С какво ви дразнят снахите?

• 25 282
  • 305
  •   4
Отговори
# 300
  • София
Права си Simple Smile

# 301
  • София
Аз съм живяла и се надявам, никога, никога да не се връща. И децата ми, никога да не живеят, както ние навремето.
О, добре си живееха, особено в провинцията. Те колеха, те бесеха.
Раздаваха на познати ел. уреди от "търговията", земя за "ранчо", уреждаха на работа.
А по темата в коя тема да пишем, аз съм малко като жабата от вица. И снаха и свекърва съм 🤣

# 302
Повечето сме и снахи и свекърви. Ама трябва да сме над нещата за да сме добре и със снахите и със свекървите.

# 303
Аз като почти свекърва вече, не знам от какво да се оплача. Ааа, сетих се - синковеца чисти, простира и върши всякаква домакинска работа. В неговата си къща. Снахата само готви-доста вкусно - детето ми е надебеляло, иска да го умори, а той я гледа като принцеса. Лоша работа, лоша. JoyJoyJoy

# 304
  • София /Абсурдистан
Никога не съм позволявала някой да ми се намесва в живота, съответно и аз не се намесвам в чуждият. Да правят каквото искат, аз мнения не давам. Мисля, че това е разковничето.  Никога и детето ми не е гледано от друг - аз родих две седмици след като навърших 20 и родителите и от двете страни бяха малко над 40 г, та си работеха и нямаха време за внуци. Стоя на страни и всеки да си гледа живота. Ако ме помолят за помощ, насреща съм. Иначе непоискани самоинициативи нямам. Не мисля да тормозя бъдещата снахичка и очаквам същото насреща. Нали и тя е дете на някоя като мен. Изобщо аз съм за мирът и ненасилието във всичките му форми.

# 305
Преди седмица гледах по една телевизия възпроизвеждане на ритуал по посрещане на булката. Уми ръцете на свекъра, приведе гръб пред свекървата. Викам си ееееееееех, тамън станах севкърва и традициите се промениха Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Иначе сериозно - всеки да си реди живота както намери за добре. Аз обаче споделям мнение. Че защо сме семейство, ако не посочваме неща, които не намираме за правилни. Обаче нито държа да ми следват съветите, нито се сърдя ако не ги следват. До сега практиката е показала, че колокото пъти съм се обадила - все права съм била. Не съм съгласна, че трябва да започват като нас навремето от нулата. Поне самостоятелен покрив над главата ако може - нека да си имат.Нататък как ще градят - въпрос на възпитание и разбирания.

Общи условия

Активация на акаунт