Дългото чакане след трансфер – тема 103

• 42 960
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Буцигном, една хистероскопия, може диагноситчна и ако се открие нещо - оперативна. Може след раждането да има сраствания, полип и тн. Може и нищо няма, но не е излишно да се провери. Поне аз за това се сещам.

# 616
Това с късна имплантация след инвитро според мен са някакви Бг митове, които се разпространяват във форума. Аз таква информация никъде в англиезичните сайтове не намерих и никога не ми било потвърдено от моя лекар. Има случаи на по-бавно или по-бързо нарастване на ЧХГ да речем. Аз на 10 ден имах ЧХГ над 400 с един ембрион. Момичето, което беше с мен, беше с 200+ и двете с еднакъв пол бебета, буквално пункция и траснфер през 15 Мин. И при двете всичко се разви добре, даже нейното бебенце е по-голямо.
На мен обаче друго ми е интересно - масово чета за връщане на 3дневен ембрион, вкл. Когато има първа стимулация и опит, което противоречи със златните практики по света. И се чудя - това за източване на фонд и харчене на пари ли или имат наистина добра обсоновка?

# 617
Това с късна имплантация след инвитро според мен са някакви Бг митове, които се разпространяват във форума. Аз таква информация никъде в англиезичните сайтове не намерих и никога не ми било потвърдено от моя лекар. Има случаи на по-бавно или по-бързо нарастване на ЧХГ да речем. Аз на 10 ден имах ЧХГ над 400 с един ембрион. Момичето, което беше с мен, беше с 200+ и двете с еднакъв пол бебета, буквално пункция и траснфер през 15 Мин. И при двете всичко се разви добре, даже нейното бебенце е по-голямо.
На мен обаче друго ми е интересно - масово чета за връщане на 3дневен ембрион, вкл. Когато има първа стимулация и опит, което противоречи със златните практики по света. И се чудя - това за източване на фонд и харчене на пари ли или имат наистина добра обсоновка?

Според мен също е за харчене на пари. Доктора преценявал на мен така ми казаха като реално на трети ден не знаеш дали ще оцелее после. Аз имах три ембриона едно спря развитие, едно върнато на трети ден и едно издържа до пети ден и го замразихме.

# 618
  • София
Аз също не съм попадала на "късна имплантация". Или я има или не, от всичко, което съм чела. Съгласна съм със Celeste_10 изцяло.

Jakito999999 Имам спомен, че утре ще пускаш кръвен. Много стикам палци да ти е успешен и изобщо на всяка дама, която го чака този момент! Flowers Hibiscus

При мен беше на тридневен по преценка на лекар, защото това бе първи опит на спонтанен цикъл и идеята беше, ако сега не се получи с едната яйцеклетка, да правим стимулация за повече яйцеклетки, но все пак да опитаме. Е, опитахме, провал и сега е нормално да си задавам въпроса - кое не се получи точно? Аз ли имам проблем? Мъжа ми с добрата спермограма ли има? Чакам да мине консултацията след 2 седмици и да знам какво ще се прави. Интересно ми е дали след 1 неуспех ще поискат да изследваме нещо. А ако ми дойде цикъл през това време, не знам какво ще правя. При мен е лошото, че не се пукат фоликулите, на 7ми ден от цикъл при мен се случват нещата, но както и да е.

Усещам, че ще започне ходене по мъките и търсене на причини защо. Бързо се развиха  нещата - докато се усетя мина пукцията, после се оплоди, обадиха ми се веднага за трансфер. Но коя съм, че да споря с когото и да било? Тъжно ми е много. Мъжът ми е страшен боец, но аз не съм така. Много го преживявам и се скапвам веднага. Надявам се все пак, когато стигнем до следващ етап благополучно да бъдат трансферите на 5ти ден. Това с 3 ден ми се струва крайно ненадеждно.

Иначе изчетох из нета, че като е само един ембрион се прави трансфер на 3ти ден с надеждата в матката да продължи да се развива до 5ти. Матката понякога била по-благоприятна среда отколкото лабораторните. Ама как ще знаеш какво се случва? Загинал отвсякъде е моя.

# 619
Аз съм съгласна, че има случаи, а които връщане на ден 3 е по-добър вариант. Но при първа стимулация и повече яйцеклетки, това което съм чела е, че се чакат до 5 ден, поне това е масовата практика на запад последните години.
Относно стимулацията - при хубав ЯР дългия протокол се води златен стандарт. При мен на 39 години извадиха 15 зрели яйцеклетки. Оплодиха се и ицеляха до ден 5 - 9, при мъжки фактор. За мен това си беше впечатляващ резултат и отлична работа на АГ и ембриолог. Само 2 ембриона забавиха малко развитие, но оцеляха и ги замразиха на ден 6. Останалите с отлично или много добро качество. Е този случай протоколът наистина сработи, а бях с Мин дози по време на стимулацията (150 мериоферт дневно). Чувствах се прекрасно, въпреки страха ми че от хормоните ще изперкам.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 14:45 от Celeste_10

# 620
И аз четох същото, че ако са малко бързат да ги върнат на 3ти ден, но малко ми звучи като “презастраховане” (не казвам че няма много успешни резултати, разбира се) и разбира се да не е без хич - “Ето имаш трансфер”

# 621
Буцигном, една хистероскопия, може диагноситчна и ако се открие нещо - оперативна. Може след раждането да има сраствания, полип и тн. Може и нищо няма, но не е излишно да се провери. Поне аз за това се сещам.
Хистеро не сме правили, правихме пак цветна снимка за съмнения за Истмоцеле, след секцио, но док каза, че няма нужда от хистеро! Интересно ми е каква може да е причината за неуспешните трансфери при положение че качеството явно е удовлетворяващо на самите ембриони, това за късната имплантация са си някакви мои разсъждения, изобщо с док не сме го коментирали , просто се чудя каква може да е пустата причина! На 3ти ден са ми връщали само при първия опит и когато имахме само 1 ембрионче, а опита беше неуспешен, но това преди 8-9 години! След това имахме стимулация и свеж трансфер на 5-ти ден та от тогава ми е и успешната бременност и раждане...

# 622
Аз като питах за трансфер на 3ти ден и ембриологът каза, че като цяло е против, защото мястото на тридневно ембрионче не е в матката. Имах големи опасения заради мъжкия фактор дали до 5ти ден ще остане нещо за теансфер, но за щастие извадихме късмет.

# 623
  • София
Здравейте момичета, от днес и аз се записвам. Върнахме на свеж трансфер 2 точици на 5 дни. От клиниката ми казаха кръвния тест да е след 20 дни. Чета ви от известно време и виждам, че правите тестове по-рано. Лекарят ли ви каза така или е по ваша инициатива?

# 624
Здравейте момичета, от днес и аз се записвам. Върнахме на свеж трансфер 2 точици на 5 дни. От клиниката ми казаха кръвния тест да е след 20 дни. Чета ви от известно време и виждам, че правите тестове по-рано. Лекарят ли ви каза така или е по ваша инициатива?
На мен от клиниката теста ми беше назначен на 9 ден,но аз по моя си иниацитива пуснах на 7-ден след трансфер. Денят на трансфер се брои за нулев,така ми каза лекарката ми. В някои клиники ги карат на 7 ден да правят кръвен тест при трансфер на 5-дневни. Ако не е тайна в коя клиника са ви казали тест след 20 дни? Доста странно☺

# 625
Момичета , при втори или пореден опит кога започвате нова процедура ? Чакате ли 3 месеца да са изминали ?

# 626
  • Бургас
Момичета , при втори или пореден опит кога започвате нова процедура ? Чакате ли 3 месеца да са изминали ?
Само за нова стимулация знам, че се чака. Но пак зависи как се чувстваш, кск са хормоните, как е тялото.

# 627
  • София
А ако не е имало стимулация както при мен?

# 628
А ако не е имало стимулация както при мен?

Още на следващ месец може да стартираш .

# 629
  • София
На мен от клиниката теста ми беше назначен на 9 ден,но аз по моя си иниацитива пуснах на 7-ден след трансфер. Денят на трансфер се брои за нулев,така ми каза лекарката ми. В някои клиники ги карат на 7 ден да правят кръвен тест при трансфер на 5-дневни. Ако не е тайна в коя клиника са ви казали тест след 20 дни? Доста странно☺
В клиника Димитров. Казаха, че всичко над 100 е положителен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт