С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 139
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Е, какъв е този внезапен повод, за който задължително е трябвало да я поканите.
Не можеше ли да не присъства, като и без друго ви беше гостенка наскоро. Хем я каните, тя явно е отказала, защото не и се бие път за нещо, което не и е важно на нея. Вероятно ще съчетае с майското идване, спокойно.

# 121
Тя не уточнява кога, за да й кажа тогава не е добре, зети сме, а просто ще дойда след празника някога си там..

На мен ми се струва приятно, че ще се постарае да ви уважи. Иначе можеше само да откаже и въобще да не идва.

п.п. Оооо, това е онази свекърва, дето идва да си почине? Извинявам се, но не помня кой кой е, сега ми просветна. Оффф. Нямам съвет.
Да, точно...
П.П. Отказа, защото има друг повод, на който да бъде, а не заради пътя.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 12:19 от Rimmona

# 122
  • София
Е, то това е поводът, идва вече за седмица този месец и беше казала на ММ, че ще дойде чак май пак за по една седмица, обаче сега рязко се появи нов повод, за да дойде да гледа сериали и да лежи по цял ден у нас за разнообразие. Ние я каним за една дата, тя решава, че ще дойде когато тя прецени за добре.
Бяхте ли ѝ казали да пита предварително дали е идобно или не? Забравих.

# 123
И аз щях да кажа, че ми звучи мило:)
И ние така си отказваме със свекърите, с кумовете, приятелките - ако случайно не можем да присъстваме някъде, с уговорката - ще дойда друг път и ще си то отпразнуваме пак. Но ние много държим да си присъстваме на празниците и затова. 
Ако сме на море за моя рд, после се виждаме на съвсем друга дата и ядем торта:))) празнуваме втори път.

Ообаче като има предистория е друго.
Вече зависи и повода, примерно рожден ден на внуче?

# 124
Не съм казала да пита предварително, понеже това е възпитание, мога ли да я възпитам и то аз? Също така, нямаше кога да реагирам, понеже уж следващото идване беше за май месец. Единственото, което ми хрумна е да отидем ние, вместо да идва тя, понеже вече психически ще полудея всеки месец идване по седмица..
Не е рожден ден на дете, друг повод.

# 125
  • София
Не съм казала да пита предварително, понеже това е възпитание, мога ли да я възпитам и то аз? Също така, нямаше кога да реагирам, понеже уж следващото идване беше за май месец. Единственото, което ми хрумна е да отидем ние, вместо да идва тя, понеже вече психически ще полудея всеки месец идване по седмица..
Не е рожден ден на дете, друг повод.
Кажи ѝ.
Нямаш право да я възпитаваш, но имаш пълното право да определяш правилата в собственото си жилище. В моето жилище аз съм решила, че ще се идва само с предварителна уговорка и звънецът е спрян от години. В чуждите жилища се съобразявам с чуждите правила, независимо дали ми харесват или не.

# 126
Ами аз и да й кажа, у нас няма да стане по-широко или по-удобно. Тя преди казваше, че нямала нейна си стая, трябвало да си купим мезонет, че да си има своя, не било удобно да идва, а в един момент това, което го говори се забрави и се започна едно идване със седмица без никакви притеснения.

# 127
  • София
Значи първо трябва да решиш какво точно искаш – дали да идва по-рядко, като сте се разбрали предварително, или да не идва въобще.

П.П. Жилището беше твое, нали?

# 128
Нямам проблем да дойде за два дни, обаче гостуване за седмица вече е доста неудобно за всички. Мое е, да.

# 129
Може да е разчела неправилно сигнала - тя е казала, че ще идва през май, вие сте я поканили да дойде по-рано - да ѝ е прозвучало като да ви липсва. Особено, ако е премълчавано колко пречи, как натоварва с присъствието си и т.н.

# 130
  • София
Ами кажи ѝ точно това – "Каня те за два дни еди-кога си".

Никой не чете мисли.

# 131
Ами кажи ѝ точно това – "Каня те за два дни еди-кога си".

Никой не чете мисли.
То до там ще се стигне явно, след като хората не могат сами да преценят или по-скоро не им изнася и предпочитат себе си и своето разнообразие в ежедневието, за сметка на неудобството за децата.

# 132
Тя много добре се усеща, повярвай ми. Моята сама си казва нещаот сорта на "Знам, че ви досаждам, но еди какво си...", при което ние не ѝ казваме, че не е вярно, но няма и как да кажа - Да, досаждаш ми, поне не и от елементарно възпитание. Разчитам на нея да се сети, а не трябва, защото връщайки назад лентата сега като обсъждаме - ми тя си знае явно, но въпреки това го прави. Аз затова казвах по-горе, че моят проблем трябва да се реши кардинално и явно трябва да се скарам с нея, за да не си говорим, ианче просто няма да стане.
Мен по принцип, когато ме поканят някъде и не мога да отида не им казвам "Аз ще дойда у вас еди си кога да отпразнуваме", може да се каже, че ще се отпразнува друг път - да, но не се конкретизира къде. Канят те в определен ден, не когато ти е удобно.

# 133
Според мен тя не знае, че е неудобно. Явно си е несъобразителна. На нея си й е кеф така. А и ти ако се опитваш да се държиш възпитано и да преглъщаш, тя проблем не вижда. Ако спреш да се съобразяваш, може и да се усети.

Амброзия, това “знам, че досаждам” е някаква измислена куртоазия… като знае, че досажда, защо го прави?!?!??

Аз като чуя “хайде да не досаждам повече” ако наистина ми е досадно просто мълча. И не казвам “не ми досаждаш”.

# 134
  • Fort Worth, TX
Готвят солено и мазно -факт.И на майка ми и свекърва ми съм им казвала да намалят и двете.

Общи условия

Активация на акаунт