Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 584
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Моя белег от секцио вече почти не си личи, само една едва забежима черта е, а беше дебел и тъмен. Но минаха 9 и 11 г. от както са направени.
На дясната ръка имам 12 см белег пак от операция, но е малко по-блед от цвета на кожата ми. Него си го нося от почти 6 г.

Много зависи как е бил направен разреза, после шиене/лепене.
Моят белег от апандисит го мазах 6 месеца с Контрактубекс и си е видим.
На дъщеря ми, същата операция, без никакво третиране - изобщо не личи.
Не знам с какви конци беше шита раната, но не бяха от тези, които се разграждат. Сама си ги махах. Операцията беше по спешност, извършвна от дежирния лекар в отделението. Явно си е свършил добре работата.
Изглежда много различно "на живо".

Но аз не я мазах, защото ми бяха казали, че трябва да махна пластината. В крайна сметка казаха да не я махам. 😀

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 16:40 от йоко

# 496
Здравейте. Днес правих профилактично изследвания на урина и кръв. Притесниха ме завишените показатели на АЛАТ - 92и АСАТ-193. От какво може да е? Утре съм на мамограф и после при личната ще ида, но малко се стреснах от резултатите сега.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 15:52 от Barsa

# 497
Това са чернодробни ензими, ще трябва да отидете на гастроентереолог  да се види как е черния дроб.

# 498
  • София
Кога най-рано може да се изследва гърлен секрет след АБ капки в носа?

Детето бе на АБ капки до неделя, но от вчера в градината (частна) има дете със бета-хемолитичен стрептокок А и ни съветват да си изследваме децата, за да не се въртим в омагьосан кръг, но не знам дали АБ капките на детето няма да замаже нещата и изследването да е недостоверно...

# 499
Здравейте отново. Вече успявам да менажирам симптомите, но понеже както миналата година се случи, разнообразието от симптоматики е огромно, търся и чета. Заради сърцебиене след всяко ядене и бързо усещане за ситост от по-малки порции; зачервяване на лицето; усещане за втрисане без измерена температура; стомашните смущения, и периодичните усещания за слабост и прималяване; гугъл намери състояние Синдром на активиране на мастоцитите. Какъв лекар трябва да посетя и какви изследвания се правят? Пак да кажа, че и миналата година минавах през абсолютно същото приключение, но сега по знам как да се справя (надявам се, засега)

# 500
  • гр.Пловдив
Има ли разлика между уголемен и омазнен черен дроб и омазнения вижда ли се на ехограф или за него се правят кръвни изследвания ? При запитване към док за уголемен не ми каза нищо,нито за диета ,а само,че не трябвало да е такъв No Mouth

# 501
  • София
Омазненият се вижда на ехограф. За омазнен ми изписаха лекарства, по-скоро добавки. За уголемен не знам какво се прави. Трябва да се консултираш с гасторентеролог, след като твоят ЛЛ не знае какво се прави в случая.

# 502
Здравейте. Бях с фолат 6, за един месец с две на ден го вдигнах на 20. После почнах да пия по едно на ден и ето,че още месец по- късно си е точно 20 ... Тоест цял месец го пия и не е мръднало грам . На какво може да се дължи ? Не ми изглежда нормално...

# 503
Нормално е, с по 1 просто поддържаш нивото. Отделен въпрос имаш ли пауза преди изследване.

# 504
Имам. Хематоложката ми каза да мина по едно,но не мърда, сега явно ще трябва пак по две да почна

# 505
Е, не пишеш за каква доза става въпрос. Simple Smile Така е невъзможно да се каже.

# 506
Една таблетка е 400мг

# 507
Малко е. Няма как с тази доза да се повишава нивото.

# 508
На някого вадили ли са му ретинирал мъдрец? За колко време се възстановява след операцията? Също и препоръка за София, ако имате такава.

# 509
Малко е. Няма как с тази доза да се повишава нивото.

Именно, и аз затова казах, че така се поддържа само постигнатото ниво, не може да качи.

Имам. Хематоложката ми каза да мина по едно,но не мърда, сега явно ще трябва пак по две да почна

Не знам какви са ти границите на фолиевата, може да е преценила, че е достатъчно качено.
Аз при дефицит на фолиева с резултат 6,8/10-42/ приемах 2 масеца по 2 таблетки Неофолик мета, после още месец по 1 таблетка и стигнах до 23

Общи условия

Активация на акаунт