12.клас - големите вълнения

• 72 591
  • 915
  •   1
Отговори
# 180
Тя Скиорче го каза - като минеш с поне едно дете през 1-7 клас, рязко ти се приисква да отлепиш дъното.
Аз съм с допълнителна педагогика към основната широка магистърска диплома, която ми позволява да сменя позицията си във всеки един момент, стига да е свързана с класическа музика. Практически(благодарение на пандемията) на 48 започнах нещо съвсем ново, което доста ми харесва. Всичко учено ми е от полза, плюс това активно надграждам.

# 181
  • София
Eй, много интересна тема отворихте, браво на всички зрели студенКи. И аз съм се замисляла за допълнително образование, към правото наистина върви икономика или някоя магистратура по ЕП, обаче ми се иска нещо коренно различно, по скоро практически неща, които всъщност са по скоро бакалавър или полувисше - парамедик, че медицина към 50 е много нереалистично. Или пък някоя философия или история на изкуството за кеф. Ще ми се да се науча на агрономство също. Или да шия, да конструирам мебели и всякакви подобни, а и да рзбирам от електричество, ама някъде на курс. Или пък някое дигитално или софтуерно в СофтУни. Само за НАТФИЗ не мисля- Въобще наближаващия юбилей яко ме кара към преосмисляне къде съм, що съм, какво да направя през излитащото време, как да съм по пълноценна, кой ли скрит таланта да развия, пък не знам за него Laughing....Абе почна надбягването с времето.
Наборът днес ме запита кога ще купуваМе костюм и то защото вече другите започнали Laughing Отбор  за колекивната задача бая пъстър се очертава -китайци, литовка, румънец, българин - и всички в котлето за нидерландските школа. Поне ще е интересно как ще действат, явно на холандците им е важна способността за екипна работа.

# 182
  • Cobrs
Ей, bora, като че ли аз съм го писала! Даже за агрономството бях се поровила дали трябва да се явявам на изпит по биология. 🙂 Защото да произвеждам вино звучи къде къде по-приятно от седенето на бюро и взирането в монитора. Или работата в някоя голяма парижка галерия. Наборката е на колективна задача в сряда. Стискам палци на всички набори!

# 183
При нас колективната задача е днес Simple Smile. Успех и от мен!

# 184
Успех на деца и майки!!!
   Аз искам да е топло и слънчево.Такава апатия ме натиска с тия дъждове, мъгли и тъпо време.....

# 185
  • София
Успех на децата, стискаме палци!

# 186
  • тук-там
Успех и късмет на децата!
Само аз ли съм ок с това, което правя? С кеф ходя на работа Simple Smile

# 187
  • София
Моето току що приключи. Един от отбора не е влязъл, с останалите са работили добре. Каза, че е доволен, но той така или иначе е доволен от всичко. 😂

# 188
Слънчева, при отбора на наборката се бяха обозначили тя и още трима, а един не се беше отбелязъл в групата, та очаквам днес да работят 4 човека, а не 5. Явно има такива, които след като мине изпита се отказват. 

# 189
  • София
Бяха се отбелязали всички, но един от младежите не се е появил, въпреки това.

# 190
Успех на децата!!!
Я, колко много студентки се оказахме тук. Аз моето учителство, го записах за всеки случай. В малкия град трудно се нямира работа и ако нещо стане с моята, искам някакъв вариант да имам. Но и като гледам всички завършили скоро време и практикуващи учители, лошо ми става за децата. То добре, че вече много, много българчета не остават да учат в този град, защото... Аз моето нещо съм си го намерила - винаги съм искала да бъда хотелиерка, много ме влече. Та пишете, че мечтата ми е осъществена и в свободното време ходя на работа 😆. Засега не искам да се махам, защото се справям и с двете, а всеки допълнителен доход с тези две деца, си е добре дошъл. Като пораснат още и се устроят, станат самостоятелни може и да си остана само с къщата за гости. Ех мечти... Не, че не си харесвам работата, но това връзване цял ден на бюро ме побърква. Спокойно мога да си я върша и от вкъщи тази дейност. Има дни, когато е много натоварено, но има и такива, в които само кибича.

# 191
Наборката е утре в Делфт на разкриване на мистерията. От вчера се чуди точно какво ще е? Но ми твърди, че това нямало значение за ранкинг номера, а само изпита е важен. Знаете ли дали е така?

И аз на стари години записах втора магистратура за учител в начален етап, за да работя на вилата , по селата ако реша да се откажа от градския живот, когато децата напуснат гнездото. То пък взе че ми хареса и записах и учител по математика и информатика. Малко се изплезих с 4 години учене  с тези магистратури, но в момента съм на финала.  Та добре сте решили и вие учители да ставате. Сега съм решила докато съм без деца един чужд език да подхвана.

# 192
  • София
При нас в събота започва сагата с Айндховен - изпита, а не помня кога ще бъде колективната им задача и имаше ли такава всъщност... 🤔

# 193
Elitsa_b - така е . От тази година груповата работа не е част от оценката. Слънце, за Айндховен няма групова работа (поне това е моята информация).

# 194
При нас в събота започва сагата с Айндховен - изпита, а не помня кога ще бъде колективната им задача и имаше ли такава всъщност... 🤔
Моят има три теста на 18 март.

Общи условия

Активация на акаунт