С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 295
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Съгласна съм с мнението на всички .. очевидно нещо и в самочувствието ми куца щом търпя една простотия след друга . Причината да го споделя тук е защото исках да видя мнения на хора които въобще нямат връзка с мен и могат да ми кажат безпристрастно мнение .
Вероятно най доброто което мога да направя за сега е да поставя границите . В прав текст да кажа на майка му нещата които отдавна трябваше някой да и каже . А за господина , ако не му изнася , какво съм и казала ,не ме подкрепи и не се стегне .. защото не не сме първа младост ( аз съм на 29год. , той е на 35год .) най лесното ми е да си хвана пътя дори и с бебе .. няма да съм първата нито последната.

# 331
  • France
Надявай се тепърва да слагаш граници Rolling Eyes

# 332
Жабче, дано не съм лош пророк, но положението е изпуснато и граници в момента едва ли ще можеш да поставиш. Такива случки като тази на Бъдни вечер показват, че той не само не те уважава, не уважава мнението ти, но и предпочита майка си пред теб на семеен празник, когато се предполага, че ти трябва да си новото му семейство.

# 333
Аз мисля, че жабчето ни раздаде ските.

# 334
  • Варна
Боже, боже, на 29 не била в първа младост... Аз съм на 45 и още се имам за млада 🤭🤭🤭

# 335
  • София
Аз също не съм оптимист да се спазват едва сега поставените граници, но пък може и да стане. ОБАЧЕ!
Единственият вариант това да се случи е той да разбере, че не се шегуваш.
1-во - изнасяш се. Или в собствено жилище или на квартира. Ако той те последва - има шанс. Но ти не се връщаш!
2. След това му обясняваш, че вие двамата (тримата, с бебчето) сте семейство и решенията се взимат от двамата ви и е редно приоритетът му да си ти и бебето. И ако още веднъж се получи подобно неуважение като на Бъдни вечер повече път назад няма.
3, Като дойде майка му непоканена ѝ заявяваш, че това е Вашето жилище и не ти е приятно да идва когато си поиска. Ключ не ѝ се дава. Ако все пак дойде не ѝ отваряш вратата или я гониш. Директно. Вмешателство не търпиш.
4. Не пречиш майката и сина да се комуникират, ти също нямаш проблем с това, но след показано уважение. И не, след като сте говорили едно, а той прави друго.
5. и много важно - заплашиш ли с тръгване трябва да си готова да го направиш. Иначе си вкарваш огромен автогол и уважението и да го е имало се срива.

# 336
Хайде пак! Съветнички сеирджийки...
Наистина ли сте искрени в съветите си - изнасяш се, зарязваш го, сама си гледаш детето, гониш майката!? Правиш циркове и се надяваш на щастлив семеен живот 🙄
Вярно май, че на чужд гръб и сто тояги са малко!

Придърпва си мъжа, ражда си детето и избутва свекървата со кротце, со благо и малко кютек 😉

# 337
  • София
Забравяте за кредита, който господинът е взел за ремонт на къщата, която очаква да му се препише - тоест той самият е в абсолютно пряка зависимост от майка си/баща си. Та трудна работа - пари ще заминат, нали се сещате ... Останалото става, ако нямате зависимост, като описаната, авторке ...
Птиче И да иска да го придърпа, самият той трябва да внимава много пред маминка си, че ще види къща през крив макарон.

# 338
И къде ще отиде тази къща! Нали пак тяхна ще е един ден. Заедно с другата, от която уж са избягали.

# 339
  • София
Абсолютно го мисля. Казвам го като сам родител,  жилището, в което живея с дъщеря си е на майка ми, но все пак като едно дете, то ще е за мен. Аз също съм вложила много и абсолютно САМА, тоест друго участие не е имало, само преди 18 години банята, когато бяхме женени, която пак е за ремонт... Но ако изпадна в такава ситуация, директно хвърлям всичко, за да изляза на квартира. За щастие не ми се налага. А тук, жилището дори не е нейно.

# 340
птица,
за тези работи се изискват едни по-други умения за работа със свекърви, ама повечето хора не ги владеят.

# 341
  • при късмета
Хайде пак! Съветнички сеирджийки...
Наистина ли сте искрени в съветите си - изнасяш се, зарязваш го, сама си гледаш детето, гониш майката!? Правиш циркове и се надяваш на щастлив семеен живот 🙄
Вярно май, че на чужд гръб и сто тояги са малко!

Придърпва си мъжа, ражда си детето и избутва свекървата со кротце, со благо и малко кютек 😉
А ти какво я съветваш? Стоиш там да те тормозят и да не те зачитат за човек и свека и муньо и се надяваш да стане со кротце, со благо! Сериозно ли?

# 342
  Точно с тая свекърва со кротце и со благо няма да стане, жената иска да воюва за територия, брани синчето. Светулчица е права, че трябва да се изнесете.

# 343
Интересно ми е Птица дали случайно не е свекърва?

# 344
  • при късмета
Не само, че свекървата няма да започне да се държи адекватно, а и муньото не си заслужава усилието да го коткаш и придърпваш. Не е край, ако останеш сама с дете, но ако при такива обстоятелства направиш компромис да останеш заради детето и да търпиш всичко, тогава вече е края. С първото ще се справиш, справят се и тези на които се е наложило и тези, които са го направили по собствено решение. Но, ако избереш второто и направиш компромис се закопаваш жива завинаги. Надали ще ти дойде акъл занапред, ако вече си взел такова решение.Та не мога да намеря една основателна причина да последва съвета на Птица и увереността ѝ, че съветите на другите са грешните

Общи условия

Активация на акаунт