С какво ви дразнят снахите?

• 28 758
  • 433
  •   2
Отговори
# 420
Моите родители каквото са могли, са ми дали. Имоти не са могли, ама и не съм ламтяла. Имаме една къща, която ще остане на нас със сестра ми. За щастие и двете не седим да чакаме да умрат, та да я наследим – че и такива случаи има, на „граждани софиянци“.

Пък ние, селяните, си купихме и сега имаме да даваме на банката до пенсия. И доста леко си живеем с мъжа ми, знаейки, че нашият имот, за да стане наш, си зависи само от нас – не от други рода и наследници, с които да делим.

# 421
Скрит текст:
Bubolina73, явно на теб някой ти е дал апартаменти, чудесно, но има хора които не са имали тази възможност или пък са строили и купували къщи в някое село и сега стоят празни, а децата им плащат наем.
Нито гези родители са по-малко обичащи децата си от теб нито децата им са по-малко успели от твоите.
Ние имаме апартамент в България, който стои празен, плюс две къщи на село, плюс имот в наследство в София, от който се отказах, просто защото не мога да живея и поддържам толкова жилища.
И в крайна сметка си плащаме наем там, където искаме да живеем. Сами сме си работодатели, зависим си от нас горе-долу. Ако си купим нещо там, ще бъде с кредит, моите родители отдавна са покойници, на мъжа ми са вече възрастни.
Познавам и жена, с огромна къща, направена от-до в Красна поляна, София, на хубаво място, и двамата и сина в чужбина, тя си кукува в къщата сама.
Така че, да, имотите улесняват, но могат и да стоят празни.
И е грозно да се натяква към хората, които нямат
Пък селяни, граждани....
Тук в темата никой няма да ти каже "браво", а няма и нужда от това
Дано децата ти, внуците ти да го кажат и да са ти благодарни.

Никой нищо не натяква на тези, които нямат. Те са тези, които се бият в гърдите и скачат на всеки, който не е започнал от нулата. Да вземем да върнем каквото са ни дали, че да се да не се чувстват засегнати ли?

# 422
Много ви дразни, когато някой се справя сам, но не разбирам защо. Явно е голям грях, да не искаш да си зависим от родата.

# 423
И кой е казал, че зависим от родата? Може би ви се иска да е така, но малко сте в грешка Simple Smile

# 424
  • Далечният изток
Не, те тук полярните мнения са кое е повече за гордост - това, че си дал или това, че сам постигаш.
Да си достатъчно Оправен и да си постигаш целите без да зависиш от друг, за мен си е достатъчен повод да се гордея със себе си, други се бият в гърдите, че свекърва им навремето им е дала и те сега дават на снаха си. Ами... различен манталитет просто.

# 425
Между черното и бялото цяла палитра цветове има - жалко е, че светът ви е черно-бял.

# 426
Нямаме нужда и от съжаление.

# 427
  • Другата България
Те свекървите, ако искаха да се месят и доминират, щяха да държат младите до тях, нямаше да им връчват ключовете на отделно жилище.

Joy
Добра смешка.
И смешка, и страшка.
Като гледам потребителите и тук, и в темата за свекървите едни и същи.
Всеки се дразни от нещо или някой, но в повечето случаи това няма общо според мен с другото - кой на кого какво дал или какво взел. Ако една свекърва иска и си вре носа там, където не ѝ е мястото, ще го направи независимо дали е дала. До манталитет си е.
Има и такива, които дават, за да получават, и това е така.

# 428
То не случайно, първият въпрос към някоя оплакваща се снаха е чий е апартаментът/къщата. Отговорите са показателни.

# 429
Сега разбрах от какво ги било страх самостоятелните и оправите.
Напротив, аз съм помагала да се гледа баба ми на легло, още като бях ученичка. После две години съм гледала майка ми, после още шест дядо ми.
Работила съм и като caregiver,
Дали ме е страх сега да помогна на свекърите си, ако имат нужда? Ни най-малко.
Даже напротив, това че съм се справяла сама, ще ми бъде само от полза.
И наистина не виждам какво е това противопоставяне.
Взелите да се радват и да са благодарни, далите да са удовлетворени, справилите се сами да са горди със себе си и всички да живеят в мир, съгласие и доволство.
А дано, ама надали....

# 430
  • Другата България
Под “чии е апартаментът/къщата“ обикновено се визира дали е закупен от мъжа преди брака, или след него от двамата.

# 431
Те свекървите, ако искаха да се месят и доминират, щяха да държат младите до тях, нямаше да им връчват ключовете на отделно жилище.

Joy
Добра смешка.
И смешка, и страшка.
Като гледам потребителите и тук, и в темата за свекървите едни и същи.
Всеки се дразни от нещо или някой, но в повечето случаи това няма общо според мен с другото - кой на кого какво дал или какво взел. Ако една свекърва иска и си вре носа там, където не ѝ е мястото, ще го направи независимо дали е дала. До манталитет си е.
Има и такива, които дават, за да получават, и това е така.

Много ясно. Моята свекърва дойде в дома ни, в който една кърфица не е дала, но това не ѝ пречеше да направи нещата, които направи. Представи си, ако беше дала.

# 432
  • Другата България
Нина, за твоята свекърва достатъчно четох в съседната тема.
А и не само аз. А и не от един профил.
Тази е “С какво ви дразнят снахите“.

# 433
Както всички пишеха в другата тема, сега дискусията се премести тук. Явно двете теми са неразделни, две половинки на едно цяло Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт