Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 754
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Sotis, много благодаря за отговора. Аз ползвам плацидус.

Може да се приложи правилото за последните три градуса, но според мен зависи в кой по ред знак са спрямо Асцендента – там ще има по-силно влияние (съответно в пети или в шести знак).

В западния хороскоп и аз съм с Лунни възли по оста 5/11 дом, но спрямо Асцендента са в 6/12 знак – влиянието на обстоятелствено ниво се пренася повече там. Иначе като психологическо усещане (но то е субективно и не отразява външната обективна реалност) при мен повече по оста 5/11 работят. Във ведическата карта има още по-голямо изместване – в първи и седми дом. Затова казах, че прочитът зависи от избраното астрологично направление.

# 436
Здравейте. Знам че сатурновата дупка започва някъде 45 дни преди рождения ден. Въпросът ми е тя продължава ли след рождения ден и колко време?

# 437
Това клише вероятно идва от модерната поп астрология, то не съществува в старата традиция.
Не, от рождения ден влиза в сила новият солар (в комбинация с други прогностични методи), няма никакви "сатурнови дупки".

# 438
Здравейте , имам въпрос отн ретроградния Уран- кога дава събитие , при кое връщане към  точния  аспект /в моя случай опозиция/ ?

# 439
при мен дава процес, стечение на събития, не точно едно- единствено събитие

# 440
И аз съм на същото мнение относно транзитите та трите транссатурнови процеси.
Те са продължителни, няма как да има само едно събитие.
А таймингът се определя от други техники, както и естеството на възможните събития.

# 441
Моята точна Уранова опозиция е другият месец. Но, процесът, който се случва покрай нея, започна миналият Октомври. Поне аз така си го тълкувам, доколкото успявам да разчета картата, а и събитията, то си е баш процес, сериозен. Ще продължи още около една година. Остава ми само да успея да мина през това по най-добрият възможен начин.

# 442
  • SF
Това клише вероятно идва от модерната поп астрология, то не съществува в старата традиция.

Ааа, не, не... Simple Smile Клишето е пренебрегнато И от тази астрология. То се търкаля само на масата по време на кафе с приятелки, които знаят за астрологията от други приятелки. Фешън сме но не боравим със "сатурнови дупки".

# 443
  • При децата ми
Spring Blossom, ако имаш планети или Лагна, заемащи съзвездията (накшатрите) Бхарани, Магха, Мула действително за теб силно значение има родовата памет, починалите ти предци и влиянието на рода.

Укрепвай сърцето си, за да го чуваш. Има моменти, в които е объркано- това е нужно, за да бъдем изпитани, по този начин ни се дава шанс за усъвършенстване; но да, болезнено е, когато не си сигурен кое е истината.
А истината е само една- любов. Когато се отдалечаваме от любовта, губим източника, губим живота.
Ще споделя мое осъзнаване, дано съм ти от помощ. Имала съм консултации с астролози, по наследство. Мислех, че те ми дават устои, но след като преживях различни изпитания, разбрах, че устоите са другаде. Помощ търся вече другаде, но отговори намирам навсякъде. Simple Smile
Понеже темата е за астрология, при все, че съм вярваща и се стремя да бъда християнка, освен безценните православни книги и молитви, чета ведическите описания за енергиите и накшатрите и те ми дадоха много отговори.
Вярно е, както пише starinthenightsky, че характерният ни почерк е отразен в рождената ни карта. Т.е. нашата природа. Но до там. Защото тези заложености и тази природа търпят развитие.

Катерица, къде четеш тези описания и на български ли са?

# 444

Ааа, не, не... Simple Smile Клишето е пренебрегнато И от тази астрология. То се търкаля само на масата по време на кафе с приятелки, които знаят за астрологията от други приятелки. Фешън сме но не боравим със "сатурнови дупки".

Някой въобще има ли представа откъде е тръгнала тази "сатурнова дупка"?
И има ли някакво астрологично или езотерично обяснение?
На мен наистина ми е много любопитно да разбера какъв е принципът, който стои зад това.

Ако е период от определен брой дни преди новия солар (преди рождения ден), може да е свързано с езотеричното значение на числата, да речем. За друго не се сещам.

Един от основните проблеми в съвременната астрология е в това, че няма позоваване на никакви източници, автори и в такъв случай няма как да знаем откъде е тръгнало дадено твърдение. А то все отнякъде е тръгнало, щом е успяло да се наложи и щом толкова хора го повтарят.

# 445
И аз съм на същото мнение относно транзитите та трите транссатурнови процеси.
Те са продължителни, няма как да има само едно събитие.
А таймингът се определя от други техники, както и естеството на възможните събития.

Става въпрос за промяна на работата и Уран опонира У10  , точната опозиция ще е юли , след 2* ще обърне посоката си и тази точна опозиция ще се случи още веднъж  ......
Дали е подходящо с такава опозиция да се променя трайно работата, обмисляме индивидуален малък Меркуриев бизнес  ?Може би трябва да избегнем 2 та , ретроградна опозиция  ли ?

# 446
Уран ще даде събитийност дотолкова, доколкото има указания за това в годишния солар, по други техники. Не винаги дадено събитие става на точния транзитен аспект, особено пък на някоя транссатурнова планета.

За стартиране на бизнес има други астрологични препоръки, като за всяка карта на началото (катархен астрология – понятието идва от старогръцки). Можеш да си направиш елекция, като го съобразиш с наталната си карта – да подсилиш някои благоприятни позиции в нея, както и естествения сигнификатор на бизнеса и на предмета на дейност (виж и в годишния солар как е конфигуриран, в комбинация с профекционния управител на годината).

На мен Уран в ъглоов дом миналото лято ми даде неочаквано негативно събитие, но това не беше само уранов транзит, а троен съвпад на Марс, Уран и Раху. Ефектът беше неочаквано зашеметяващ удар под кръста. И след това нямаше вече никакви пътища за компромис, макар и да направих опити. Но човек трябва да има достойнство като си има работа с лъжци и тарикати.

# 447
Уран ще даде събитийност дотолкова, доколкото има указания за това в годишния солар, по други техники. Не винаги дадено събитие става на точния транзитен аспект, особено пък на някоя транссатурнова планета.

За стартиране на бизнес има други астрологични препоръки, като за всяка карта на началото (катархен астрология – понятието идва от старогръцки). Можеш да си направиш елекция, като го съобразиш с наталната си карта – да подсилиш някои благоприятни позиции в нея, както и естествения сигнификатор на бизнеса и на предмета на дейност (виж и в годишния солар как е конфигуриран, в комбинация с профекционния управител на годината).

На мен Уран в ъглоов дом миналото лято ми даде неочаквано негативно събитие, но това не беше само уранов транзит, а троен съвпад на Марс, Уран и Раху. Ефектът беше неочаквано зашеметяващ удар под кръста. И след това нямаше вече никакви пътища за компромис, макар и да направих опити. Но човек трябва да има достойнство като си има работа с лъжци и тарикати.

🌹

Уран,Марс и Рагу заедно , дали не е било необходимо да се раздвижи нещо , много сериозно , било е необходимо ...вече е минало , каквото и да е било

# 448
Беше си сериозно и беше сътресение, разпад. Но за мое добро, тъй като прекалено много компромиси се правеха, а не си е струвало.

# 449
Скрит текст:
Spring Blossom, ако имаш планети или Лагна, заемащи съзвездията (накшатрите) Бхарани, Магха, Мула действително за теб силно значение има родовата памет, починалите ти предци и влиянието на рода.

Укрепвай сърцето си, за да го чуваш. Има моменти, в които е объркано- това е нужно, за да бъдем изпитани, по този начин ни се дава шанс за усъвършенстване; но да, болезнено е, когато не си сигурен кое е истината.
А истината е само една- любов. Когато се отдалечаваме от любовта, губим източника, губим живота.
Ще споделя мое осъзнаване, дано съм ти от помощ. Имала съм консултации с астролози, по наследство. Мислех, че те ми дават устои, но след като преживях различни изпитания, разбрах, че устоите са другаде. Помощ търся вече другаде, но отговори намирам навсякъде. Simple Smile
Понеже темата е за астрология, при все, че съм вярваща и се стремя да бъда християнка, освен безценните православни книги и молитви, чета ведическите описания за енергиите и накшатрите и те ми дадоха много отговори.
Вярно е, както пише starinthenightsky, че характерният ни почерк е отразен в рождената ни карта. Т.е. нашата природа. Но до там. Защото тези заложености и тази природа търпят развитие.

Катерица, къде четеш тези описания и на български ли са?
Чета предимно на руски, но често на английски, също и на немски. Споделяла съм чат пат линкове, най- вече в темата за ведическа астрология. По принцип, като ме заитригува някоя тема, тя ме води и ми се откриват различни материали, линкове, блогове и пр.

Общи условия

Активация на акаунт