Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 599
  • 738
  •   2
Отговори
# 255
Изследвях Б12, фолиева киселина и Витамин Д. В норма са. Само фолиевата ми се струва малко ниска. Хомоцистеина ми също е в норма, но не е оптимална стойността.
Желязото ми е на горната граница. Феритинът е в граници, не близо до долната, но значително по-близо до нея.

# 256
Изследвях Б12, фолиева киселина и Витамин Д. В норма са. Само фолиевата ми се струва малко ниска. Хомоцистеина ми също е в норма, но не е оптимална стойността.
Желязото ми е на горната граница. Феритинът е в граници, не близо до долната, но значително по-близо до нея.

В12 не е достатъчно само да е в норма, трябва да е над средата на границата. А кръвна захар, инсулин изследвани ли са?

# 257
Благодаря, mibobo!
Ето това са ми резултататите за витамините:

За хомоцистеина, момичетата в темата за Тромбофилия, ми казаха, че трябва да е под 7.
Кръвна захар 4.78 mmol/L при референтни граници  2.80 - 6.10. Инсулин не съм изследвала. Дали да пусна се чудя сега като ме питаш за него?

# 258
Благодаря, mibobo!
Ето това са ми резултататите за витамините:

За хомоцистеина, момичетата в темата за Тромбофилия, ми казаха, че трябва да е под 7.
Кръвна захар 4.78 mmol/L при референтни граници  2.80 - 6.10. Инсулин не съм изследвала. Дали да пусна се чудя сега като ме питаш за него?
Моята захар на гладно е почти като твоята. Но при един глюкозотолерантен тест се оказа, че имам проблем с инсулина.
Аз съм хищник за шоколад, за това не трябва дори да го подушвам. Не ям сладко хиииич, ама хич, иначе не мога да спра после.

# 259
Аз ги пускам в деня на преглед, точно до хематоложката има лаборатория и за десет минути стават. За желязо съм чакала два дни в друга лаборатория. Не го спирам преди изследвания, аз пия Сорбифер само.
Аз ходя във цибалаб на ул.Гюешево там е централата.
А Хематоложката ми се намира срещу метро станция Люлин.
Нищо не ми говори, аз съм от Варна.

# 260
Момичета сряда -четвъртък започна да ме боли гърло . Събота не ми беше много добре ,мерих температура 37,2 . Така продължи до понеделник, когато започна кашлица от гърлото . Появи се и хрема, задна усещам я . Вторник ходих при ЛЛ ,каза че е започнало да слиза надолу и ми изписа антибиотик.  Вечерта много ме болеше като кашлям трахеата и леко надолу . Цял ден нямах температура. Днес направо съм смазана не мога да стана от леглото . Нямам толкова кашлица, рядко накашлям  , но имам много зелена хрема ,главата ме боли ,температура 37,2- 37,3 , като пияна маруля съм .  Каква е тази никаква Т и то има я ,няма я ,  сама се сваля . Още в неделя правих тест за грип и ковид ,отрицателен.
Снощи ми беше добре, въпреки кашлицата ,днес - направо все едно наново  се разболях...
Абсолютно същите симптоми...оказах се с хемофилус инфлуенца в гърлото. ..
Момичета някой знае ли на какво може да се дължи ниска пикочна киселина...може ли да е от дългия прием на панцеф...

# 261
Minnie.Mouse хубаво е да провериш инсулина, но като го пускаш пусни и пак кръвната захар.  Добре е В12 да

# 262
Благодаря, mibobo! Ще изследвам кръвна захар и инсулин.
Благодаря, Little wolf!

# 263
В легнало положение имам бодеж на едно място на стъпалото, побърквам се. Явно е неврологично. Какво може да помогне

# 264
Фелоран/Индометацин/Фастум гел/гел с конски кестен на Кройтерхоф, нещо от тези, което имаш.

# 265
Здравейте! Мъжът ми преди 2 месеца направи, предполагаемо, алергична реакция. Получи подуване в областта на очите, лицето, и подуване и зачерване на едното ухо. Изписаха му Ксизал и му мина след десетина дена. Тази сутрин обаче се оплака, че отново е направил алергична реакция, каза че отново се подува около очите и ухото. Аз още първия път му казах да си пусне ПКК да се видят еозинофилите. Според вас има ли нужда да се пуснат някакви кръвни изследвания и евентуално какви?

# 266
Здравейте!Аз от 3 дни имам нещо като уроинфекция,в края на изхождането по малка нужда ми изтръпва всичко.Много е неприятно.Имала съм бъбречни кризи и усещането, когато излиза камъче е същото и сега.Не ме боли обаче,в областта на бъбреците,кръста.Цистит ли е,какво е ,не знам?Не питам какво да правя,а какво да пия,да ми мине по-бързо?На уринал и неоренал го карам тези дни.Възможно ли е да е от по-бурен секс?

# 267
Твърде вероятно да стане от по-бурен секс.
Ако е цистит - надали ще минеш без АБ, а за да се определи най-точния АБ - трябва да си пуснеш стерилна урина, което точно през почивните дни не знам къде 🧐. В някои от големите лаборатории в София, може и да има дежурни, но нямам идея кои (Цибалаб може би - но не я препоръчвам, направо ми е в черния списък). А и не знам дали изобщо си тук, разбира се.
Иначе - добре си се ориентирала към Неоренал и Уринал, пий и повече вода, ако почне да те боли може да взимаш и Но-шпа, но без изследване - трудно да стане ясно какво точно ти има. Освен това - може и да не е цистит, при някои вагинални инфекции има същите симптоми, може пък и да са песъчинки…

# 268
Твърде вероятно да стане от по-бурен секс.
Ако е цистит - надали ще минеш без АБ, а за да се определи най-точния АБ - трябва да си пуснеш стерилна урина, което точно през почивните дни не знам къде 🧐. В някои от големите лаборатории в София, може и да има дежурни, но нямам идея кои (Цибалаб може би - но не я препоръчвам, направо ми е в черния списък). А и не знам дали изобщо си тук, разбира се.
Иначе - добре си се ориентирала към Неоренал и Уринал, пий и повече вода, ако почне да те боли може да взимаш и Но-шпа, но без изследване - трудно да стане ясно какво точно ти има. Освен това - може и да не е цистит, при някои вагинални инфекции има същите симптоми, може пък и да са песъчинки…
Аз си имам песъчинки.Бъбречни кризи,цистоскопия,стент на бъбрека....
Отглеждам си камъни периодично.В менопауза съм и липсата на естроген,четох че се отразява на пикочните пътища.А и малко се напънах миналата неделя с по-активен секс,и най-вероятно е да е това.Ще пия каквото имам и урина ще пусна в понеделник,няма какво да се прави....

# 269
Пий Цистостоп Рапид. Много добре действа в такива случаи. Точно менопаузата е проблем. Липсата на естроген и по-тънката лигавица са предпоставка за нарушена флора.

Общи условия

Активация на акаунт