С какво ви дразнят снахите?

• 28 921
  • 438
  •   7
Отговори
# 390
  • София
И приемането на помощ също трябва да бъде напълно доброволно.
Пиша това, защото когато аз отказах помощ, се оказах много черна.
Отделно съм била свидетел как се опитват да "кешират" помощ – "ние ти/ви дадохме..., сега плащайте с...".  Не с тези думи, разбира се, но смисълът е този.
Користна и безкористна помощ.

# 391
И приемането на помощ също трябва да бъде напълно доброволно.
Пиша това, защото когато аз отказах помощ, се оказах много черна.
Отделно съм била свидетел как се опитват да "кешират" помощ – "ние ти/ви дадохме..., сега плащайте с...".  Не с тези думи, разбира се, но смисълът е този.

Точно поради натрапена помощ, която отказах бях лошата и неблагодарната.

# 392
Цитирам : "Да ти имат доверие, че се справяш, да те „пуснат“ да пораснеш – и въпреки това да са винаги там, ако имаш нужда. Но преди всичко да са те научили да се справяш и без тях".

За мен това е много, много важно. Към това се стремя в нашите "семейни" отношения- да усещаш , че има на кой да се опреш в труден момент. А животът поднася много, много трудни моменти. Усетила съм го на свой гръб и то жестоко.

# 393
  • There I was on a July morning
Аз съм за самостоятелността на отделните индивиди и семействата във всичките и аспекти. Но има много условности и други фактори, които оказват влияние.
Тук във форума, редовно се хвалят, колко са самостоятелни и независими от родителите си, купили са си сами жилище на 20+ години и сами са си отгледали децата. Но в реалния живот изобщо не е така. Много младежи /сингъл или семейства/ живеят в жилища осигурени от родителите им, или им е даден етаж от къща на шпакловка и замазка, който са довършили. То няма и как на 20 години да си спестил за жилище или да плащаш за квартира, ако още учиш. Често баби и дядовци взимат деца от детската градина или училище, колеги излизат отпуска някой и друг ден да гледат внучета или разказват, че през уикенда ще им оставят децата за гледане и се радват за това. Това са едни съвсем нормални семейни взаимоотношения, за мен другото не е - да не даваш детето на лошите свекъри или тъщи и тъстове и да маскираш проблемите във взаимоотношенията като "самостоятелност".

# 394
Тия самостоятелните имат непоносимост към хора, независимо какви им се падат, даже и непознати. Имам чувството, че и себе си не могат да понасят, какво остава за околните.
И на площадките са такива, сакън детето им да не играе с другите деца, или те да се заприказват с някой, просто саможивници.

# 395
Тия самостоятелните имат непоносимост към хора, независимо какви им се падат, даже и непознати. Имам чувството, че и себе си не могат да понасят, какво остава за околните.
И на площадките са такива, сакън детето им да не играе с другите деца, или те да се заприказват с някой, просто саможивници.

Мисля, че има разлика между това да си самостоятелен човек и да си асоциален саможивник.

# 396
  • София
Никой не е роден самостоятелен и всички ние сме получили нещо от родителите си . В един момент обаче някои сме се откъснали, а и с това сме и освободили родителите си.

# 397
Никой не е роден самостоятелен и всички ние сме получили нещо от родителите си . В един момент обаче някои сме се откъснали, а и с това сме и освободили родителите си.
Разбира се, родителите ни са ни отгледали, изучили и научили на ценности – и това никак не е малко. Но дотам. След това идва нашият ред да поемем отговорност и да възпитаваме собствените си деца. Моите родители, например, живеят много добре откакто се изнесох  – карат си втора младост и искрено им се радвам. От време на време, когато с мъжа ми „изплискаме легена“, ги молим да погледат детето, за да излезем – и това е напълно достатъчно.

# 398
Аз едно не разбирам - от къде са тия пари за жилища? Родителите ми нямат наследствени имоти. Успяха да си купят с ипотека една гарсониера. От къде ще извадят пари, че да купят и на нас? Най-обикновени хора, чиновници.

# 399
Ми отговорът сама си си го дала - има хора с наследствени имоти, има хора, които не са били цял живот чиновници, както има хора които са работили в чужбина, във вредни производства ...

# 400
  • Далечният изток
То във форума ако не се похвалим колко сме имотни, къде другаде...

# 401
Аз едно не разбирам - от къде са тия пари за жилища? Родителите ми нямат наследствени имоти. Успяха да си купят с ипотека една гарсониера. От къде ще извадят пари, че да купят и на нас? Най-обикновени хора, чиновници.
Ако родителите ти бяха започнали съвместния си живот с два апартамента, нямаше да плащат лихви на ипотека, а щяха да имат готови пари да купят за вас, вие на децата си и т.н.
Ама така правим простите селяни, сложните граждани си напъждат децата да се оправят сами.

# 402
Ми не, някои искаме да се справяме сами и да научим дацата си да се справят сами. И всъщност е много сладко, да не зависиш от родители и близки.

# 403
  • София

Ще се откъснеш, ако си зрял и независим. Ако си мамино детенце, ще чакаш мама и тате да ти дундуркат семейството.
Но и има родители, които правят всички възможно да те държат вързан чрез подаръци. При тях откъсването е по-трудно.

# 404
По-добре е да зависиш от работодател и банка. И какво ще зависиш от родителите си?

Общи условия

Активация на акаунт