С какво ви дразнят снахите?

• 28 776
  • 435
  •   5
Отговори
# 345
  • Далечният изток
Не мога да разбера защо непрекъснато говориш неопределено в множествено число и към кого точно в този форум се обръщаш? Познаваш хората, знаеш, че някой им е дал жилище и им дава пари?
Ама говори за себе си, пиши че ти си дала, каквото там си дала на сина си, което обаче не означава, че всички сме седнали, кръстим си кълките и ръцете и чакаме свекървите си да ни дадат къщи и пари. Айде малко по-сериозно, ако обичаш!

# 346
А откъде реши, че щом на някого са дали пари и жилище непременно кръсти кълки и ръце и чака. Аз съм доволна, че не сме стартирали от нулата. Купили сме си и наше жилище, което така и не сме ползвали. И за децата има. Но те са по-света, живеят по други стандарти и въобще нямат нужда от нашата помощ. Ако имат с кеф ще ударим рамо.

# 347
  • Далечният изток
Нищо не съм решила. Чета и коментирам.

# 348
Разбира се, че към свекървата има различни чувства от тези към майката. Няма как да е друго. Важното е да има взаимно уважение и разбиране. Ако с годините се появи и чувство на привързаност още по-добре. Няма как да очаквам снаха ми да ме обича и жали като майка си.

# 349
Точно. И никой не очаква свекървата, да обича снаха си, колкото детето си. И това, е съвсем нормално. Взаимно уважение и ненамеса в личния живот е предостатъчно.

# 350
  • София /Абсурдистан
Какви доходи трябва да имаш, за да даваш жилища и пари на децата си, за София например? Какво се работи или какъв бизнес? И с какво живееш тогава, ако всичко даваш? /Нямам предвид мутренските бизнеси, там е ясно/.

# 351
  • Далечният изток
И аз това питах вчера, защото освен всичко друго госпожата писа, че е напуснала работа, но въпреки това дава имоти, дава пари, пълни им тенджерите и тавите, но явно въпросът е бил неудобен и ме изтриха.
Междувременно някоя друга ми отговори да не броя чуждите пари и че не ме интересува....

# 352
Ами от раждането на едно дете, докато навърши 15-16 години спокойно се събират пари за жилище, когато ти помагат и когато са ти дали и на тебе жилище, като дадат от двете страни, още по-лесно.Сега ние като помагаме, те ако не могат да съберат съвсем спокойно за жилище на детето си, трябва да са най-големите некадърници и неудачници.

# 353
  • Пловдив
Ами от раждането на едно дете, докато навърши 15-16 години спокойно се събират пари за жилище, когато ти помагат и когато са ти дали и на тебе жилище, като дадат от двете страни, още по-лесно.Сега ние като помагаме, те ако не могат да съберат съвсем спокойно за жилище на детето си, трябва да са най-големите некадърници и неудачници.
Ще припадна от смях. Явно нямаш идея колко пари са например частните уроци в 7 клас. После за кандидатстване след гимназия също са ЦИФРИ. Моите деца и за чужд езици ходят на уроци. И да речем един спорт за красота и тонус.

# 354
Имам представа, плащала съм, редовни студенти също съм издържала, сега на внучето плащам заниманията. В София нали вземате по 5-10 000 минимум  трябва да не ви са проблем, да му мислим ние с минималните.

# 355
  • Далечният изток
Е как минимални?! Ти не работиш, и МРЗ нямаш.

# 356
  • Пловдив
Имам представа, плащала съм, редовни студенти също съм издържала, сега на внучето плащам заниманията. В София нали вземате по 5-10 000 минимум  трябва да не ви са проблем, да му мислим ние с минималните.
С дебели букви за мен пише ПЛОВДИВ.

# 357
Янтре, софиянка те направиха. В София никой не работи на минимална, да, само лордове се разхождат Simple Smile

# 358
Само не мога да разбера защо от раждането на сина ми трябва да събирам, за да му осигуря жилище. Смятам, че задачата ми е да му осигуря най-доброто според възможностите ми образование, спортни и развлекателни дейности, почивки, храна и дом. Изобщо да му осигуря възможно най-добрия старт в живота. Купуването на жилище си е негова задача и грижа, както може, когато може и ако може. Да, един ден ще наследи каквото имам, но по никакъв начин не се чувствам задължена да му осигурявам жилище и средства, след като приключи висшето си образование и стъпи на пазара на труда. Даже точно обратното, чакам с нетърпение момента, в който вече няма да е финансово и физически зависим от мен и аз ще мога да разполагам със себе си, както намеря за добре. Включително да прекратя трудовата си дейност доста преди времето ми за пенсиониране.

А внуче, ако имам - ще го водя по почивки и ваканции, ако ми го дават. Ама да му плащам уроци и занимания и да го гледам всекидневно, няма да стане. Ние в нашата фамилия не правим така (както казва прабабата на сина ми).

# 359
Когато нямам домашни ангажименти работя.
Ами като чета форума всички са супер търсени и незаменими специалисти и работят за пет цифрени заплати.

Общи условия

Активация на акаунт