С какво ви дразнят снахите?

• 30 121
  • 462
  •   6
Отговори
# 450
  • Пловдив
2. Важна "подробност" при този модел е, че не винаги се мери резултат (квадратура, пари), а усилия - примерно 5 г. всичко изкарано се дава за едното дете, след това 5 г. за другото. За малкия свекърите пак даваха всичко, но вече нямаха същите възможности. Приемат го, защото мисленето им е "такъв ми бил късметът".
Ама да бе, за единия триетажна къща, защото са имали възможност, за другия - апартамент с една спалня, щото сега толкоз можем. Яко.

# 451
Янтра, това е доста често срещано. Малко като по комунистически - "от всекиму според възможностите, всекиму според потребностите."
Аз също имам такива познати. Първият син се жени млад, бързо му се раждат две деца и всички парични потоци вървят към него. Вторият се ожени късно (след 20 години) и вече няма нито потоци, нито голяма помощ, защото родителите вече са стари.

# 452
Това не е правилно, трябва да е по равно. Ама пък единия ако учи и го издържат, а другия не, вината си е негова, да е учил.

# 453
Ама да бе, за единия триетажна къща, защото са имали възможност, за другия - апартамент с една спалня, щото сега толкоз можем. Яко.
Чак така, не. Пак има някакви параметри. За единия е 3 етажа (+мазе и таван), но финансирано от двата рода. За другия е 2 ет., много кокетна, финансирано от единия род. Парцелите са почти равни (при малката къща даже е 5% по-голям).

# 454
  • Пловдив
Чак така, не. Пак има някакви параметри. За единия е 3 етажа (+мазе и таван), но финансирано от двата рода. За другия е 2 ет., много кокетна, финансирано от единия род. Парцелите са почти равни (при малката къща даже е 5% по-голям).
Един етаж са минимум ДВЕ спални повече. Ми ай.....

# 455
  • София /Абсурдистан
Ние, които нямаме наследство, какво да правим, вместване ли се във високите форумски стандарти? Когато няма кой да ти даде, впрягаш се сам.

# 456
Според мен,безнаследниците са по-мотивирани да добият нови придобивки,докато имащите от родителите си,просто си почиват на тази кълка.За какво да се напрягат,когато го получават наготово

# 457
Янтра,
за да съм по темата да допълня, че свекървата остана при снахата в малката къща:sweat_smile: (свекърът почина рано).
Не се интересувам как хората си делят собствеността, дори не давам оценка (+ или -). Все ми е тая.
Просто беше пример за голямото свекървенско даване на снахите и забравяне какво са взели самите те като снахи.

# 458
Аз се чудя защо темата ,,с какво ви дразнят снахите", се измести в посока ,,по-оправни ли са хората без наследство или не, и онези с наследство опъват ли кълки?"

# 459
Не е проблемът в наследството, проблемът е, че тия които ти го дават приживе, не те оставят да дишаш самостоятелно, какво остава за нещо друго. Родители, които са се залепили за децата си и деца, които разчитат на тях за всичко.

# 460
  • Най-красивата страна
Да наследиш имот не означава,че не трябва да правиш нищо.
Това е един много добър старт.И от там нататък някои надграждаме.

Разбира се има и хора на които един апартамент или етаж от къща им е достатъчен.Няма лошо.

Аз разбирам желанието на младите хора да живеят самостоятелно.
Някои теглят кредит ,изплащат жилище години наред.
Други предпочитат да плащат наем
Моите квартиранти например са избягали от триетажната къща на свекърите ,която даже не е на село,ами в хубав квартал на града.И живеят в моето жилище вече трета година.
Обаче не всички могат да си позволят да изплащат жилище,а има и такива ,които дори и наем не могат да плащат.И когато свекърите им осигурят някакво жилище ,те би трябвало да са благодарни за това.

# 461
И, какво включва благодарността?

# 462
Основното, което се пропуска е, че хората са различни. И за отношенията родители-деца няма общовалидни правила.
Който иска да се меси и контролира го прави и без да е дал. Който е дал от сърце и с разум нито иска благодарност, нито адекватна грижа. Имал желание - направил. "Връщането" на жеста го обезценява.
Както има получили и забравили, неполучили и грижовни.
Всеки има своите си причини и съответното поведение. Всеки може да говори само за себе си.
Скрит текст:
В моя случай помогнахме за купуване на жилище за да има сина собствен живот. Когато се завъртя постоянната приятелка - ходехме двете да обзавеждаме. Ние плащаме, защото е жилище на сина, тя избира защото се върти из апартамента. После момичето си пренесе багажа. От този момент нито веднъж не съм отишла в жилището без да се обадя, д съм поканена и без тях да ги няма. Въпреки, че имам ключ. На втория месец предложих да дадат ключ и на нейната майка, за да може да реагира при аварийна ситуация или когато те си пожелаят. Не очаквам и не искам да са ми благодарни. Искам да живеят спокойно и в разбирателство.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 10:29 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт