Дългото чакане след трансфер – тема 103

• 44 216
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте. Мислите ли че на 9 ден от трансфера на едно тридневно ембрионче ще отчете кръвния тест?

И аз се чудя същото, но ми се струва, че е рано. Бях се заканила сряда да направя тест, но няма.

# 541
Здравейте. Мислите ли че на 9 ден от трансфера на едно тридневно ембрионче ще отчете кръвния тест?

И аз се чудя същото, но ми се струва, че е рано. Бях се заканила сряда да направя тест, но няма.
https://iskambebe.com/имплантация
Аз тук чета по дни и си мисля че дори и малко би трябвало да отчете ако има имплантация

Трансфер на ден 3-ти:

Ден 1 = денят на трансфера.

1 ден – Ембрионът продължава да расте и от 6-8 клетъчен ембрион се превръща в морула (16-64 клетки).
2 ден – Клетките на морулата продължават да се делят и тя преминава в стадий бластоцист (70-100 клетки).
3 ден – Обвивката на бластоциста започва да се пропуква, така нареченото „излюпване“.
4 ден – Бластоцистът продължава да се излюпва от черупката си и започва да се прикрепя към лигавицата на матката.
5 ден – Бластоцистът продължава да се прикрепя по-дълбоко в лигавицата на матката и започва имплантацията.
6 ден – Имплантацията продължава.
7 ден – Имплантацията е приключила. Развитието на клетките, които ще се превърнат в плацента и фетус е започнало.
8 ден – ЧХГ започва да нахлува в кръвния поток.
9 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира.
10 ден – Развитието на плода и плацентата продължава, ЧХГ продължава да се секретира
11 ден – Нивата на ЧХГ са вече достатъчно високи, за да се установи бременност.

# 542
Зависи организма ви как секретира ЧХГ,но на много мои познати на 3 дневни отчиташе на 9,да не казвам 8 ми ден. Индивидуално е☺

# 543
Зависи организма ви как секретира ЧХГ,но на много мои познати на 3 дневни отчиташе на 9,да не казвам 8 ми ден. Индивидуално е☺

Тоест не пречи да се пробва.

# 544
  • Бургас
На мен на 6 ден от трансфер пиклив тест ми отчете, на 7 ден кръвния беше 33. 2 3 дневни ембриончета

# 545
На мен на 6 ден от трансфер пиклив тест ми отчете, на 7 ден кръвния беше 33. 2 3 дневни ембриончета
Именно! На мен на 5 дневен ,на 4-ти ден имаше въображаема черта на пикливия тест. Качвала съм го даже в темата,но е въпрос на това как в организма расте ЧХГ. На моя приятелка на 5-дневен и отчете на 7 ден☺

# 546
Мисля че да.

# 547
  • София/Севлиево
Според мен да,то е все едно на ден 7 да правиш тест с 5-дневни(стига да няма ЧХГ препарат слаган)

# 548
Здравейте, кога след успешен ЗЕТ лекарите спират лекарствата? В частност питам за кортикостероидите, които подтискат имунната система като Програф и Зиртек, но и Медрол, Естрофем и Зарзио? Благодаря предварително!

# 549
Здравейте, кога след успешен ЗЕТ лекарите спират лекарствата? В частност питам за кортикостероидите, които подтискат имунната система като Програф и Зиртек, но и Медрол, Естрофем и Зарзио? Благодаря предварително!

Между 10 и 12 седмица, но пак е индивидуално защото на моя приятелка ги спряха в 8ма

# 550

Здравей, на мен ми караха, че спираме Зарзио и Програф на прегледа в 11+4г.с, а Медрол по схема за още седмица.

# 551
  • София/Севлиево
От всички тези само естрофем съм вземала до 8-9 г.с.

# 552
На мен Преднозолина ми назначиха схема да го спра след 9 седм,както и естрофема след 9+ от раз. Всичко на моя глава спрях! Плавно и като време отиде Преднозолина до към 10г.с,а естрофема до към 11. Аз бях на 3х2 естрофем и за мен беше абсурдно да го спра изведнъж ☺

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 22:15 от Милото

# 553
Пак качвам статията с таблица за нивата на ЧХГ и успеваемостта. Близнаци с тази стойност едва ли, но пък има големи шансове за успешна бременност
https://natalist.com/blogs/learn/what-is-a-good-beta-hcg-after-a … f-embryo-transfer

Моя приятелка на 12 ден беше с 120 и е с близнаци Simple Smile
Всичко си е Богова работа 🍀

А аз по тази таблица бях с 3.33% шанс за аборт, защото имах над 2000 на съответния ден 14 и пак имах аборт.
Разбирам, че в тази област много често се опира до статистиката, но не бих се вглъбявала прекалено много в нея.

# 554

Това какво означава,че няма налична бременност???
В Рамус съм пускала изследването.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 21:35 от Балък

Общи условия

Активация на акаунт