12.клас - големите вълнения

• 72 626
  • 915
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofiа
Нареждам се в групата майки с кандидати за ТУ с първи пробен в събота.
Допреди дни беше много наперен и тотално убеден, че отива в събота, забива топ резутат и приключва с кандидат- студентската кампания.
Преди малко се прибра с поглед на "пребозало теле" и тотално отчаян от възможността в събота да приключи и тази вечер се чудя как да водя мотивационен разговор в стил "нищо не е свършило, преди да свърши" с елементи на "аз, казах ли ти" Rolling Eyes
Ама на 3та чаша вино много ми идва дар слово😃
Браво на инженерката на bibi и всички бъдещи холандчета! Стискам палци намирането на квартири за бъдещите студенти да е по-лесно от кандидатстването!

# 301
  • В светлината на слънцето
Браво на всички деца за постигнатите успехи! Все така и напред! Heart

# 302
bibi, поздравления за успехите на дъщеря ти! Възхищавам се на такива умни и амбициозни деца.
Valery, с теб съм в събота, и моят ще ходи. Той не е толкова ентусиазиран и никога не е бил. Все се подценява, а и като си го звам, задължително ще допусне някоя от елементарните аритметични грешки, които объркват крайния резултат. Винаги го правя, я пренесе +, вместо -, я сметне 3+2=6. Такива са му неговите и той си ги знае, но много бържа винаги и така. Каквото стане. Доста му е криво, че изпуска последната вила с класа, организирали са я да е днес вечерта. Но пък ще се върне за дискотеката в събота, та няма и да го видя тази седмица. Само 2 предварителни записахме, не иска третия. Негова работа, да си носи последствията от решенията.

# 303
БелиндОООООО, да не съм те чула повече да мъцнеш!!!!!
  Ай, че мъ идоса!
  Браво, поздравления за всички успехи на дечицата!!! Браво! Радвам се много за тях!
  СТискам палци на предварителните утре!!!
  Ние сме между 10 и 12.04.

# 304
  • София
Малко ноу хау от Нидерландската тема за бъдещите студенти там.
Извадете си бележка за доходите за 2021 и 2022 от работодател и от НАП със зелен печат.
После ги преведете при заклет преводач. Някои агенции искат гаранти при наемане на квартира и това ще сме ние - родителите естествено. С тези документи доказваме надеждност и платежоспособност. Аз днес извадих в НАП - стана за 10 мин. Сега ще сръчкам и мъжа ми.
Уплътних ходенето с двете девойки под мишница да си извадят ПИК-ове. (нямам идея за какво могат да послужат към момента, но да има. Може би за проверка на здравни права например).
Също така смятам да извадя пълномощни от децата към единия родител. Не мога да предвидя какво точно може да се случи, но може да се окажат полезни и да им спестя някое екстремно връщане в България.
За ЕЗОК картите е ясно. Ще проверя има ли опция за доп. медицинска застраховка за по-дълъг престой - докато намерят личен лекар там например.
Белинда, само го обиждаш набора безпричинно ! Blue Heart
Успех на пробните за ТУ в събота ! (за протокола: Там може ли да се кандидатства с резултат от ДЗИ по математика, че ако не намерим квартири, може и моята да остане тук? Не, че тя е мислила за план Ц)

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 17:34 от bibi

# 305
  • Deutschland/HE
Bibi, ПИК от НАП е необходим, за да си подадат декл. 7 за здравните осигуровки. Те до 30.06 са ученици и ги осигурява държавата, а след това до започване на учебната година сами трябва да си внасят здравните и за това е необходима тази декларация. Тя трябва да се подаде до 25.08 и до тогава се плащат здравните за м. юли.
Успех на децата утре!

# 306
Стиснати палци на за утрешните изпити и от мен. Успех на децата.

# 307
.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 17:24 от chervenokoska_2

# 308
# 309
Bibi, ПИК от НАП е необходим, за да си подадат декл. 7 за здравните осигуровки. Те до 30.06 са ученици и ги осигурява държавата, а след това до започване на учебната година сами трябва да си внасят здравните и за това е необходима тази декларация. Тя трябва да се подаде до 25.08 и до тогава се плащат здравните за м. юли.
Успех на децата утре!
   Моят син работи на постоянен трудов договор. Подписал е  декларация в училище за това.Той не трябва да подава, нали?

# 310
  • Deutschland/HE
Не, той не трябва да подава. Подават само тези, които не работят на трудов договор или не са осигурени като учащи.

# 311
Благодаря! 
  Успех на пробните днес!

# 312
Надявам се на отзиви как е минала пробната.

# 313
Надявам се на отзиви как е минала пробната.
Моят беше лаконичен - реших каквото мога, няколко задачи са го затруднили и не ги е решил. Ще видим след седмица. Много е гадно, че няма статистики от миналата година, че да се ориентираме. За 7ми клас много ми помогнаха, да съм в час къде какъв шанс имаме.

# 314
Наборката не е успяла да реши две задачи със сигурност. Каза , че едната е била не добре формулирана и много се е подвела. А за другата не се е сетила.

Общи условия

Активация на акаунт