С какво ви дразнят снахите?

• 29 923
  • 458
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
2. Важна "подробност" при този модел е, че не винаги се мери резултат (квадратура, пари), а усилия - примерно 5 г. всичко изкарано се дава за едното дете, след това 5 г. за другото. За малкия свекърите пак даваха всичко, но вече нямаха същите възможности. Приемат го, защото мисленето им е "такъв ми бил късметът".
Ама да бе, за единия триетажна къща, защото са имали възможност, за другия - апартамент с една спалня, щото сега толкоз можем. Яко.

# 451
Янтра, това е доста често срещано. Малко като по комунистически - "от всекиму според възможностите, всекиму според потребностите."
Аз също имам такива познати. Първият син се жени млад, бързо му се раждат две деца и всички парични потоци вървят към него. Вторият се ожени късно (след 20 години) и вече няма нито потоци, нито голяма помощ, защото родителите вече са стари.

# 452
Това не е правилно, трябва да е по равно. Ама пък единия ако учи и го издържат, а другия не, вината си е негова, да е учил.

# 453
Ама да бе, за единия триетажна къща, защото са имали възможност, за другия - апартамент с една спалня, щото сега толкоз можем. Яко.
Чак така, не. Пак има някакви параметри. За единия е 3 етажа (+мазе и таван), но финансирано от двата рода. За другия е 2 ет., много кокетна, финансирано от единия род. Парцелите са почти равни (при малката къща даже е 5% по-голям).

# 454
  • Пловдив
Чак така, не. Пак има някакви параметри. За единия е 3 етажа (+мазе и таван), но финансирано от двата рода. За другия е 2 ет., много кокетна, финансирано от единия род. Парцелите са почти равни (при малката къща даже е 5% по-голям).
Един етаж са минимум ДВЕ спални повече. Ми ай.....

# 455
  • София /Абсурдистан
Ние, които нямаме наследство, какво да правим, вместване ли се във високите форумски стандарти? Когато няма кой да ти даде, впрягаш се сам.

# 456
Според мен,безнаследниците са по-мотивирани да добият нови придобивки,докато имащите от родителите си,просто си почиват на тази кълка.За какво да се напрягат,когато го получават наготово

# 457
Янтра,
за да съм по темата да допълня, че свекървата остана при снахата в малката къща:sweat_smile: (свекърът почина рано).
Не се интересувам как хората си делят собствеността, дори не давам оценка (+ или -). Все ми е тая.
Просто беше пример за голямото свекървенско даване на снахите и забравяне какво са взели самите те като снахи.

# 458
Аз се чудя защо темата ,,с какво ви дразнят снахите", се измести в посока ,,по-оправни ли са хората без наследство или не, и онези с наследство опъват ли кълки?"

Общи условия

Активация на акаунт