С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 139
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Предполагам, преди 35 години може и да е подтичквал. Слава богу сега не. Ама това нейното лигавене …

И преди съм казвала, че имам брат колкото мм на години и майка ми не се държи така нито с него, нито с мен.

Да не би твоята майка просто да в била  по -обрана в изразяването на емоции и  затова да ти се вижда странно, ако друга говори нежно на децата си, макар и порасли?  Много майки казват на  възрастните си деца подобни неща като за компотчето, не е рядкост.

# 91
Да, нещо като цитати от детството. Те синовете схващат, че е цитат.

# 92
Не е цитат. Лигавщина е. Тя едно дете има, рано го е родила. Явно й е липсвало да се грижи за някого и постоянно се вре да се интересува от нас - какво правим, как върви работа, учение, злободневните неща да й разказваме. На мен ми е толкова далечно… аз няма как да седна да й разказвам, че Пенка в работата нещо си или че имам 4 по Финансов анализ тоя семестър…

Иначе тя просто си е такава, по-лигава в моите очи. И на мен ми вика “чеденце” и с умалителни, не е само мм. Просто понякога имам чувство, че не осъзнава, че това е 38 годишен мъж.

Майка ми не, че не ни обича. Просто не е имало лигавене след някаква възраст.

# 93
Абсолютно нищо лошо не виждам в тази история, наистина.

# 94
Е, със сигурност не е най-големия порок. Не мисля, че е сравнимо с някои всепризнати свекървища като тази на Вени, която е неспасяем случай. Но си казвам неща, които ми правят впечатление и са неразбираеми за мен.

Начина на комуникация е различен. За свекърва ми е важно просто да се говори. Ама дали ще коментираме Пенка от работата й или световния мир, важното е да се дрънка. Такива празни разговори мен ме изнервят. Също както “писанченце, компотче, мамо да ти дам”. Имало е моменти, в които съм прихвала да се смея и тя май се е усещала защо.

# 95
То тук , защото е Философски клуб  ,познание и мъдрост струи от всеки пост .
Тя навярно едва ли се изживява на всепризната мислителка, полагаща основите на Новия домашен ред .

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 15:40 от Анонимен

# 96
  • ВАРНА
Не е цитат. Лигавщина е. Тя едно дете има, рано го е родила. Явно й е липсвало да се грижи за някого и постоянно се вре да се интересува от нас - какво правим, как върви работа, учение, злободневните неща да й разказваме. На мен ми е толкова далечно… аз няма как да седна да й разказвам, че Пенка в работата нещо си или че имам 4 по Финансов анализ тоя семестър…

Иначе тя просто си е такава, по-лигава в моите очи. И на мен ми вика “чеденце” и с умалителни, не е само мм. Просто понякога имам чувство, че не осъзнава, че това е 38 годишен мъж.

Майка ми не, че не ни обича. Просто не е имало лигавене след някаква възраст.
Ние сме шопи и баба ми винаги ми е викала чеденце, също сине нищо че съм момиче. Когато си отидех на село дядо винаги казваше в умалителна форма: маче- на котката, лубениче на динята, пипонче на пъпеша и така. Чичо ми също ми викаше сине или чеде, просто това е начин на изразяване. Дори сега се обръща към мен така нищо, че е на 73 години, а аз много отдавна съм прехвърлила детската възраст.  Има хора не си променят говора напълно и им остават някои думи, които явно за другите са дразнещи. Е то ако може и да не диша ще е добре, но явно още няма изпратен червен картон отгоре. Всяко семейство се държи по свой си начин, свои шеги и закачки, не може да е като в другото семейство. На един тези неща му се струват нормални на други лигавщини. Колкото по-малко сравнения се правят толкова по-лесно ще бъдат приети "странностите" на другите. Приемайте хората такива каквито са, нито те ще ви променят нито вие тях. Просто трябва да се намерят допирни точки и да се опитвате да не се дразните и да се уважавате. Никой не казва, че е лесно. Един виц за мамината манджа. Една снаха много се стараела да готви хубави гозби на съпругът си, но никога манджата не била като мамината манджа. Един ден без да иска я загорила и се извинила на мъжът си. А той доволен казал те това е мамината манджа. Та изводът какъв е?

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 18:12 от pepa60

# 97
Моята свекърва пък не говори умалително, не се лигави, явно е по-студен човек, сега дайте и аз да се оплача, щото пък ние с нейния син-дърти хора вече си се лигавим помежду си и с детето също.
Ей, няма угодия на тези снахи. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 19:47 от боботоо

# 98
Е, и ние сме шопи ( и аз от двете страни), което не значи, че си викаме “чеденце”, ама живи и здрави.

Сега да ви кажа, оплаках се, а свекървата взе, че пропусна посещението у нас. Изписах толкова мнения с оплакване и накрая напразно… 🤣🤣🤣

# 99
Да не чете тук.

# 100
Може. Или телепатично съм я отблъснала! 😂

# 101
Шери, може ли свекърва ти да диша,когато е около теб и  на пръсти ли да ходи?

# 102
Тази тема четях някога, за да се посмея малко, заради случки, описани с чувство за хумор, вярно, имаше и наистина за съжаление.
Сега я чета и се дивя, вярно ли, на това диваче, на което до милигрсм му зная вкуса за солта, (не винаги здравословен, дори никак), а даже %на олио в супата, номера на гащите и броя на пломбите, ще се наложи някоя млада дама да ме уведомява как той обича сърмите и как не.
И наистина ли на ххх+години трябва наново да се уча да правя сърми(не казвам, че няма човек, който ги прави по-добре от мен, дори напротив, изобщо кулинарията не ми е страст).
И да кажем, всякакви хора има, да кажем попаднали сте на малшанс с проста, несъобразителна и лоша готвачка свекърва. Но като не сдържате раздразнение то си от готвене /не готвене, говорене/не говорене и все канонични нарушения, замисляли ли сте се, че това е жената, към която вашият ММ е протягал ръчички, когато е имал температура и го е болял корем и е мрънксл "мама, мама", това е човекът, който за първи път му е показал морето, планината, границата, Лувъра и без значение още какво, може и какво е прасе, какво пуйче, това е човекът, с когото си имат мили спомени, закачки, семейни идиоми дори (ние имаме у дома "с кошове".) Това е човекът, който го е утешавал при първата несбъдната любов, която едва ли сте точно вие. И не заради нея, свекървата, не, а заради това човекът до вас да си съхрани родова цялост и значимост, малко не е зле да се замислите, като се троскате, че една седмица в годината или пък броени дни ви е притеснено, че не си гледате ТВ с кафето или сърмите малки ли, големи ли. Помислете от тази гледна точка, от гледна точка кой точно е този човек-свекървата и каква е ролята в живота на партньора ви.
Чудесно написано и изчерпателно,съгласна съм с вас,но какво става,ако свекървата не е обръщала хич внимание на нейните си деца?
Какво става,ако тези вече мъже на по 30,40 години не могат да пишат без грешка,не са научени как да поемат отговорност и са били оставени сами да се гледат?
Какво ,ако не могат едно решение да вземат сами ,дори за нещо маловажно?Какво,ако ако в тях липсва грам амбиция за развитие и стремеж към по-добър живот примерно,защото все търсят "мекото на хляба" и жена им трябва да е и майка,и баща на децата им?
Какво става ,ако жената е амбициозна и работи прилична работа с добра заплата,но на смени (без нощна) и бива обвинявана,че не си гледа децата,защото пък семейния модел на свеката е такъв-получава килограм боб и килограм леща,които трябва да сготви.Цветя ,зависи,два пъти в година ЕВЕНТУАЛНО на рд й ден и на 8 Март.
Не мога да уважавам такива хора просто!
Ама те винаги слагат себе си на първо място,аз такива егоисти не съм виждала до сега в живота си!Те семейство нямат,"скъпата" свекърва сама изгони (цитирам я) майка си,големият й син я взе да живее при него и затова сега гледат на кръв и не си говорят.Това ,ако е нормално???Не само че не ги уважавам,ами съм възмутена,разочарована,погнусена и нз още каква...

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 21:37 от believe_

# 103
Интересно,как сте харесали сина възпитан от тази жена? Това е лека шега,защото ,който чете темата по-отдавна,знае за мантрата....гледала го е баба му и е самостоятелен от 13 годишен...
Сега сериозно.щом имате толкова големи различия,просто се дистанцирайте,общувайте формално и се дръжте прилично,както с всеки друг човек.Така ще си спестите много нерви и конфликти.

# 104
  • София
"Оставен да се гледа сам" и "не може да поема отговорност" се изключват взаимно.

Общи условия

Активация на акаунт