С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 287
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
А от какво има нужда момичето? Да я похвалим.

# 301
Задоволството за чуждото нещастие не води до нищо добро за този, който го проявява, ако не можеш да дадеш съвет не виждам смисъл от коментари от този сорт..

# 302
  • София
Ох, Жабче, здраво си се насадила ... И не е смешно ...
Нямаш време да чакаш някой друг да вземе решение вместо теб. Ти си човекът, който трябва да поеме отговорност и да живее с решението си. Само да натвърдя - свекърва ти може да е всякаква, но мъжът ти е този, с когото имаш работа. Ако не се чувстваш сигурна в него, да можеш да му се довериш и знаеш, че те уважава и обича - тогава не се залъгвай ...

# 303
Задоволството за чуждото нещастие не води до нищо добро за този, който го проявява, ако не можеш да дадеш съвет не виждам смисъл от коментари от този сорт..

И какъв съвет може да се даде при това положение? Ти какво ще я посъветваш, като опциите са само 2:
1. Да си остане при... ще си спестя епитета, да роди и да седи вързана поне 2-3 години, докато е зависима от него, да си къса нервите с него и майка му, че не се знае още какви номера могат да ѝ сервират.
2. Да направи аборт и да си хваща пътя.

Аз не бих си позволила да дам нито един от двата съвета. Нищо не ми е направила съфорумката, за да ѝ го пожелая.
Това е решение, което трябва да си вземе самата тя. И да си носи последиците... Които не са ѝ паднали от небето, сама си ги е причинила. Отговорност за собствените избори и собствения живот му казват.

# 304
Тогава няма нужда от насаждане на още повече напрежение за нея с известните на всички ни заучени фрази “който каквото си направи..” и тем подобни…

# 305
  • София
Големи хора сме, всеки сам има право да прецени как да коментира.

# 306
Ех, Жабче, защо бе,  Жабче...  Но според мен след като девет години не си го напуснала и след всичко това, че даже и си забременяла, което е станало и с твоето желание, тъй като не си се пазила, значи ти де факто не искаш да го напускаш този мъж и целта на съветите ни трябва да бъде как да си подобриш ежедневието. Това ще бъде много по-трудно с дете, нали знаеш, защото такива свекърви като твоите налитат на внучето като ... знаеш какво. Съветите и упреците ще се увеличат стократно.
Аз ти предлагам да спреш да им цепиш басма на всичките и най-вече на мъжа ти. Хващай точилката. Като майка ще имаш повече козове и няма да могат да те пренебрегват, а на тебе  ще ти се наложи да пораснеш и да се защитаваш. Например, какви са тия детинщини - ще се правиш, че ходиш до магазина.  Казвай им всичко в прав текст и вдигай скандали, явно от добро не разбират.

# 307
  • Варна
Аз ще си спестя коментарите...

# 308
  • София
Како Сийке, има и 3ти вариант, не знам защо го пропускате, в съседната тема също - взима си багажчето и си гледа сама детето. Тя, вероятно ще стигне до този вариант, но след като похаби безвъзвратно нерви и младост. По-трагичното, обаче е, че ще нанесе психически травми на детето.
Но, ако е умна, навярно може да си спести това, разбира се ще има много други трудности, но спокойствието и психическото здраве нямат цена.
Но тя си знае.
След като при подобна случка като тази на Бъдни вечер тя остава с него още сума време, че и забременява, явно въобще не мисли за вариант раздяла. Е, какво да кажа...

# 309
Сами си прецаквате живота. Но и съзнателно прецаквате и живота на децата си. Никаква мисъл, никакво планиране и най-лошото - никакво уважение към себе си.

# 310
  • при късмета

И какъв съвет може да се даде при това положение? Ти какво ще я посъветваш, като опциите са само 2:
1. Да си остане при... ще си спестя епитета, да роди и да седи вързана поне 2-3 години, докато е зависима от него, да си къса нервите с него и майка му, че не се знае още какви номера могат да ѝ сервират.
2. Да направи аборт и да си хваща пътя.

Аз не бих си позволила да дам нито един от двата съвета. Нищо не ми е направила съфорумката, за да ѝ го пожелая.
Това е решение, което трябва да си вземе самата тя. И да си носи последиците... Които не са ѝ паднали от небето, сама си ги е причинила. Отговорност за собствените избори и собствения живот му казват.
Не са само това вариантите. Може и да го разкара и да задържи детето. Да, пак ще е вързана по някакъв начин , но муньото, както го усещам все пак се води до някъде, така, че не е толкова отчайващо.

За Жабчето, ме изненада само периода в който са заедно с този плазмодии

# 311
Е, той този период вероятно е започнал от ученическите години. Според мен е съвсем млада жена.

# 312
Е, той този период вероятно е започнал от ученическите години. Според мен е съвсем млада жена.
И съвсем нов потребител, който веднага е нацелил свекървенската тема. Да.

Да се тръшкаш, че свекърва ти те проверява като малко дете, при положение, че мъжът ти взема огромен кредит зад гърба ти, за да си ремонтира семейното имане, наистина е най-вярната политика. Той мъжът не те брули за слива, а на свекървата се надяваш.
То оттук е ясно, че за ваше семейство и дума не може да става, ако ще 100 години да сте заедно, пък нека те оставя сама на Бъдни вечер с думи тежки.

# 313
Отново пример как мъжете са основният проблем, а не свекървите.

# 314
Да, обаче тези свекърви често пишат/говорят пред хората как са възпитали деца като слънца, та възпитанието идва първо вкъщи, друг е въпроса как жената го е избрала изначално.

Общи условия

Активация на акаунт