Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 602
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Както и предполагах, финансови претенции и свързани с материалния стандарт.
Ами да се хваща на работа тогава и да види как се изкарват пари за по-добър стандарт.
На немалко студенти, които са редовно обучение, им се налага и да поработват – има опции за почасова работа, на половин работен ден, дистанционна. А тя щом е напуснала университета, вече е волна птичка и си разполага с времето.

Щом се е хванала на работа, това е добър знак. А обучението си може да продължи, стига да иска, и в задочна форма. Така хем ще учи, хем ще работи и ще изкарва пари, за да може да живее в столицата. Там животът е изключително динамичен, напрегнат и скъп, особено под наем.

На нея по хороскоп й е заложено да се стреми към по-добър материален стандарт – това идва от Луна/Марс, от Юпитер и Венера. В крайна сметка това е нейният път в живота, не можете да й промените мисленето. Дано все пак по-нататък си поднови обучението.

# 541
  • София
По принцип учението никога не й е било любимо. Когато трябваше да избира специалност в университета беше изключително трудно, защото нищо не й харесваше. Бях извадила по всяка специалност, какво би могла да работи. Изборът беше изцяло неин. Когато се отписа от университета беше под предтекст, че специалността вече не й харесва. Съгласих се и й предложих да си избере друга, в друг университет. Прежалихме таксите, които бяхме платили в името на това да учи това, което иска и че може и да е сгрешила в първоначалния си избор. Не ми отговори известно време и после излезе с причината, че след като не можем да плащаме апартамент няма да учи, за да може да си плаща наем. От малка има желание за скъп живот и е материалистка (предполагам от зодията Телец), но пък никога не е искала да търси богат мъж например, за да постигне тези цели.

Между другото в период Саде Сати е.

# 542
Не, материализмът не идва от зодии, а от други комбинации на планети, аз съм ги посочила кои са. Неподвижните знаци само допълнително могат да го акцентират като трайна тенденция и стремеж към стабилност.

Кулминацията на Саде Сати при нея за радост вече е отминала. Сатурн вече е на около 30 градуса от Луната й, в следващия знак.

За съжаление по-младите хора все още не са достатъчно зрели, за да могат да преценят реалистично материалните възможности на своите родители и какво правят те за тях, не могат да им влязат в обувките. Затова са склонни само да изискват и да обвиняват, особено ако е някоя/някой с по-материалистични указания в рождения хороскоп. А тя си ги има. Но хубавото е, че с този Асцендент няма да стои и да чака всичко наготово, след като види, че родителите не могат да й осигурят стандарта, към който се стреми. Достатъчно дейна е и амбициозна, не е инертен тип жена, която да чака да дойде някой "благодетел" да й осигури желания стандарт, а тя да не прави нищо. Ще се пораздвижи и ще изкара някой лев.

# 543
  • София
Благодаря ти Sotis от сърце за времето, което отдели. Heart

# 544
Просто е в такъв период. Водолейскиге луни са в "саде сати" - пикът е отминал, но има поне още  година и половина до края му.
Марс в първи дом е активиран по транзити и предизвиква конфликти, вероятно не само с вас, а и с други хора. По принцип е голям инат и някои неща в живота ще й се наложи да научи по трудния начин.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 16:10 от Greene

# 545
  • София
Просто е в такъв период. Водолейскиге луни са в "саде сати" - пикът е отминал, но има поне още  година и половина до края му.
Марс в първи дом е активиран по транзити и предизвиква конфликти, вероятно не само с вас, а и с други хора. По принцип е голям инат и някои неща в живота ще й се наложи да научи по трудния начин.
Така е. С много хора в момента не се разбира. Аз просто съм човекът, който понесе най-големите обиди. Тя не беше такава, беше мило дете и много, много ме обичаше. Сега виждам истинска омраза в очите й ......и е много трудно да го понеса.

# 546
  • SF
Тези колебания и да избира трудно, защото нищо не й харесва, идват и от Нептун в първи дом, в съвпад с Луната - нашите нужди, нашите инстинкти.
В София, в центъра на София, много трудно ще си позволи апартамент под наем с половин заплата. Трябва си сериозен доход за такъв лукс. От друга страна се компенсира с транспорта. Такситата са скъпи и ако трябва от краен квартал да пътува до университет и забавления, също ще излиза скъпо на родителите.
Ще й дойде акълът. Ще мине и транзитът на Сатурн през първи дом, ще й намести малко мисленето, когато стъпи върху К2. Управителят на единият от родителските домове е в първи натален дом. Нищо фатално - просто трансформация и промени. Ще остане там дълги години, но няма да е все така. Когато попадне върху Луна, ще има понаместване, но това е положението! Simple Smile Важното е, че детето ви става самостоятелно и не се тръшка "искам в София!", а самО се взима в ръце. Дали е правилно или неправилно... При Луна с Нептун е трудно да се каже.
Колко от нас на 20 години си избраха професиите и ги работят?

# 547
Оста на възлите също е показателна в нейния случай. Южен възел в 10 дом се свързва с ранно започване на работа, изкарване на собствени пари. Северен възел в 4 дом показва уроците по отношение на семейната среда, трудна емоционална връзка с родителите (майката).

# 548
  • София
Това означава ли, че връзката ни завинаги ще остане такава или зависи от опредлени аспекти на планетите в дадени периоди?

# 549
Така е. С много хора в момента не се разбира. Аз просто съм човекът, който понесе най-големите обиди. Тя не беше такава, беше мило дете и много, много ме обичаше. Сега виждам истинска омраза в очите й ......и е много трудно да го понеса.

Жалко, че така са се развили нещата. Дано се вразуми, макар че това осъзнаване идва доста по-късно – при някои след 30те, при други след 40те. А има и индивиди, и от двата пола, които цял живот живеят с убеждението, че другите са им длъжни.

Вероятно дъщеря Ви се сравнява с други млади госпожици, а и знаете колко са облъчвани сега младежите и децата с внушения за "красив и успял живот". Отделно от това София (както и Варна) е градът на контрастите. Там на фона на показен висок стандарт на по-малък процент от населението много силно изпъкват беднотията и немотията, ограничените материални възможности.

Цитат
Това означава ли, че връзката ни завинаги ще остане такава или зависи от опредлени аспекти на планетите в дадени периоди?

Нищо не е "завинаги" в хороскопа. Просто сега нещо се е активирало в неблагоприятна посока, но това не означава, че и занапред нещата ще са така, години наред. Дъщеря Ви ще израсте този период, ще преосмисли нещата, но за това е нужно време. И всеки да извърви своя път...

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 17:07 от Sotis

# 550
  • София

Жалко, че така са се развили нещата. Дано се вразуми, макар че това осъзнаване идва доста по-късно – при някои след 30те, при други след 40те. А има и индивиди, и от двата пола, които цял живот живеят с убеждението, че другите са им длъжни.

Вероятно дъщеря Ви се сравнява с други млади госпожици, а и знаете колко са облъчвани сега младежите и децата с внушения за "красив и успял живот". Отделно от това София (както и Варна) е градът на контрастите. Там на фона на показен висок стандарт на по-малък процент от населението много силно изпъкват беднотията и немотията, ограничените материални възможности.

Sotis, не знаеш колко си права. В момента живее при момиче чиито родители са много, много богати. Апартаментът е под наем на пъпа на София. Родителите, за да угодят на тяхната дъщеря са позволили на моето дете и още едно да живеят при нея без да плащат наем. Представете си как се чувствам аз, сякаш детето ми няма дом. Тя гледа охолния живот на това момиче и живее в някаква заблуда....

# 551
Ами това е разковничето на проблема, има с кого да се сравнява и това я комплексира.
За едно младо момиче това е много комплексиращо. Дори и за зряла жена, ако виждаш, че цял живот си се блъскала, полагала си усилия, стремяла си се към нещо, била си добра с всички, но просто има хора с много повече късмет, на които не им се е налагало дори да се борят за това, което имат. Или в пъти по-малко, колкото на теб.
Твърде късно идва това осъзнаване, че всеки трябва да си приеме съдбата такава, каквато е. Някои едва на смъртния си одър го осмислят.

А да приемеш не означава да се носиш инертно по течението, а да използваш потенциала, който ти е даден и да не преследваш химери, да не завиждаш на онези, на които съдбата им е отредила повече дарове. Да не пожелаваш чужда съдба. Богатите също плачат, както се казваше в една филмова сапунка навремето. И много от тях са силно фрустрирани, пълни са със страхове и комплекси. Ние виждаме само тяхната външна лъскава и самодоволна опаковка.

# 552
Аз, работя в същата сфера, в която започнах на 22, израстнах разбира се професионално. Но където започнах тогава, там съм още. Започнах на заплата, по-висока от на родителите ми. Просто защото се изискваха езици. Издържах се сама. Връщане назад няма, животът върви напррд, не назад. Жалкото е, че в моя случай аз държах добър тон с майка ми, а тя беше тази, която не можа да уважи моето желание да съм самостоятелна. Чувахме се през ден - не й стигаше, трябваше да сме бъдели под един покрив. Пускайте ги тия деца да летят, и сами ще се върнат, не ги дружте под покрив, под образование, под издръжка. Преди 15 години нямаше инфлуенсъри за успешен живот да ни промиват мозъка, само да кажа. П.п. Предполагам, че и тя самата не е достатъчно зряла емоционално, за да й е лесна тази стъпка, да се изнесе, и затова измисля да стане чрез конфликт. Но с времето би трябвало да й мине - ако усети, че вратата зад нея остава отворена, да идва, когато реши, за колкото време реши, а не с условия. Време трябва.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 19:11 от Анонимен

# 553
  • София
Вратата си никога няма да затворя за нея. Казала съм й когато иска да идва, ако не иска да не идва. Само тя се обажда, когато тя прецени. Това са нейните условия и се съобразявам с тях. Иначе има много истина в думите Ви. Никога не съм искала детето ми да остане вкъщи. Исках всичко да мине по реда си и да не бърза да й бъде трудно. Имам още една дъщеря, тя не разсъждава по този начин. И тя мечтае да е самостоятелна и да има свой дом, но за нея приоритетите са други. Ние също мислим за момента, когато няма да имаме задължения към децата и ще си живеем живота.
Също като Вас работих за една фирма близо 20 г., но не успях да се издигна професионално, защото нямах образование. Завърших го по-късно, но времето за създаване на кариера вече е свършило. Образованието обаче ми даде свободата да напусна тази фирма и да получавам по-добра заплата. Даде ми и самочувствие и ме направи независима, защото преди нямаше как да избирам.

# 554
  • SF
С тази приятелка няма да останат заедно цял живот. Ще започнат да си сравняват и други неща - успехите в работа, успехите с другигия пол. Когато примерът се махне от живота й и лъснат и отрицателните страни на това да живее в чужд дом, без да плаща,  ще разбере, че безплатен обяд няма и някой ще й връчи сметката. Няма вечни приятели, има вечни интереси. Дали по трудния или по лесния начин, но ще учи уроци. Сега е малко и под контрола на Уран, който я учи на бунт. Вижте къде се намира в момента картата й - точно там, където е на детето-революционер.

Общи условия

Активация на акаунт