Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
На някого вадили ли са му ретинирал мъдрец? За колко време се възстановява след операцията? Също и препоръка за София, ако имате такава.

На мен са ми вадили един, на мъжа ми - четири.
При д-р Полихронов ги махнахме всичките. Ето го сайта му.
Нямаме забележки. Възстановяването е много индивидуално. Мен ме боля само първия ден, пих един "Aulin" и заспах. Като се събудих, вече бях OK. Натам не съм имала проблеми, но си спомням, че пазих мястото доста време - може би около 2-3 седмици. Но аз съм си такава, та не знам дали съм индикатор - пазя и се грижа до педантичност, ако така са ми казали, че трябва. Simple Smile

# 511
Здравейте отново. Вече успявам да менажирам симптомите, но понеже както миналата година се случи, разнообразието от симптоматики е огромно, търся и чета. Заради сърцебиене след всяко ядене и бързо усещане за ситост от по-малки порции; зачервяване на лицето; усещане за втрисане без измерена температура; стомашните смущения, и периодичните усещания за слабост и прималяване; гугъл намери състояние Синдром на активиране на мастоцитите. Какъв лекар трябва да посетя и какви изследвания се правят? Пак да кажа, че и миналата година минавах през абсолютно същото приключение, но сега по знам как да се справя (надявам се, засега)

Спринт блосъм,хормоните на щитовидната жлеза изследвала ли си. Аз имах същите симптоми само че пребледняваме плюс вдигане на кръвно,световъртеж ,гадене,главоболие и др. При мен се установи феохромацитом на надбъбречната жлеза. Не се плаши при теб може да не е това,но тъй като симптомите са във стомаха си мислиш че е за гастроентеролог. А може да е ендокринологичен проблема.

# 512
Здравейте, вчера моята госпожица се сдоби с обеци по случай празника, естествено по нейно желание. На втората дупка обаче мръдна и доста я заболя ухото. Тази сутрин видях че има и запекла кръв. Процедурата се извърши от лекар. В момента звъня и пиша, но още нямам отговор от него. Как мога да третирам мястото? Накапах леко риванол, тя не ми дава да пипна ухото, защото я боли…

# 513
Нормално е да има такива последствия. Колко е голямо детето? Ако позволи парче памук с риванол да го подържиш от двете страни на ухото (нещо като компрес) няколко пъти през деня.

# 514
Преди мнооого години Simple Smile когато на мен ми пробиха ушите като малка си спомням, че докторката ми каза всяка сутрин като стана на гладно да си наплюнча пръстите и да си мажа ушите. И дори след като зарасне всичко, ако някога имам проблем да правя така.

# 515
На 4 почти. Сложих риванолче малко с мъка че се дърпа, даже накапах директно върху обицата за да съм сигурна че е стигнало до дупката. Поне вече я боли само при допир, че вчера я болеше на моменти без допир. Дано заздравее по-бързо. Благодаря за съветите! Свързах се и с лекаря, каза да промивам с физ. разтвор като има засъхнало кръв и да мажа с гелчето, което ми даде. Било нормално и да не се притеснявам…

# 516
Кислородна вода също става, ако счетете че има нужда от повече почистване а не само измиването с физиологичния разтвор. Тя поне не щипе и пари както спирт и подобни и дори за малко дете няма да е неприятна.
Скрит текст:
Вкъщи ми е станало навик да държа кислородна вода в малко шишенце с пулверизатор, много ми е лесна за прилагане така върху някое малко порязване или нещо от сорта. А и по този начин не я отварям всеки път като ми трябва да приложа и е по-стабилна с времето.

# 517
Влизам с молба за съвет. Мъча се да накарам мъжа ми да посети дерматолог, засега безуспешно.
През студените месеци предимно, му се появява зачервяване и белене на кожата на лицето между веждите, по бузите. Маже се с овлажняващ крем и уж минава.
Напоследък обаче, местата започват все по-ярко да червенеят - между веждите, бузи, брадичка. Маже с някакъв крем (немедицински), но чета, че може да е розацея, а това хич не изглежда да е безобидно заболяване.
Някой запознат ли е с розацеята ? Изведнъж ли се появява, или постепенно ?

# 518
Себорея е според мен.

# 519
Как да потисна/преборя херпеса? Дори при лека настинка, без температура (само болки в гърлотонза 1-2 дни и лека хрема), в комбинация с притеснение и веднага ми излиза стресница на входа на едната ноздра. Преди започваше от горнта устна и продължаваше навътре в носа.
В четвъртък болки в гърлото, в събота се притесних заради това, че гъбичките не са излекувани и днес се събудих с украшение.

# 520
Взимай лизин дълго време. Аминокиселина е, продава се като добавка.
За проблема с лицето и веждите дерматолог изписа серията на биотрейд себомакс, скъпа е, маже се, крем, шампоан. Помага доста.

# 521
Тъкмо взех крема. Докато запишем час за дерматолог.

# 522
Как да потисна/преборя херпеса? Дори при лека настинка, без температура (само болки в гърлотонза 1-2 дни и лека хрема), в комбинация с притеснение и веднага ми излиза стресница на входа на едната ноздра. Преди започваше от горнта устна и продължаваше навътре в носа.
В четвъртък болки в гърлото, в събота се притесних заради това, че гъбичките не са излекувани и днес се събудих с украшение.
Обикновено е от спаднал общ имунитет да се проявява така често, та евентуално в тази насока нещо. Липси на витамини и минерали ако има да се попълнят, не знам имуностимулатори някакви дали са уместни, поне аз не бих вземала без мнение от лекар че на днешно време все по-често се срещат автоимунни проблеми.
Една позната се кълнеше в бирената мая че помогнала много, нея също често я виждах с херпеси по устните до някое време. Но явно при нея просто това е липсвало, лекар я беше насочил да взема и действително помогнало.

# 523
За рецидивиращи херпеси се пият антивирусни препарати от рода на Ацикловир и Валтрекс по схема.
Иди на кожен лекар да ти изпише такава, за да не ти се появява при всяка стресова ситуация. Има и специални хранителни добавки (Лизин), които се приемат с тази цел.
То е ясно, че веднъж да си заразена с Херпес симплекс (независимо дали е I или II), той си остава в организма и няма как да се махне никога. Въпросът е да се ограничат проявите.
Аз самата също имам, но на едно друго място, излиза ми главно при много натрупан стрес + МЦ. Обаче като почна да си пия лекарствата, поне не ми излиза по 1-2-3 години.

# 524
На някого вадили ли са му ретинирал мъдрец? За колко време се възстановява след операцията? Също и препоръка за София, ако имате такава.
Да споделя и аз.
ММ посети д-р Павлов от ЕО-Дент преди повече от 5г.. Ретенирал мъдрец му маха, за около 20 мин. приключи всичко. Изпи един Аулин още в колата и бяхме приготвили леден компрес дакато се приберем вкъщи. Нямаше никаква болка или оток. След семица му махна конците, брилянтна работа. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт