С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 296
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
3, Като дойде майка му непоканена ѝ заявяваш, че това е Вашето жилище и не ти е приятно да идва когато си поиска. Ключ не ѝ се дава. Ако все пак дойде не ѝ отваряш вратата или я гониш. Директно. Вмешателство не търпиш.

Майка му като сложи ръцете на Ф и викне „Коя си ти да ме гониш от моята къща“ и ще стане голям цирк.
Синът е този, който трябва да постави границите на майка си. Но пък как да ги постави, когато няма нищо на свое име? Дали му наготово дом, длъжен е да се свива и съобразява, следователно и жена му. Очевадно така разсъждават родителите му. Прави-криви, собствеността е тяхна и само те могат да се разпореждат с нея.
Обикновено това се случва на мъжлетата, които разчитат мама и тати да им осигурят дом, да им изгледат децата, а ако може и сметките им да плащат, ехеййй, комунизъм направо.

# 346
  • при късмета
Като е техен защо сина им тегли кредит за ремонт? Свекъри/ви докато разчитат само на собствеността си за уважение от и подчинение от снахите, приравнявайки го до подчинение, никога няма да им се получи. Това не е основание да те уважават, да не говорим за повече. А муньовците да се свиват колкото искат, така и така ще си останат само с мама и после сами. Ще се светнат на дърти години

# 347
  • София
Скрит текст:
3, Като дойде майка му непоканена ѝ заявяваш, че това е Вашето жилище и не ти е приятно да идва когато си поиска. Ключ не ѝ се дава. Ако все пак дойде не ѝ отваряш вратата или я гониш. Директно. Вмешателство не търпиш.
Майка му като сложи ръцете на Ф и викне „Коя си ти да ме гониш от моята къща“ и ще стане голям цирк.
Синът е този, който трябва да постави границите на майка си. Но пък как да ги постави, когато няма нищо на свое име? Дали му наготово дом, длъжен е да се свива и съобразява, следователно и жена му. Очевадно така разсъждават родителите му. Прави-криви, собствеността е тяхна и само те могат да се разпореждат с нея.
Обикновено това се случва на мъжлетата, които разчитат мама и тати да им осигурят дом, да им изгледат децата, а ако може и сметките им да плащат, ехеййй, комунизъм направо.

Точно затова казах изнасяне от нейната къща. Защото в момента този дом е нейн. И да, не може и дума да каже така, и аз да съм и аз няма да позволя някоя си да ме гони от собствения ми дом.
Това е.
Всичко има цена.

# 348
Мили хора, аз не мога да изгоня свекърва си от собствения си дом, за който тя не е помогнала и с една стотинка, а тя ще изгони нейната от чужда къща. Абсурд ми се вижда цялата ситуация, махни се от там, съвсем сериозно ти казвам. Ако той държи на теб - ок, ако не - прав му път. После цял живот ще си абонирана за темата.

# 349
  • София
Светулче, пропускаш пак момента, че човека плаща кредит ... за ремонт на същия този дом свекин. Ще му стане байгън, да излезе на квартира, че да изплаща кредит, че бебе ... 
И да, свекин е, докато са живи ... ама някои се светват да изнудват с това, както Как Сийка вече рече ...
Ambrosia Мъж ти ти е дал разрешението, макар и твоя да е къщата, от него търси отговорност ...

# 350
Абе каквото и да си говорим, стъпка номер 1 е сериозен разговор с мъжа. Ако той продължи, както до сега, всичко друго е без значение.
Допускам и като нвмат брак и деца още да му е широко около врата инда не се чувства свързан с жената до себе си. Има и една маааааалка вероятност като се появи бебето да се почувства като глава на семейство и да реши да скъса пъпната връв. Не съм голям оптимист обаче.

# 351
Наскоро се сетих последно с какво ме изразни свеки: бяхме поканени на сватба - ние с мъжа ми, тя, дъщеря ѝ и внука ѝ ( наш племенник ). Моите деца бяха на отделна, детска маса, но племенника - не, защото е на 25.
Етикетчетата на масите бяха надписани - на дълга маса - аз и мъжа ми един до друг, а срещу нас- те тримата. С влизането си оставихме по местата връхни дрехи и чанти и ние с мъжа ми отидохме да се снимаме с младоженците.
 Като се връщаме на масата - гледам моите неща и на племенника разменени и тя бърза да ме уведоми, че решила, че племенника трябвало да седне до вуйчо си, a аз - при тях двете. Аз изръмжах и  се върнах на моето място. Въобще не ми стана приятно, че е решила с мъжа ми да не сме един до друг и без да ме попита пренаредила местата. После цял ден ме гледа накриво.

# 352
Каквото и да реши Жабка (както и всички момичета, изпаднали в подобна ситуация) трябва да го реши сама, а не под неангажиращите съвети на анонимни съветнички. Неангажиращи ги тях! Защото нито една от тук присъстващите няма да й осигури покрив над главата, пари да си плати сметките или гледане на болно дете. Нито рамо, на което да поплаче, щото през форума, нали!
Така че малко по-отговорно със съветите.

# 353
  Има всякакви варианти, стига да искат. Къщата може да се даде поднаем.

# 354
  • София
Този, който иска да си решава сам проблемите, не пише във форум.
След като пише във форум, значи очаква чужди мнения. Какви да бъдат те, всеки има пълното право да прецени сам.

# 355

Все едно гледам "Съдебен спор" и Жоро Игнатов. Вие вярно ли давате такива съвети....

# 356
Мъжът не е сложил граници на майка си толкова години, ние във форума ще разрешим проблема...А жената чинно търпи. Мила картинка.

# 357
  • France
Придърпва си мъжа, ражда си детето и избутва свекървата со кротце, со благо и малко кютек 😉
Такава фантастика дори и в розовите романчета я няма. Единственият ù начин да се отлепи е аборт, взимане на багажа, докато муньото го няма (най-добре с помощ, че да стане наведнъж) и блок навсякъде. Не говоря наизуст, точно така бих направила на нейно място. Не, че бих попаднала там.

# 358
Аз пък мисля, че Жабчето може да се обърне към свекърва си спокойно и директно, когато няма други хора наоколо и са само двете, с най-нормален тон, все едно пита дали има хляб в магазина, тонът е важен. Нито караница, нито напереност, а най-нормален женски разговор, все едно си разпределяте задачите с колежка. Може да издебне повод, например свеки ако нещо изкомандьори, но и без повод може. Ето така - виж, оставяш ми чувството, че в тази къща съм само на гости. Идваш когато поискаш, казваш ми как да подреждам, все едно съм тук за малко и не съм си вкъщи. Знам, че къщата си е твоя, но не мога постоянно да се притеснявам дали някой няма да влезе в неподходящ момент или че нещо не съм направила както трябва. Дай да се разберем нещо по това, голямо момиче съм, не съм тук на изпит, искам да си стопанисвам къщата, да си гледам мъжа и да се чувствам нормално.

Ако не потръгне - ок, аз само исках да ти кажа как се чувствам, ти си прави както решиш. И не спори с нея. Ще разбереш настроението й, ще можеш да поговориш с мъжа ти. Пред него не ядосана, а по-скоро тъжна. С такива опити човек осъзнава кой му е насреща. Ти да постъпиш благо не е грешка, така получаваш чудесна възможност да провериш къде се намираш, това много помага човек да реши накъде да поеме.

Свекърва ми от много грижа и то щото как нещо ще стане без нея, унищожи едно разкошно каре с момини сълзи в двора на нашата къща, синът естествено не се сетил, че ще кара наред, на мен що да ми кажат, а за нея понеже там някакви китки само пречат, ги отровила. И имахме разговор, аз за цветята ще го преглътна, все пак той й е разрешил, ноооо - или съм си вкъщи и аз решавам, или не. Иначе ми е много лесно да си се върна у нас. Тя предпочита синът й да е наблизо, така че проработи това. Но за всеки си е различно, може твоята да стиска палци да изчезнеш. Моята ми припомни, че за къщата ни е дала пари, и все пак тая къща е на нейния син, тя имала право и такива неща. Аз й отвърнах, че нямам нищо против да помага, да идва и да участва, но няма как да е през главата ми, а парите са заем и може още утре да си ги получи обратно. Криво й беше, на мен доста също, но не можах да си представя за всичко да я питам или пък да очаквам изненади. Не сме скарани, може и някакво уважение да си заслужих оттогава, или пък страх, че ще й отвлека далеч сина, по-важното е, че бях честна и се понаместихме, не съжалявам.

С разговор да опиташ смятам, че повече ще ти помогне, отколкото да попречи. Два са шансовете - или да си няма представа, че те притеснява, или да го прави нарочно. Ако не повдигнеш въпроса, няма как да си сигурна. Това е моята стратегия, но аз си харесвам свекървата - голям генерал е, може такава грубост да ти изтръска, че да се ужасиш, обаче любимият й е единствено дете и виждам как всичко би дала за него, аз такава майка си нямам.

Ще се оправите, само казвам какво би било моето, друг човек трябва да постъпи както той чувства за правилно. Стискам палци на Жабчето.

# 359
И къде ще отиде тази къща! Нали пак тяхна ще е един ден. Заедно с другата, от която уж са избягали.
Това пък на живи хора да се смята какво наследство ще оставят винаги ми е било грозно. Ми може да продадат имотите и са изхарчат парите примерно свекърите. Даже по така актуалните в темата круизи.

Общи условия

Активация на акаунт