Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 647
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Времето на Пепеляшка може да се счита за рекламен трик. Всяко нещо, на което се дава трибуна и голяма гласност, е с потенциала да се превърне в мейнстрийм.

# 481
Времето на Пепеляшка може да се счита за рекламен трик. Всяко нещо, на което се дава трибуна и голяма гласност, е с потенциала да се превърне в мейнстрийм.

Проблемът с мейстрийма в астрологията е много сериозен и е във вреда на читави астролози.
Защото ако се наложи едно невярно схващане (или клише) и всички го повтарят, а един астролог се изкаже, че не е така или не се прави така, шансът да бъде чут и разбран клони към нула. А и обикновено си навлича антипатии.

# 482
  • SF
Не само в астрологията, а и в изкуството, политиката, екологията, науката и техниката, и т.н (приемете, че съм изброила всички сфери от живота) няма такова божество, което да каже нещо и всички да го чуят, разберат правилно и да се съобразят с него.
Аз повтарям и повтарям за това, че няма някъде прочетено от мен и възприето правило за работещи сатурнови дупки, но съм сигурна, че част от чулите ме, си мислят "тая нищо не разбира".
Кой раздава баджовете с читав и калпав астролог? Аз не познавам един да се представи като астролог, ама некадърен.
Едни си ходят по астропсихолози, други търсят опитни с ведическата, трети ги миксират. Споделят, че са били и при такива, и при такива и все са доволни. Има и все недоволни.

# 483
Калпавите астролози лесно ще ги познаете, именно те налагат клишета и пробутват общи приказки.
Тези, които сме учили в пъти повече, лесно можем да ги разпознаем.

# 484
  • SF
Да, съгласна съм, че астролози, лекари, касиери в магазина, даже обикновени хора, без значение на професията си, се разпознаваме помежду си.
Аз също си имам списък с колеги, на които не обръщам особено внимание. Не ги обиждам на калпави, не ги пиша тук като имена, но им заобикалям умозаключенията. За някой друг, може те пък да са корифеи, а аз да не заслужавам внимание.

# 485
Аз например винаги разпознавам свестните хора сред колегите, а сред желаещите да учат астрология умея да откривам хора с талант, които трябва да бъдат стимулирани.

По същия начин и краставите магарета отдалеч се надушват, както се казва в една българска поговорка. Такива вървят на тумби и се съюзяват да саботират чужди проекти и постижения, за радост няма да ги срещнете в този форум. Тук е приятно.

# 486
Сигурно тук им е скучно.

# 487

Проблемът с мейстрийма в астрологията е много сериозен и е във вреда на читави астролози.
Защото ако се наложи едно невярно схващане (или клише) и всички го повтарят, а един астролог се изкаже, че не е така или не се прави така, шансът да бъде чут и разбран клони към нула. А и обикновено си навлича антипатии.

Дали си дарен със златна житница или друг прекопава лозето, произвеждаш имитиращи продукти, по-важно е съдбата да те е калесала, че дори и кокошката да ти снася златни яйца.

За едно друго разпостранено клише. Броя на браковете, според това колко сходящи аспекти имат Луната и Слънцето, кой му е източникът ?

# 488
Сходящите аспекти на Луната и Слънцето? Че от тях се разбирал броят бракове? Сега го чета за първи път.
Може да е клише, например при любителите в астрологията, но не е лафче като това за сатурновата дупка.

# 489
  • София
А, това е един много хубав въпрос! Благодаря, че го зададе! Аз съм начинаещ любител, но съм си задавала същия въпрос. Каква е логиката? И изобщо не съм убедена, че е възможно дс се прогнозира точния, ама ТОЧНИЯ брой бракове. Мисля, че по-скоро е възможно да се прогнозира една тенденция, уклон на човека, към какви партньорски отношения ще се стреми, какви партньори ще го привличат или той ще привлича. Интересно ще ми е да прочета мнението на професионалистите.

# 490
Сходящите аспекти на Луната и Слънцето? Че от тях се разбирал броят бракове? Сега го чета за първи път.
Може да е клише, например при любителите в астрологията, но не е лафче като това за сатурновата дупка.

Може да не е клише, а да идва от старата традиция.
Те там задължително са разглеждали от какви аспекти излиза Луната и към какви отива. И това не се отнася само до брачната тема. За Слънцето в интерес на истината не се сещам, но може би и за него са писали. Ще питам колега, който е изчел всичко.

# 491
Брака е сложна тема и преди да преминем към определяне на колко брака ще има натива се определя, има ли указания за брак, защото има и безбрачни карти.....
Слънцето в женска карта и Луната в мъжка карта намират ли се в знаци една фигура, то можем да кажем -1 брак, ако другите фактори го подкрепят...
Ако в мъжка карта Луната се приближава само към една планета т.е. има сходящ мажорен аспект само с 1 планета, то мъжа ще има един брак, но ако другите показатели отнемат тази възможност, то годежа може да се разпадне..
В женска карта ако Слънцето има много приближаващи се аспекти с други планети в пределите на знака в който се намира, то жената ще има възможност да има няколко брачни отношения, по количеството на тези планети, но тук се определят в какви фигури са, квадранти, фази....
това е от Птолемей.
Вероятно от тук идва това твърдение....
За да се определи брака, се разглеждат и Марс и Венера, брачните жребии и техните управители....и т.н.

# 492
Благодаря ти за включването, Елеида.
Все пак източници има, не е като със сатурновата дупка.))

# 493
Темата беше повдигната от друг човек, който сподели следното.

Цитат
но не ми се вижда на практика това да работи.

Моите наблюдения са същите. Не определя бракове, дори дълготрайни връзки или тяхната бройка. Но пък именно сходящите аспекти на Слънце за жена или Луна за мъжка карта с ... се представя като начин да определиш броя на браковете в наталната карта. Наложило се е и е част от мейнстрийма.

# 494
Да ви кажа, и аз не съм тествала този метод в някоя статистическа извадка.
Той може донякъде и да работи, но в една безбрачна карта, дори ако имаш сходящи аспекти на Слънцето или Луната (според пола на натива), нима очаквате това да даде брак или дори повече от един брак?

Във ведическата астрология е по същия начин. Понякога указанията си противоречат – в една карта може да има на пръв поглед и указания за повече бракове, и за проблеми със сключване на брак, за развод. А на практика, ако картата отговаря на безбрачна, многото "бракове" са просто по-важните любовни връзки, които в един момент се разпадат и не водят доникъде (така че няма и развод, просто има разпад на връзки).

Има си правила и афоризми, но всяко от тях трябва правилно да се приложи, а това зависи от усета и практическия опит на астролога, само на теория не става. Практиката е съвсем друго нещо – тя ни показва как сработват правилата и при какви условия, а също така и в какви вариации. Древните са дали някои основни правила, но те са лаконични – в моята практика съм установила, че има техни вариации.

Общи условия

Активация на акаунт