С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 288
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Те свекървите може и да не са възпитали децата си, но вие заживявате с мъжете, имате връзка/брак с тях, раждате деца от тях. Те имат отговорност към вас, така че си насочете вниманието върху тях и върху това какво правят и какво ви предлагат. Свекървите не са страна във вашите отношения, а тяхната намеса може да се намали или увеличи точно от мъжете ви.

# 316
За мен поста на Жабчето е пързалка. Тя само надгражда с факти, никакви оправдания, никакви емоции.
  Ако пък не е , смятам , че момичето няма никакво самоуважение.  Не е виновен Мунчо, нито майка му, Жабчето си е виновна и е точно така -Кой каквото си направи и цяло село не може да му направи.
   Следва продължение - свекърва ми подрежда у дома,докато съм в родилното, свекърва ми измисля име на бебето, свекърва ми ми виси на главата и казва как да храним, приспиваме и преобуваме, свекърва ми каза на 40я ден да дам сок............
   Не е трябвало да чака Бъдни вечер, още след изтегления без нейно знание кредит и без да са го обмислили двамата е трябвало да си бие камшика.

# 317
  • София
Е, той този период вероятно е започнал от ученическите години. Според мен е съвсем млада жена.
И съвсем нов потребител, който веднага е нацелил свекървенската тема. Да.

Скрит текст:
Да се тръшкаш, че свекърва ти те проверява като малко дете, при положение, че мъжът ти взема огромен кредит зад гърба ти, за да си ремонтира семейното имане, наистина е най-вярната политика. Той мъжът не те брули за слива, а на свекървата се надяваш.
То оттук е ясно, че за ваше семейство и дума не може да става, ако ще 100 години да сте заедно, пък нека те оставя сама на Бъдни вечер с думи тежки.
И по някое време вдига напрежението, споменавайки че е бременна.

# 318
Пързалка е, но поне е по темата и засега без особен драматизъм.

# 319
  • France
Чак пък толкова... нещо почна да ми хлъзга под подметките.

# 320
Тя Жабче дори да ни пързаля, малко ли жени се поставят сами в такова положение в реалния живот...

# 321
Така е , Файър, затова и има такава тема.
   Аз много се дразня , когато чуя реплики на майки на момичета, как ги учели на домакинстване, щото като идели в чуждата къща , да не я/се  излагат. Брей, ми то домакинстването е най-важното в тоя живот!
  Всъщност, не го чувам често от жени около мен, обаче от разни бабетки, да. И знам, че преди време това е било ценно , за да се омъжи една девойка, но в кой свят живеем?!

# 322
  • София
марулета, сега е модерно да се принизява домакинстването, особено готвенето. Чистенето все още се издига в култ, само дето се купуват какви ли не устройства, та да е по-леко.
А всъщност е по-важно за организма с какво го храниш, отколкото дали чистиш по 1 или 3 пъти на ден и дали банята свети. Реално това са социални, не здравни мантри.
Аз не обичам да чистя, но и не се напъвам особено. Дори имам желание за чистачка, но все още не съм търсила сериозно.
Важното е с мъжа да споделяте еднакви ценности, защото има мъже-чистници, които са бетер свекърви.

# 323
  • София
Така е , Файър, затова и има такава тема.
   Аз много се дразня , когато чуя реплики на майки на момичета, как ги учели на домакинстване, щото като идели в чуждата къща , да не я/се  излагат. Брей, ми то домакинстването е най-важното в тоя живот!
  Всъщност, не го чувам често от жени около мен, обаче от разни бабетки, да. И знам, че преди време това е било ценно , за да се омъжи една девойка, но в кой свят живеем?!
Някои все още са в света на "Сливи за смет". За съжаление.

# 324
Аз съм учила щерката да готви, ама с идеята ,че като се отдели да живее от нас , да си е полезна на себе си. Чистене , простиране, такива неща не съм я  учила конкретно, но съм разделяла задълженията между всички вкъщи. Все едно да кажа на сина ми  -баща ти да те научи да сменяш крушка и да заковеш пирон,че да не се излагаш , като се ожениш.

# 325
Отивам да помагам само, ако ме извикат.В моя дом да ги посрещам ми е приятно и спокойно.Три тях ми е притеснително, имам чувството, че ме следят да не направя нещо не по тяхното изискване.Да стои отворена вратата на микровълновата ( моята винаги е затворена), как пущам миялната,със стола да не ударя в прагчето на ламината, вратата на терасата и тя с чалъм се отваря и затваря, кагато включа абсорбатора.Да ровя и размествам-абсурт.Нямам робот и те си го пущат, не им пипам и прането.
Готвя им, каквото си реша, харесва го. Добре, че има наблизо хр. магазини и купувам необходимите продукти.Купувам си и дом. хартия, че много я използвам.
Гледам внучето, радвам му се.
Предимно стоя по една седмица.При нас оставят детето за по-продължително време.Сега вече е ученичка и не сме говорили за пролетната ваканция, тогава е и Великден.
От две години съм пенсионерка, съпругът ми още работи.

# 326
Прясно, прясно... имам уговорка с бившата ми свекърва да дойде днес в 14 да гледа малкия. Тя цъфна в 12 без 10 и започна да му дава сладкиши. Казвам и че след малко ще обядва и хич не е подходящо това, което прави. Не ме отрази. Сложих му обяда и тя супер учудена: " ама той не е ли ял?" Ми никога не е обядвал в 11, за Бога, много добре знае кога се храни. И знам, че при нея не яде, вече разбирам и защо, и точно за това и казах да дойде по-късно, само да си легнат и приспят. Ама грам неуважение към моето мнение. Побеснявам всеки път. Жалко, че сравнително често ми се случва да съм зависима от нея.

# 327
  • France
Просто не разчитай на нея.

# 328
Аз бях готова да си стегна багажа преди няколко седмици , НО понеже имах гадене няколко нощи си направих тест за бременност и излезе положителен . Ходих на гинеколог още е съвсем начална бременност. В първият момент се зарадвах , но после като ми мина цялата тази лента пред очите и започвам да имам нервни тикове . Не знам какво да правя ... На моменти се надявам да абортирам и просто да си продължа живота на чисто докато е време . От друга страна си казвам що за изрод съм да искам да абортирам и започвам да плача .
Господина знае че съм бременна и е щастлив ,но не усещам аз да съм щастлива ..
Въобще цирка е на макс
Мдааа, щастлив е, защото си в капана. Аз съм pro-life, но ако ми беше дъщеря, сестра, бих те посъветвал да помислиш за другия вариант.
На колко години си и можеш ли за се оправиш с дете без бащата,  ако се наложи? Въпреки че и разделени, те пак ще ти се месят. Не знам, не знам... Грешно е, но мисли за себе си.

# 329
Бих разбрала подобно поведение ,но само ако Жабче е в ролята на любовницата,но случая не е такъв.
Тя е в ролята на любовница, а официалната е майка му, което е доста.... ми гнусно.

Общи условия

Активация на акаунт