уж сега не им е времето, обаче знаеш ли, може и това да е.

# 432
Може, появи ми се слуз вече, без кръв. Снощи все пак минах през окръжното спешно, макар ме знаех, че ще ме върнат - но по тяхна препоръка си взех но-шпа. От снощи досега три изхождания, без да е диария... Sad ако тръгна да хапвам, веднага почват позивите... Появи ми се едно тъмно петно на бузата и прилича на хлътване; сърцебиене/прескачания Sad изобщо не знам какво ми се случва и дали пак не са измислили някой тъп нов вирус Sad

# 433
Може, появи ми се слуз вече, без кръв. Снощи все пак минах през окръжното спешно, макар ме знаех, че ще ме върнат - но по тяхна препоръка си взех но-шпа. От снощи досега три изхождания, без да е диария... Sad ако тръгна да хапвам, веднага почват позивите... Появи ми се едно тъмно петно на бузата и прилича на хлътване; сърцебиене/прескачания Sad изобщо не знам какво ми се случва и дали пак не са измислили някой тъп нов вирус Sad

Ако беше някой чревен вирус,си мисля че щеше да е разстройство,а не само много изхождания. Дали не е някакъв хормонален проблем. Изследвала ли си щитовидната жлеза. Или липса на някакви витамини. Да не пиеш някакви добавки или някакви чайове. Преди години ми се случи да си взема чай мента,но не съм забелязала че пише със зелен чай. Три дена бях като теб,докато се усетя какво става.

# 434
ЩЗ имам направление за хормони за профилактика само, едно малко възелче под сантиметър за сега само следим. Тези промени в храносмилането са от уикенда, иначе спазъма отляво е от почти два месеца, много слаб и епизодичен; миналия месец имах стомашни болки и гадене, даваха ми инхибитори, периодично ми се обостря гастрит. За всеки случай махнах от менюто чия, въпреки че преди съм яла без такива странични ефекти; десетина дена пих нийм добавка за кожата, и нея съм пила преди без проблем. Магнерот, цинкорот, и те отдавна... Аз се съмнявам за хранителни непоносимости, но гастрото е скептичен, не съм ги изследвала още. Съжалявам, че занимавам толкова темата и благодаря за насоките! Успокоих малко паниката от вчера и сутринта, мисля, че но-шпа действа по-добре от спазмомен.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 12:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт