Любители на котки - Тема 181

• 34 493
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
С категоричен и застрашителен тон. Само "не". Котето се научи и замръзва с отворена муцуна или разперени лапи. Нужна е последователност. Научават и разбират що е то "не".

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 08:54 от Шарлот

# 586
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/14037344

Твърдо"Не!".
И трите котки спират да правят,каквото правят.Не припарват до хладилника,дори да е отворе.Не спят по дивани и столове.Обожават си леглата и первазите върху парното.Не ходят по плотове,твърде често.Сакура се катери,Зак почти не.
Ако са досадни и мяучат неспирно,спират.Зак дори изпълнява"Върви си в леглото","Ела"..

# 587
Аз с годините се предавам. Joy Едно време какъв цербер бях, само интонацията на гласа да променя и се снишават. А сега... Взехме си и кученце, и точно преди дни обяснявах на моя мъж, че не знам как ще го възпитам. Такава Мека Мара съм станала, че ме е страх да не изтърва положението. И с котките така. Направят беля, а аз успокоявам ММ, че "с малки деца е така". Joy

# 588
О,аз след време ще взимам белгийка И няма как да си позволя да изпусна контрола.Ако се съобразявам с тях,те живеят в един социум с мен,ще се съобразяват,както всички в него.

# 589
При нас още не са научени командите (8 мес)  и колкото  и да викам "Не", не спира да прави. Викам, пляскам, тропам,   да се стресне малко и да спре, но няма ефект.
Накрая сложих чантата за училище на детето пред балконската врата, и чак тогава нещо му прищрака, че това е чужда територия.
Забелязах, че, когато има предмети на футьойли и маси, не се качва толкова, колкото, ако са без предмети.

# 590
Мойто пуфче 🐈 Бъди за емоционална подкрепа 💜 тези дни кака му е малко болна и няма сили да го заведе на преглед, но и там предложиха да му погледнат зъбките, и също да натрошавам гранулките, за да не ги поглъща цели. Та пак му взех вирбак гранулки... но и намаза за десерт да оближе опаковката от маслото🧈

# 591
# 592
Моя мъж ми пуска статия за котките и минералите
https://www.crystalvaults.com/blog/best-crystals-for-cats/
А аз му пиша, че освен камъни за Пуха и бурмичка за мен да вземе Innocent !
Ето я днес "Полегнала е Тудора"

# 593
телезрител
дават някакви подскачащи птици 🤣

# 594
  • София
Вижте го... голямото момче

... колко тъпо и нелепо изглежда 🤣😹

# 595
Тути вече близо месец спи при мен до главата главно,но влиза под шалтето и е плътно до корема.Явно усеща вече и за това,иначе не мога да си го обясня.Допреди това спеше на нейното си легълце.

# 596
  • София
AnyHr, голямото момче в малката кутия. Много е смешен.

Лисичке, Барни докато беше с фуния на главата след операцията така спеше, те като се усещат “болнички”, се навират по-нависоко до нас. Сега, здрав, само в краката ни спи.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 09:22 от Sharky*

# 597
Какво ли си "говорят" малките същества? Ще са приятели. Хубаво е, Лисичка.

# 598
Здравейте,
имате ли мнение за тази храна  SAM'S FIELD Cat Sterilized?
Ще питам и в другата тема. Колебая се с какво да храня бандата вкъщи. Дълго бяхме на Concept for Life, сега дояждат чувал Rurina Pro Plan Delicate...

# 599
  • София
Аш ядеше бебешката SAM'S FIELD и му харесваше. Като взехме Оникс купих голям чувал и я отказаха. Доста време ми се мотаеше.
Предпочитаха Н§Д пред SAM'S FIELD.

Общи условия

Активация на акаунт