12.клас - големите вълнения

• 72 585
  • 915
  •   1
Отговори
# 150
И аз мисля, че тази година ще са 50/50, като това може би ще го използват, за да намалят чужденците. Дано децата имат късмет с приема и с намирането на квартира/общежитие, че от това тръпки ме побиват.

# 151
  • София
Успех пожелавам! Мина ли им груповата част?

# 152
  • тук-там
А какво представлява груповата част?
ЧБМ - бъдете румени и засмени!

# 153
  • София
По-горе писах за груповата част.

# 154
Не, Prizma, още не е започнала. Тези дни трябва да се разбере какво трябва да правят и с кого.

# 155
  • София
Успех на всички кандидатстващи в Делфт!

Ето малко инфо и от мен, надявам се да ви е полезно. В случай, че не е, просто игнорирайте:

Предходните две години кандидатите за CSE в Делфт са били над 2000. От приетите към 25% са холандци, останалите са интернешънъли. Вероятно затова въвеждат квотите тази година.
За тази година се спрягат над 2500 /някой беше сметнал към 500 сформирани отбора за груповата задача по 5 участника във всеки/.
Доколкото разбирам тазгодишната групова задача ще е организирана по съвсем различен начин от миналогодишната. Тази година отборите ще се събират онлайн в определен ден и часови слот и ще решават някаква групова задача /тип пъзел или нещо подобно/, но да не ви подвеждам.

Относно класирането - имайте предвид, че прроцеса по изпращане на оферти продължава докъм средата на август /на принципа на мястото на отказалите оферта се канят следващите по ранкинг/.
За миналата година /2022/, към средата на август, са отправени приблизително следните последни оферти:

CSE Делфт - 750-ти по ранк /за 2021-ва са стигнали дори до ранк над 800/
CSE ТУ Айндховен - 710-ти по ранк
Aerospace Eng Делфт - 540-ти по ранк

Надявам се да съм била полезна и Успех с кандидатстването!

# 156
  • София
Призма и романтично момиче, много Ви благодаря за информацията!
Де късмет тука наборите - близо пет са някъде май обявилите се в темата, да се паднат да сглобяват пъзела заедно Smiley То голямо тото тази групова част, с кой ще се паднеш, от коя част на света, ще се разберете ли и по каква тема, а и по кое време, ама да свикват да работят като екип в глобалното село. Щура работа е.
ЧБМ, здрави и засмени да сме целокупно с абитуриентите! Утре чакам набора от Пампорово, да са позаредили на чист въздух и покарали ски.

# 157
  • София
Моите големи деца нямаха половинки на баловете си, както и наборът сега. При големите не беше драма - отидоха с коли до ресторанта и нямаше колона от двойки, както е традицията в Ловеч.

# 158
  • София
За протокола - нямаме кавалер за бала. Но на интервюто вчера за Аванс, Бреда - много притеснена, ама забелязала италианеца Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега сме в екшъна за квартирите, пожелайте ни късмет Simple Smile

# 159
  • София
Без кавалер, мисля всички ще са без. Нямам идея дали училището забранява или в класа така са се разбрали.

# 160
Наборката беше на изпит за сертификат Кембридж вчера. Добре мина.Май на това поколение изпитите на език са им по лесни. В УНСС на предварителните изкара повече на английски, отколкото на български език.И то при положение, че не е от езикова гимназия, а от такава с изкуство.Знае ли някой за колко време излизат резултатите?Казали са ни 17 април, но все се надявам да има вариант да го знаем по-рано резултата.Изпитът е на хартия, не на компютър.

# 161
  • тук-там
Знам, че е коментирано, но не си спомням кога - бихте ли споделили инфо за приравняване на точките към оценки за ДЗИ по БЕЛ

# 162
  • София
А мен по нощите ме осени идеята да ставам студентка на дърти години заедно с детето. 😂
Може ли някой да сподели как с гимназиална диплома от миналия век Wink се кандидатства в СУ. Интересува ме конкретно Немска филология. И трябва ли да се полага изпит по език, при полижение, че съм държала навремето държавен изпит по Немски в УНСС?

# 163
  • Sofia
Skiorche, искаш филология ли точно (бакалавър 4 години)? В момента карам магистратура с немски език, а от 2019 насам преминах през още една магистратура и една СДК, т.е. скорошно взаимодействие с университет, 20 години след последното. Пиши ми на лични, ако искаш.

# 164
  • тук-там
Скиорче, а имаш ли идея за след фиологията? Или мотивите ти са други?

Общи условия

Активация на акаунт