Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 37 587
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте може ли малко помощ с 12 дом
Плутон 12градус в стрелец 42 ретро
Хирон 17 градус в стрелец 3 ретро

# 586
  • SF
Аз започнах второто си Сатурново завръщане, като Сатурн ще бъде в опозиция на Луна и Венера. Мирише на “100 години самота.” Sweat Smile В картата ми е ретрогаден и за първи път от много време, в последния месец се чувствам спокойна, въпреки че от март изпитвах същото, което описвате. Моля се само в семейството ми всички да са живи и здрави, защото през изминалата година загубих много ценни за мен хора …

Щом имаш възвръщане и Сатурн ще застане в опозиция, явно си я имаш натално и познаваш този аспект. Както и Nana1777 е написала - много е важно дали имаш натален аспект и той ще задейства цялата опозиция. Ретроградният ход на Сатурн продължава с месеци и много хора се раждат на ретрограден Сатурн.
Възвратите на Сатурн отбелязват израстване, зрялост, смяна на отговорности. На първия сме около 29-30-годишни - сбогом  младежки години. Ставаме вече големи хора на по-зряла възраст, очакваме семейни отговорности, отговорни позиции в работата си, вече сме със стаж и години, съвсем подходяща за мениджъри. Вейхайвей годините трябва да останат назад. На втория си възврат отново казваме сбогом на "младежките" години и вече гледаме към третата възраст. Тогава сме на 58-59 години. Да, може да се усетим самотни, въпреки семействата. Децата вече не са около родителите си и започват да липсват. Приятелските отношения не са така активни. Няма ежедневни срещи, само който може, пътува.
Около 30-те също може да се усети като самота, защото точно тогава е голямото разделение - приятели се женят, раждат и вече не са ни компания. Може и обратното - ние ставаме родители и вече не общуваме по същия начин със старите си приятели, защото фокусът ни е върху бебетата, апартамента, партньора, неговото семейство, неговите приятели. Липсата на пълноценен контакт със собствените си стари приятели от университета или класа, я усещаме като "родих и те ме забравиха". Може и контактът със старото семейство - родители, братя, сестри, да се усети като самота. Който пък израства в работата си, също започва да се чувства, че само работи, работи, гради и няма време за спонтанни срещи и кратки пътувания. Но това пък си е друго "обслужване" на принципите на Сатурн като господар на Медиум Цели.

# 587
Благодаря! Много хубаво и достъпно обяснение. Имам тези два аспекта в картата, да, както и Марс в квадрат със Сатурн, но пък той прави и тригон към Слънцето и асцендента ми. Изобщо не си харесвам картата, но това е друга тема... Родена съм през деня и съм чела, че за хора родени в светлата част на денонощието възвратът е по-лек. Звучи ми несериозно.
Иначе две от близките ми приятелки срещнаха половинките си, омъжиха се и родиха - всичко това по време на Сатурновото им завръщане, но пък при тях той е в силен знак (водолей), а моят в риби май няма кой знае какви достойнства.
Надявам се и на мен да ми се случи нещо хубаво. Blush

# 588
Spring, моята Луна също е водна 6гр в Скорпион съвпад със Сатурн. Не зная къде са луните на близките ми но определено на мен хората със Земен акцент и по-специално Телец и Козирог ми действат градивно ( нямам земя в картата си ) някак ме отрезвяват а аз имам нужда от време на време.
Иначе съм състрадателна много, особено към животни и деца но рибешките луни сякаш сте по-чувствителни и раними. Не се притеснявай от Сатурн, помисли как да превърнеш дефекта в ефект както се казва, да канализираш отражението му в нещо полезно. И както се казва -И това ще мине .
Esme, супер си го обяснила.
Welcometoheaven, и аз ако мога бих променила картата си но не става, в този живот това е. А за другото не мисля, че е вярно но нека по-вещите да кажат. Моя възврат ме перна на 31 с близка приятелка която без малко да загубя като приятел. Много го преживях, от Сатурн ще да е защото много научих в този период и успях да запазя приятелството ни . Да кажем, че порастнах и осмислих много неща тогава за което съм благодарна!

# 589
При мен възврата на Сатурн донесе раздяла и промяна на някои възгледи. Оказа се временна, после нещата се поподредиха. Аз в натала си имам аспект Слънце-Сатурн, който хич не е лесен и ми донася доста трудности и беди в някои отношения. Надявам се когато трянзитния Сатурн ми налази Слънцето, да не стане апокалипсис. Преди това, както споменах, ще мине през Луната. За съжаление всичко се случва в 7Д при мен - знам, че там ще са казусите и ще се решават доста въпроси тепърва - нелесни и от тях ще зависят много неща. Не е нещо, което очаквам с нетърпение. Напротив. Като цяло, периода е труден

# 590
Adriana11, в коя сфера са трудностите по-Слънце-Сатурн? Аз-а, личноста, егото? На мен поне Марс не ми ранява светилата но то и Сатурн ми стига.

# 591
Е то и на мен Марс не ми ранява светилата ама Сатурн ми удря здраво Слънцето. А в каква сфера, ми не е само Аз-а. Много ситуации, особено в личните отношения - 4-7Д са засегнати

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 19:55 от Adriana11

# 592
Статусът в натала е от първостепенна важност. Сатурн при мен, е най-високо поставен в картата, но заточен. В дневна карта се смята, че не е толкова лош. При завръщането си ме награди с всичко, което исках от живота. Но когато мина тригона към наталната си позиция, нещата коренно се промениха. Имаше и други аспекти,  разбира се. Сега още е в тъмната част на картата и бавно се 'катери'.Съвпадите му със светлата и Венера,  си бяха чудесни периоди. Опозициите - тежки.

# 593
Lady, тъмната част имаш впредвид долната хемисфера ? Аз си живея със всички планети долу, не е чак толкова зле, за това съм и нощна птица😅
Значи си щастливка щом възврата ти е донесъл желаните неща.
Как беше , ако добре помня при нощна карта Сатурн се радва когато е долу.

# 594
  • SF
Благодаря! Много хубаво и достъпно обяснение. Имам тези два аспекта в картата, да, както и Марс в квадрат със Сатурн, но пък той прави и тригон към Слънцето и асцендента ми. Изобщо не си харесвам картата, но това е друга тема... Родена съм през деня и съм чела, че за хора родени в светлата част на денонощието възвратът е по-лек. Звучи ми несериозно.
Иначе две от близките ми приятелки срещнаха половинките си, омъжиха се и родиха - всичко това по време на Сатурновото им завръщане, но пък при тях той е в силен знак (водолей), а моят в риби май няма кой знае какви достойнства.
Надявам се и на мен да ми се случи нещо хубаво. Blush

А, мерси, но виждам, че съм допуснала някои стилистични грешки, но мисълта е изпреварвала пръстите.
Схванали сте го. Реално може и да не сте самотни, но се разделяте със значими до този момент хора, начин на живот, свързан с тях, и си го "превеждате" като самота или още по-тежко - като изоставяне.
И трябва да си го сложа в подписа: значимите събития в живота ни най-често са при транзити на Сатурн.

# 595
Spring Blossom, това е само транзит. Представете си тези, които този транзит си го носят по рождение и усещат неговите ефекти цял живот.

С Луна в Риби, може да разберете, кои мечти, това, което Ви вълнува е възможно да се реализира, а кое не. Може да постави въжделенията Ви в някакво русло. Прагматично. Някои се раждат емоционални пънове. Скъпи на емоции и чувства и лишени от емпатия - неспособни да се поставят в обувките на другия. Хора, които вътрешно се чувстват отхвърлени, необичани, емоционално неудовлетворени. Не се чувстват в хармония, щастливи. Недоволни и с комплекси. Нетолерантни, вменяващи вина, осъждащи, ограничаващи, назидателни. Такива, които контролират и подтискат чувствата си.  С висока вътрешна летва. Според които, за да получиш близост, лично отношение трябва да си го заслужиш. Транзит на Сатурн към Луна привлича именно такива хора.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 08:03 от starinthenightsky

# 596
Благодаря 🌺💜 за мечтите не се бях замисляла!

# 597
Lady, тъмната част имаш впредвид долната хемисфера ? Аз си живея със всички планети долу, не е чак толкова зле, за това съм и нощна птица😅
Значи си щастливка щом възврата ти е донесъл желаните неща.
Как беше , ако добре помня при нощна карта Сатурн се радва когато е долу.
Слънцето,  Юпитер и Сатурн са дневни планети, а Луна,  Венера и Марс нощни. Сатурн е труден за родените вечер, а Марс за  тези през деня.

# 598
Е, сега, милиарди хора по света са родени вечер, едва ли можем да обобщаваме, че Сатурн на всички с вечерни карти, влияе зле. Много зависи как е разположен, къде и в кой знак. Това обобщаване звучи плашещо и съм сигурна, че не е така

# 599
СЕКТА в Астрологията
Една изключително важна концепция в елинистическата астрология, която в днешно време, е разграничаването между дневните и нощните карти, което се свързва с техническа концепция, известна като „секта”
Терминът „секта” е превод на гръцката дума hairesis, което често се среща в гръко-римският период, и се отнася до „група”, „фракция”, или „екип” на хора, които се придържат към определени догми, правила, възгледи. Като пример може да посоча Християнството, което представлява специфична „секта”, Мюсюлманството е друг вид специфична „секта” или „хайреза”.
В контекста на класическата астрология секта се отнася до схема, при която видимите планети са разделени на две групи, или две „секти”. Дневна секта, която се управлява от Слънцето и нощна „секта”, която е на Луната. Юпитер и Сатурн са определени към дневната секта, а Венера и Марс от нощната секта. Това води до разделяне на дневен екип от планети и нощен екип от планети. Меркурий се смята за неутрален, но обикновено се казва, че той се съюзява с дневната секта, когато изгрява преди Слънцето, и обратно той е нощен, когато залязва след Слънцето в рождената карта.
Сектата е преди всичко КАЧЕСТВЕНО ИЗМЕРВАНЕ, което е свързано с промяна на благоприятния, или лошият статус на планета в дадена карта. Това означава, че статутът се секта на планетата променя качеството на тази планета в картата и начина по който тя действа, като благоприятна или лоша, за добро или за зло. Вредителите Марс и Сатурн, са особено проблематични, когато не са в своята секта т.е. Сатурн попада в нощна секта, а Марс попада в дневна секта. От друга стана същите Вредители Марс и Сатурн могат да бъдат с много добри качества, или дори полезни и конструктивни, когато са в сектата си.
Фирмик Матерн-4век предвижда за Сатурн в 8 дом, в зависимост от това, дали е в дневна или нощна карта следното.
Сатурн в 8дом, когато е през деня предразполага увеличение на приходите за определен период от време. Ако той е в знак на Марс-Овен, Скорпион-или в термите на Марс, той посочва за някои наследства от смъртта на непознат. Но ако е в този дом -8дом-през нощта, наследството ще бъде изгубено.
Същото важи и за Благодетелите Венера и Юпитер, макар че Юпитер има тенденция да бъде много полезен в дневна карта, а Венера в нощна карта. И обратното, Юпитер  нощна карта ще има тенденция за чувствително намаляване на добрите си неща, или забавени, докато при Венера благоприятните значения са подтиснати в дневна карта.
Ето още едно мнение на Ф. Матерн: Юпитер в 10 дом (МС) l в дневна карта прави родения ръководител, лидер на държава, хора които получават награди през целият си земен живот. Но ако Юпитер е в 10 дом през нощта, той прави родените с малка почест, но те лесно се променят и често губят постигнатото. С това искам да покажа, че сектата е много важна част от техниките за тълкуване на карта.  С нея още в началото, когато разглеждате картата може бързо да се определи с голяма точност кои планети ще помагат на родения като цяло, и ще действат като положителни влияния в живото на родения, и обратно кои планети ще бъдат особено проблемни, или дори разрушителни фактори по отношение на живота на родения. Като общо плавило и с други смекчаващи влияния „злодеят”, който противоречи на сектата, често действа, като източник на много от най-големите предизвикателства и трудности в живота на родения, особено когато тази планета се активира, като Хронократор на период, или в неговите транзити. От друга страна, благоприятната планета, която е в секта, често ще действа, като източник на лесно постигане на успех, особено когато е Хронократор.
По материали на Крис Бренан
Подчертавам, че мястото на Слънцето в картата определя дали картата е дневна, или нощна. Когато Слънцето е под хоризонта, карата е нощна, респективно Сатурн и Юпитер е добре да бъдат под хоризонта, а Луната, Марс и Венера да бъдат над хоризонта, и обратно..Слънцето над хоризонта определя дневна карта...

Общи условия

Активация на акаунт