Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 772
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Най-хубавите синастрични положения са именно Слънце или Луна на партньора да попадат в твой пети или седми дом.

най-хубаво за тоя с планетите или за тоя с домовете?

# 361
  • SF
Извинете ме за невежеството!
Направи ми впечатление следното нещо!
В наталната ми карта 7ми дом е между Овен и Риби.Мъжът ми е зодия Риби! Бившият ми беше Овен.
Седми дом в картата  на мм е в знаците между Рак и Лъв! Аз съм зодия Рак и с Луна в Лъв!
Как може да го тълкувам?Такова съвпадение......не е истина!

7-ми дом не е между и между, а вашият е в Риби, неговият в Рак.
Интересно ми е къде е роден вашият съпруг, някъде на север? Не е важно, просто ми стана интересно.

# 362
Esmee в Пловдив е роден!
Както казах невежа съм..!Пеленаче в астрологията.Но много ме влече.Харесва ми това,че във всичко има резон.

# 363
Най-хубавите синастрични положения са именно Слънце или Луна на партньора да попадат в твой пети или седми дом.

най-хубаво за тоя с планетите или за тоя с домовете?
И двете.
Планета в даден дом на партньора показва в коя сфера и какво влияние би оказвал самият човек върху другия. Слънцето в седми дом оказва благоприятно влияние, защото има взаимност. Този дом показва качествата, които търсим в партньора, а човек със слънце попадащо там  ги притежава.

# 364
благодаря ти; Грийн
питам аз, защото слънцето и венерата му са в седмия ми дом, а луната в 5ти
ами значи той на мен ми е ок, а аз нищо не му давам

# 365
Няма как "нищо да не му даваш". Ти също имаш Слънце и Луна и те попадат в конкретни негови домове.

# 366
  • При децата ми
В този ред на мисли, добре ли е Луна в Скорпион в пети дом /неговата карта/, моята карта - Луна в Скорпион - 10-дом?

Сатурн гледа ли се, тъй като той не е лична планета?

# 367
Когато тълкуваме хорарна карта с въпрос "ще започна ли работа в конкретна компания?", но в същото време имаме настояща работа, кой управител приемаме за работата от въпроса? Пак ли е У10 или У10 е настоящата работа, а У11 бъдещата? Или У6 е настоящата, а У11 (6 от 6) бъдещата? И въобще трябва ли да отчитаме настоящата при така зададен въпрос. Малко объркано стана, надявам се да ме разберете.
Също така ранния асцедент прави ли картата нерадикална? Но пък и всичко е на съвсем ранен етап, буквално преди няколко часа получих мейл да определим първото телефонно интервю.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 13:53 от mechopooh1

# 368
И в двата случая на принципа на производни домове стигаме до 11ти.
Според модерната астрология броят 6ти от 6ти, според традиционната – 2ри от 10ти.

Някои дори се абстрахират от това, че човек пита за друга работа, ако в момента е трудово зает, и гледат без отчитане на производни домове, ако се пита за конкретна позиция. Различни практики има в хорарната астрология и всеки астролог избира как да работи.

Този хорар наистина изглежда неясен, възможно и нерадикален, но това се съди и по наталната карта на питащия.
Според мен картата показва някакви Ваши притеснения, тревоги. Дано да е нерадикална, иначе не откривам достатъчно указания за положителен отговор.

# 369
  • SF
Няма положителен отговор. Луната е сигнификатор. Възможно е въпросът да е сдаден твърде рано. Когато отидете на интервюто, може да се откажете, разочаровате и вече въпросът да не ви вълнува. Възможно е да се случи нещо, което ще промени сегашната ситуация - примерно повишение на сегашната работа.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 22:01 от Esmee

# 370
В този ред на мисли, добре ли е Луна в Скорпион в пети дом /неговата карта/, моята карта - Луна в Скорпион - 10-дом?

Съвпад на луни е много добър синастричен аспект и доста често срещан при дълги връзки. Дава еднаква емоционалност,  нужди и предпочитания.  Също и лекота в общуването - чисто интуитивно разбиране на другия дори на подсъзнателно ниво.
Хармоничните аспекти на Сатурн в синастрия дават дълготрайност, така че е добре да има такива.

# 371
  • София, Лагера
Здравейте, дами!
Моля да ме извините, че така нахлувам в темата! Вярвам в астология и се интересувам, ходя редовно на консултации, но интересът ми не е професионален.
Причината да пиша тук и сега е (относително) внезапното заболяване на мой роднина от шизофрения. За съжаление не разполагам с часа му на раждане, пък и дори да го имам, не би било коректно да разпитвам за него без негово съгласие.
Въпросът ми: Дали предразположението към шизофрения (или други подобни псих. заболявания) се вижда в наталната карта? И би ли било възможно предотвратяването му? Той конкретно стартира с използване на наркотици, което е със сигурност въпрос на избор.
Предварително благодаря за отговорите!

# 372
  • в 1001-та нощ
1. Да
2. Не

# 373

Съвпад на луни е много добър синастричен аспект и доста често срещан при дълги връзки. Дава еднаква емоционалност,  нужди и предпочитания.  Също и лекота в общуването - чисто интуитивно разбиране на другия дори на подсъзнателно ниво.
Хармоничните аспекти на Сатурн в синастрия дават дълготрайност, така че е добре да има такива.

Greene, смяташ ли, че в синастриите опозиите на Сатурн е по-благоприятен аспект от квадрата най-вече към светилата?

# 374
`
Здравейте, дами!
Моля да ме извините, че така нахлувам в темата! Вярвам в астология и се интересувам, ходя редовно на консултации, но интересът ми не е професионален.
Причината да пиша тук и сега е (относително) внезапното заболяване на мой роднина от шизофрения. За съжаление не разполагам с часа му на раждане, пък и дори да го имам, не би било коректно да разпитвам за него без негово съгласие.
Въпросът ми: Дали предразположението към шизофрения (или други подобни псих. заболявания) се вижда в наталната карта? И би ли било възможно предотвратяването му? Той конкретно стартира с използване на наркотици, което е със сигурност въпрос на избор.
Предварително благодаря за отговорите!
Много съжалявам да те среща тук по този тъжен този въпрос,  Ноеми. Чела съм, според старците, че такива проблеми имат дълбок духовен корен и да, имало е свидетелства за изцеление.
Да, виждала съм натални карти, в които има конфигурации, сочещи за такива болести и които са проявени. Факт.
Не знам обаче, дали ако личността не е развила болестта щях да видя картата. Защото обикновено, когато нещо вече е факт, бива търсено и посочено със съответния астрологически инструментариум... Но до там.
Но предполагам, че има и карти, чиито собственици са си ОК, а са притежатели на сходни или същите конфигурации.

Общи условия

Активация на акаунт