С какво ви дразнят снахите?

• 22 741
  • 268
  •   4
Отговори
# 255
  • София
Ако някоя баба (или друг близък роднина) на детето ми каже "котката изчезна и дано да не се върне", това е една от много малкото причини да държа детето ми далече от такъв човек.
В момента се изказвам изключително сдържано.

# 256
К.А.Г., това за котката е направо стряскащо. Дано се опитваш да провокираш.

# 257
  • София
К.А.Г., това за котката е направо стряскащо. Дано се опитваш да провокираш.
И аз на това се надявам.

# 258
Това е една от ония свекърви, дето всички и всичко им е криво и гледат все да захапят, за да изпъкнат, но тук вече сякаш надмина и себе си...

# 259
Потресена съм от изказването за кучето и котката от въпросната госпожа! И това е учител, който възпитава децата ни!!!
Ако ти /няма как на вие/, не можеш да изпиташ емпатия към тези чисти душевно същества, нищо човешко няма в теб и не го търси от другите! Мръсните лапички са най-малкия ти проблем! Това поне се почиства за минутка! Да си пожелаеш котката да не се върне! Изобщо ли не ти пука дали е на студено или гладна или страда??? Знаеш ли, всичко се връща! Няма смисъл...

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 20:55 от Irene Alis

# 260
  • Mediterraneo
Не е провокация, това е просто К.А.Г.

# 261
Вярно. НЕ е провокация. Аз не обичам куче и котка ВЪТРЕ. Това не пречи да храня нашите, когато стопанката им ( внучката) и другите стопани ги няма у дома. Но навън. Имат си място на двора.  А котката си беше улична котка,  приютена от внучката за известно време и тя си е изчезнала някъде пак из улиците. Изобщо не я мисля.

# 262
  • София
Както и да се опитваш да замазваш....
Всеки има право да не харесва животни. Както и да не ги иска в дома си, разбира се. Но между това да не харесваш животни и да искаш изчезнало животно да не се връща... Може да е блъснато от кола, да е отровено, някой изверг да го е хванал, но важното е да не ти се пречка.
Не съм вярваща или релиозна, всъщност съм изключително против религиите, но понякога в тях има мисли и принципи, с които съм съгласна. Например наскоро чух мисъл на някакъв ислямски духовник. Нямам представа негова ли е, в някоя от техните книги ли е... Цитирам по памет:
"Ако някога отидеш в нечий дом и видиш мръсотия по мебелите, то повече не стъпвай в този дом. Не стъпвай там не защото домът е мръсен, а защото сърцето ти е мръсно".
Та така.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 11:35 от milenaka

# 263
Изобщо не се и опитвам да се оправдавам. Не обичам котки и кучета вътре, и това е. Както и да ме убеждавате с какво "мръсно сърце" съм и колко това не е угодно Богу, няма да промените мнението ми.
Аз не ги тровя, нито ги мачкам с кола, за да се чувствам виновна.
Важно е отношенията ми към хората какво е. А тук в тези теми гледам, че има много " чисти сърца" с "огромна любов" към свекърви, зълви и етърви. В техните домове кучетата и котките могат да влизат, но свекърви и друга родА не могат. Това е много "похвално и любов към ближния".  
Слагам край на дискусията. Вие си продължавайте да ме линчувате.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 16:33 от К.А.Г.

# 264
К.А.Г., не осъзнаваш ли разликата? Не обичаш животни вкъщи, добре. Искаш котката на внучка ти да не се върне. Това е различно, говори за жестокост. Момичето не страда ли за изгубеното коте?

# 265
Малко неща може да ме оставят без думи , ама …

# 266
  • София
К.А.Г., не осъзнаваш ли разликата? Не обичаш животни вкъщи, добре. Искаш котката на внучка ти да не се върне. Това е различно, говори за жестокост. Момичето не страда ли за изгубеното коте?
В момента се опитваш да обясняваш цветовете на слепец. Не мисля, че има надежда да те разбере.

Едно животно учи на доброта, за разлика от човека с "мръсно" сърце.

# 267
Хайде, стига сте нападали  КАГ  Аман от куче- и котколюбителки.

# 268
Тук не става въпрос за нападение и кой какъв любител е. Става въпрос за жестокост. Как може да се радваш, че животно се е изгубило и да не помислиш, че внучето ти може да сграда от това.
Hellaster, и ти ли провокираш?

Общи условия

Активация на акаунт